用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

自由講場 今日: 2995|主題: 681977

go 呈分試

子爵府

國民生產總值:14470

務實理性型 hashtag影視迷勳章 馬年勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好想請教你地, 有補習社有得讀 "呈分試強化班" 小五 和小六的, 其實比著你地, 會唔會幫比小朋友報讀 ? (有朋友話我太緊張喇, 無咁既需要....., 係屋企操下佢就得... 我都唔知點...)

ok, 咁我堅決唔洗報, 多謝各位回應 ^^"

http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

伯爵府

國民生產總值:18176

引用:好想請教你地,+有補習社有得讀+"呈分試強化

原帖由 yauyauo 於 11-06-11 發表
好想請教你地, 有補習社有得讀 "呈分試強化班" 小五 和小六的, 其實比著你地, 會唔會幫比小朋友報讀 ? (有 ...
冇乜用!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

國民生產總值:55572

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

巧立名目,D人真識賺錢

yauyauo  明白你意思, thx  發表於 11-6-11 19:03

伯爵府

國民生產總值:18721

畀面勳章 環保接龍勳章

我唔會比個仔讀,我覺得無咁既必要.
上呢啲雞精班,只會令佢地唔識去自己搵讀書既方法,去搵嗰個課文既重點.

子爵府

國民生產總值:13403

畀面勳章

回覆:呈分試

無需要

很累~我幾時先可以抖吓呢

水晶宮

國民生產總值:69290

馬年勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 2014xmas

冇乜用

男爵府

國民生產總值:7532

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔會

伯爵府

國民生產總值:16511

好媽媽勳章

回覆:呈分試

"呈分試強化班" 係溫習方式定係操卷?我仔上操卷,好處係迫佢做多d卷,當然如果佢在家好合作,唔駛你催都會做卷,咁恭喜你可以save money

My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

大宅

國民生產總值:3352

好睇小朋友,如果佢肯合作就冇問題,但有d小朋友係屋企死都唔温,而係補習社又肯温,咁就冇辦法,d錢咪要比人賺。

大宅

國民生產總值:1854

畀面勳章

回覆:呀夢 的帖子

我就覺得你應該考慮你的小朋友在校內的成績是那一等級,如果平均中上的就不須要那麼緊張,如果是中下等級的而你好想更進一步的話,不仿嘗試,不要比自己後悔沒有幫佢。

伯爵府

國民生產總值:15882

我個女小五, 都無返補習社. 果d 應該係for 操卷 only.
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎