論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 表格I.D. 407 是不是最先到菲領事館蓋章?

jazzmama 寫道:
hi, 一家三口,
仲咩你又轉人呀....
我新 bun bun 都係由佢自己拎哂d 文件去領事館 同入境處嫁.
我都唔洗自己去.

咁佢咪要攞你o既ID COPY同埋入息證明去搞咯?

男爵府

即係, 1) 要僱主去. 2). 要妳請的新工人拿去申請.

因為我叫現在家的工人去, 她將會唔做, 但新工人已返國, 所以要僱主去.

男爵府

因 agent 幫我將 d 文件封哂口入信封.
所以叫 bun bun 自己拎去咋.

講個好消息比你知呀,
入境處今日 call 我,
幫我提前 2 weeks 出 visa

伯爵府

醒目開學勳章

請問由交form去菲領事館到攪掂哂D野要幾多日?我工人話二,三日已經可以喎,有冇咁快?

水晶宮

我工人話菲律賓領事館要用4日時間process. 但係我就叫菲傭星期日去攪, 一星期之後先至拎番份contract..... 而家仲未拎番份contract 呀!

大宅

我上星期二去做, 今個星期一取回

男爵府

我星期三拿去, 領事館話下星期一可取回.

首頁

尾頁

跳至