跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

新都城一期x健牙科診所

有冇人去過一期x健洗/check牙 ?
你覺得佢地好唔好 ?
我一年前在旺角某醫務中心洗牙, 洗前有照x-ray, 醫生話我牙齒好健康.
昨日我到恆健洗牙, 照完x-ray , 醫生話我隻智慧牙有少少蛀,
其中一隻大牙要杜牙根. 我 R 晒頭, 一年間轉變大得咁利害 ?
問佢價錢, 脫智慧牙$900, 杜牙根 + 牙套total around $5000
睇完牙等拎回覆診咭, 發現若join 左保健, 脫智慧牙最多都係 $500, 叫姑娘再check清楚, 跟住就話$700
海鮮價

洋房

Re: 新都城一期x健牙科診所

phoebepanpan,

我有friend 話因為係集團經營,診所內的牙醫為了爭生意,價錢會有偏差,牙醫流動得好快,而且多數係新仔做,經驗略淺,斷症也有偏差,加上follow 病人做得唔足夠。
Little Duck! :wave:

民房

phoebepanpan 寫道:
有冇人去過一期x健洗/check牙 ?
你覺得佢地好唔好 ?
我一年前在旺角某醫務中心洗牙, 洗前有照x-ray, 醫生話我牙齒好健康.
昨日我到恆健洗牙, 照完x-ray , 醫生話我隻智慧牙有少少蛀,
其中一隻大牙要杜牙根. 我 R 晒頭, 一年間轉變大得咁利害 ?
問佢價錢, 脫智慧牙$900, 杜牙根 + 牙套total around $5000
睇完牙等拎回覆診咭, 發現若join 左保健, 脫智慧牙最多都係 $500, 叫姑娘再check清楚, 跟住就話$700
海鮮價

半年前在此脫了一隻大牙, 最初話最多$500,當我被醫生check完後要1,000 , 肉隨"針板"上...... :-(

我話過以後都唔幫襯!

公爵府

好媽媽勳章

AprilPie, littleduckbaby,
我就係覺得佢地有d 問題, 所以上來睇下有冇人try 過.
因我妹早排都係睇依間診所, 但就唔係我而家依個doctor.
我妹脫兩隻智慧牙, 每隻 $500.
同我既海鮮價 $900--> $700.. 都仲差 $200
仲有依個醫生係新黎, 新到連咭片都冇放係counter

而且當日佢同我照完x-ray, 睇片時話我蛀牙要杜牙根, 我話一年前我完全健康.
咁佢就用工具係我隻牙度係咁用力敲, 又用風吹隻牙, 問我痛唔痛. 但我一d 都唔痛, 只係覺得比佢係咁敲咋.
我老公都話個醫生呃我.
所以想搵過另一個醫生confirm .

首頁

尾頁

跳至