用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

自由講場 今日: 1577|主題: 682231

go 有無人用過耳舒潔/愛耳潔黎清潔耳朵呀?

大宅

國民生產總值:2450

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

我個仔5歲,1歲都係油耳,已經用棉花棒清潔他們都話痕,我想問問以上兩種產品可以清潔油耳嗎?用完會舒服d嗎?

伯爵府

國民生產總值:18778

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 馬年勳章 2014xmas

幫亞女噴過, 但免得過都不會用, 因為發現噴完後唔會流返出來.好似好唔安全咁

大宅

國民生產總值:1555

好媽媽勳章 畀面勳章

用過,但真係免得過都不會用

大宅

回覆:有無人用過耳舒潔/愛耳潔黎清潔耳朵呀?

咁油耳重有咩清潔方法

侯爵府

國民生產總值:21392

我正是油耳人,
我會用耳油黎清潔耳仔,如果太多,有時要去搵醫生洗耳仔醫生唔建議油耳人用!
roxyimroundmm 該用戶已被刪除

子爵府

國民生產總值:12691

耳舒潔...有呀...我隔日用,好好呀!
吱完,你要用手按摩耳背幾下,流番出來的抹走便可.
唔駛吱咁大力,一下都夠.

大宅

國民生產總值:3342

我都係"油耳",習慣咗每次沖完涼都要用綿花棒,唔用的話,多得滯會流出尼...

有時痕起上尼,用紙巾都要抹~

子爵府

國民生產總值:10466

醒目開學勳章

唔敢用.

子爵府

國民生產總值:10647

畀面勳章

試過用, 但係冇乜效

大宅

引用:[i=s]+本帖最後由+rilley+於+11-7-18+14:37

原帖由 rilley 於 11-07-18 發表

我正是油耳人,
耳油清潔耳油係咪即係醫生開的葯水黎架

珍珠宮

國民生產總值:43022

大廚勳章

企鵝BABY 發表於 11-7-18 12:27
幫亞女噴過, 但免得過都不會用, 因為發現噴完後唔會流返出來.似好唔安全咁 ...

我用完係會流出來WOR, 唔好噴太多, 噴完等1分鐘, 打側個頭就會自動流出.

企鵝BABY  無呀, 試過但唔流. 我都係噴一下咋  發表於 11-7-18 16:42

侯爵府

國民生產總值:21392

yan801022 發表於 11-7-18 14:59
耳油清潔耳油係咪即係醫生開的葯水黎架
有支藥水係用黎清潔耳仔,我一時間唔記得支藥水個名,去藥房就買到~
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎