跳至

首頁
12345...45

尾頁

洋房

報到...
大家交流下心得和交朋友.大家可以互相照應 謝謝

洋房

有無人呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有呀。。。。。阿囡9月入呢間小學喇,我終於都揾到同路人喇!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

醒目開學勳章

ChammyMAMA, Congratulations你最後決定這小學.
我小兒升小二, 如有問題, 樂意為各位解答.

瑪瑙宮

violet987 發表於 11-7-15 13:19
ChammyMAMA, Congratulations你最後決定這小學.
我小兒升小二, 如有問題, 樂意為各位解答. ...

無計啦,我叩門嗰間唔收阿囡,我想問下呢間谷唔谷架??你小朋友有無參加星期六嗰D課外活動架?

大宅

醒目開學勳章

谷唔谷, 我覺很難答.因有人話谷, 有人覺淺. 不過d老師真的很有愛心, 而大部份小朋友都很快很開心地上學.
以上年來說, 小一下學期星期一至六都有. 而上學期只有星期一至五. 暑期都有辦課外活動的.

瑪瑙宮

violet987 發表於 11-7-15 14:07
谷唔谷, 我覺很難答.因有人話谷, 有人覺淺. 不過d老師真的很有愛心, 而大部份小朋友都很快很開心地上學.
以 ...
我見好似無咩興趣班咁!

洋房

回覆:ChammyMAMA 的帖子

Hi 我個女9月小一,我個心情好緊張,我家住大窩口,搭車怕佢受不到,這間我是叩門入,好高興找到同路人

瑪瑙宮

chingyauyip 發表於 11-7-16 23:26
Hi 我個女9月小一,我個心情好緊張,我家住大窩口,搭車怕佢受不到,這間我是叩門入,好高興找到同路人

...
你住大窩口算近喇,我住屯門架!

洋房

回覆:ChammyMAMA 的帖子

下咁遠.....有無校車

洋房

吾知今年青衣邨何澤芸升中如何呢

瑪瑙宮

chingyauyip 發表於 11-7-17 23:30
下咁遠.....有無校車
我帶佢由屯門入青衣,再出葵芳返工,放學就搭校車去長安,因為外家喺長安!我都好想知呢間升中係點,因為上校網揾唔到資料,但我問阿囡學校個社工,因為佢都係住青衣架,社工話呢間係青衣區屬於TOP 4其中之一,咁我都定D!

複式洋房

ChammyMAMA 發表於 11-7-16 00:28
我見好似無咩興趣班咁!

我與violet987一樣, 亞仔9月升小2, 我們的小朋友都在這校讀得很開心。

興趣班章程是9月返學時才派發的,課程是私人辨, 價錢比出面的會平少少而又在學校上課(戶外課程除外), 要注意逢星期五的興趣班完堂(約4:30), 是要自己接小朋友, 沒有校車接, 所以要選擇決定到時有無人接小朋友才報星期五的課程呀!

瑪瑙宮

fannybb513 發表於 11-7-21 09:31

吓....無校車......咁咪要麻煩個姨姨去湊佢,咁點算呢!

大宅

Hi~ 我囡囡都係今年讀小一呀,多多指教
上年聽人講長享嗰間好多TEST,小朋友讀得好辛苦,
反而青衣邨呢間啲小朋友就讀得開心好多,
希望係真喇~

大宅

chammymama,
我嗰女放學搭校車返婆婆度,婆婆都係住長安嗰邊,
到時兩個小朋友唔知係唔係搭同一架校車哩

複式洋房

ChammyMAMA 發表於 11-7-21 09:37
吓....無校車......咁咪要麻煩個姨姨去湊佢,咁點算呢!
你選 D不是星期五的興趣班就可以, 只是逄星期五沒有放學校車,星期一至四都有校車接放學, 或到時問一問校車媬母她都會講比你聽。

複式洋房

bobo媽 發表於 11-7-21 11:36
Hi~ 我囡囡都係今年讀小一呀,多多指教
上年聽人講長享嗰間好多TEST,小朋友讀得好辛苦,
反而青衣邨呢 ...

我朋友的女兒是在長亨的何澤芸讀, 知道每天都有網上功課要做, 照我所知, 大家都是2小考2大考, 我們還多4個評估㖭!(上下學期各2次, 是不計入考試份數內), 每個星期中文和英文默書各一次(考試週會停), 其實小朋友都幾忙, 至於功課各班不同, 有D班會多d, 有D會少d。

瑪瑙宮

bobo媽 發表於 11-7-21 11:40
chammymama,
我嗰女放學搭校車返婆婆度,婆婆都係住長安嗰邊,
到時兩個小朋友唔知係唔係搭同一架校車哩 ...
HELLO,你外家都係喺長安架,唔知我地識唔識架呢?我細個讀呂明才架,我地會唔會係同學嚟架??

瑪瑙宮

fannybb513 發表於 11-7-21 11:47
你選 D不是星期五的興趣班就可以, 只是逄星期五沒有放學校車,星期一至四都有校車接放學, 或到時問一問校車 ...
咁如果星期五無參加興趣班,咁係咪有校車搭架?因為嗰個媽咪已經收我好平,我唔想佢再浪費車錢去接阿囡呀!

首頁
12345...45

尾頁

跳至