•   雷暴警告現正生效 - 資料由天文台提供 29oC 85 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 嬰兒醫護 有無人試過HK BioTek既做敏感測試
go

有無人試過HK BioTek既做敏感測試

子爵府

結果你信唔信,可否分享成效???我覺得好多疑問,未食過這類食物點解都驗倒感敏指數??
王國熱話
請推介柴灣有咩好食
尖沙咀邊間自助午餐好食?
The market 定 yamm ?
而家仲有無啲buffet 係6歲以下free?

子爵府

大宅

我囝囝做過有關測試,不是100%準確
可能由抽血到出報告都要大約1個月,身體狀況已有改變吧!

子爵府

咁你有無跟足去介口????我仔仔個報告連飯都敏感,只可以食海鮮同菜生果,其他豬牛羊,小麥,蛋,奶都唔食得,點攪???????

子爵府

咁你有無跟足去介口????我仔仔個報告連飯都敏感,只可以食海鮮同菜生果,其他豬牛羊,小麥,蛋,奶都唔食得,點攪???????

大宅

我都有試過去跟,不過細佬食左d低敏食物後,濕疹仍然爆發
後來都冇跟lu

子爵府

thanks.

別墅

係呀~我屋企人同朋友做過又ok喎, 戒口唔算戒得足,
淨係同仔仔戒左最高過敏程度果幾種, 包括雞蛋,牛奶, 都明顯有改善.

我諗係個個人反應唔一樣啦~希望大家都可以搞掂d過敏問題啦~

大宅

trashie 發表於 11-10-3 15:24
係呀~我屋企人同朋友做過又ok喎, 戒口唔算戒得足,
淨係同仔仔戒左最高過敏程度果幾種, 包括雞蛋, ...

我都有興趣做. 請問可否告知你屋企人同朋友在那間診所做BioTek測試的?(你可PM我)
Thanks!!!

別墅

o係hk biotek office做的, 朋友在其他診所做過~pm診所資料俾你呀~

putong390  Thanks!!!   發表於 12-4-25 19:35

大宅

請問幾錢度 thanks

大宅

我仔都做過,好多食物都有延遲反應,都唔知點介,我最後冇理佢