親子王國

標題: 元朗中醫 [打印本頁]

作者: kelvinwing    時間: 11-7-20 00:04     標題: 元朗中醫

我想調理好身體再努力生BB,又唔想去甘遠,想問下元朗有邊間中醫係好架?

作者: 小小枝    時間: 11-7-20 09:20

元朗中醫睇生bb好既,真係好似好小聽,我都好想知,又係好似你咁唔想去咁遠,遠個d會搞到睇睇下就無心機睇~
作者: bwfw    時間: 11-7-20 11:22     標題: 引用:元朗中醫睇生bb好既,真係好似好小聽,我都好

原帖由 小小枝 於 11-07-20 發表
元朗中醫睇生bb好既,真係好似好小聽,我都好想知,又係好似你咁唔想去咁遠,遠個d會搞到睇睇下就無心機睇~:igi ...
我現在睇緊媽廟路一位李ec,我朋友睇過一兩個月就bingo,我只係睇了一個月多少少~李ec話我身體差,無咁快bingo喎~

作者: manman34    時間: 11-7-20 13:07

可唔可以講下嗰個李醫師叫咩名呀??
作者: kelvinwing    時間: 11-8-10 02:17     標題: 回覆:元朗中醫

我今個月睇牡丹街個中醫,好似幾好,之前我cycle係35-40日,今個月由day 1開始睇,日日煲中藥,結果今個月用紅D check day14就排左egg了。雖然未知中唔中,但飲左藥後明顯好訓左。

作者: qqj    時間: 11-8-10 04:06     標題: 引用:Quote:原帖由+小小枝+於+11-07-20+發表元朗

原帖由 bwfw 於 11-07-20 發表
我現在睇緊媽廟路一位李ec,我朋友睇過一兩個月就bingo,我只係睇了一個月多少少~李ec話我身體差,無咁快bing ...
我都想知

作者: qqj    時間: 11-8-10 04:06     標題: 引用:我今個月睇牡丹街個中醫,好似幾好,之前我

原帖由 kelvinwing 於 11-08-10 發表
我今個月睇牡丹街個中醫,好似幾好,之前我cycle係35-40日,今個月由day 1開始睇,日日煲中藥,結果今個月 ...
咩名

作者: applekong    時間: 11-8-17 18:28     標題: 回覆:kelvinwing 的帖子

元朗XXXXXXX(男醫生)都好多人睇,

版主溫馨提示: 請私下作進一步聯系以提供 / 索取進一步相關資料。多謝合作。

作者: bbfaye    時間: 11-8-27 15:31

bwfw 發表於 11-7-20 11:22
我現在睇緊媽廟路一位李ec,我朋友睇過一兩個月就bingo,我只係睇了一個月多少少~李ec話我身體差,無咁快bing ...

請問媽廟路個中醫係咪水邊圍村附近?
作者: cwyoyo    時間: 11-8-27 16:49

家計會對面, 梁藹x女醫師不錯.
作者: bbfaye    時間: 11-8-27 16:54

唔該晒, 佢貴唔貴? 最衰我屋企唔方便煲藥
作者: being2011    時間: 11-8-27 17:38

applekong 發表於 11-8-17 18:28
元朗XXXXXXX(男醫生)都好多人睇,

版主溫馨提示: 請私下作進一步聯系以提供 / 索取進一步相關資料。多謝合作。

我之前濕疹,當時係睇佢唔知係亞哥(黃善根),真係好得,睇兩次好番哂......不過而家佢亞哥去左大埔,我住葵涌,經人介紹,當時都尊登去元朗睇佢亞哥....不過就未睇過黃自順
作者: Fayelun    時間: 12-2-10 12:13

回覆 kelvinwing 的帖子

我都想知 , 麻煩你提供乜ec 名 ..地址,,電話
唔該哂

作者: stellahcm    時間: 12-5-15 17:19

我都係睇黃ec, 佢係安寧路...
作者: zoebaby    時間: 12-5-15 18:03

可否PM我呀~~~??THX~!

bwfw 發表於 11-7-20 11:22

作者: lovebibibobo    時間: 12-5-15 18:29     標題: 回覆:applekong 的帖子

我都睇過黃自順3個cycle, 後來轉左睇陳平順校長,聽聞大部份33歳以下嘅睇8次就bingo (每星期一次)。。。但。。我就係例外果個!! 唯一慶幸係經期準左同醫好左我經痛

作者: lovebibibobo    時間: 12-5-16 08:16     標題: 引用:Quote:原帖由+小小枝+於+11-07-20+發表元朗

Thanks....剛收到你的PM, 祝各位JM早孕!!

作者: carolmei0110    時間: 12-5-16 11:58     標題: 回覆 回覆:lovebibibobo的帖子

我依家都起元朗睇中醫, 係之前呢度有d姊妹介紹睇佢。 我暫時睇左幾 2 個月, 未有消息。
不過身體就好左, 以前成日頭痛頭暈,飲葯到依家都無再試過, 另m 小姐順左, 鼻敏感都好左好多。

作者: happyfit    時間: 12-5-16 13:49

lovebibibobo 發表於 12-5-15 18:29
我都睇過黃自順3個cycle, 後來轉左睇陳平順校長,聽聞大部份33歳以下嘅睇8次就bingo (每星期一次)。。。但 ...

我第一次睇陳校長, 佢都係話一般睇8-10次, 不過我睇左成年都唔中, 仲要一星期飲5次葯
我唔鐘意佢把脈每次都唔夠10秒, 同埋後期飲葯飲到塊面出好多暗瘡, 最後冇睇  

作者: lovebibibobo    時間: 12-5-16 14:20     標題: 回覆:happyfit 的帖子

咁睇嚟果啲睇過7-8次就中嘅係小數人,我睇10次都未,但M真係順左。。其實我都有懷疑過佢點知人地睇7-8次就中?佢地又冇病歷咭:;pppp:

作者: choinai    時間: 12-5-16 15:05

我睇緊元朗保安堂莫楚華醫生,朋友介紹架,佢識得有d出面住既人都專登入黎睇佢。我都係岩岩開始,成效未知。
作者: happyfit    時間: 12-5-16 15:05

lovebibibobo 發表於 12-5-16 14:20
咁睇嚟果啲睇過7-8次就中嘅係小數人,我睇10次都未,但M真係順左。。其實我都有懷疑過佢點知人地睇7-8次就 ...

咪係lor.. 都唔知係咪只係o個小數1,2 個, 佢就誇大左,

我去睇佢成年幾, 有大部份時間, 診症期間佢都會提話好多人睇8-10次就仲左, 話好快會到我, 又話剛剛個舊病人, 生左bb後拎西餅去請佢食, 多謝佢, 頭1,2次信佢, 但後來都成日話又有另一個舊病人生完b拎西餅多謝佢, 結果我咪心裡笑, 心諗係咪真係有o甘多舊病人生完b返去探佢呀, 我睇佢o甘耐都未見過呢d人影lor..

不過調理好身體都係好事, 但係d葯錢真係幾貴, 一話到想生仔, d 葯錢就會加左, 如果我話只係調理身體, d 葯錢可以會平返d.
有時諗, 可能佢地睇中d 想生bb的人的心態, 以為佢地為左生仔, 貴一貴都會睇

之前有一個係元朗中醫, 第一次睇佢話想生bb時, 就同我講, 話我知要生仔, 就要每星期食幾多次葯, 要用幾多錢, 又問我地經濟負唔負担到, 嘩.....印象即時大減啦..

作者: kamankit    時間: 12-5-16 15:16

我自己都係睇緊元朗--黃自順中醫,
佢都幾細心, 打脈都好準........宜家我同老公都睇左成3個月,
宜家我同老公身體都明顯好左 !
醫師都話我地身體要調理好生BB, 對BB 都好 !
佢好多人看 !!!!!!!!! Book 要成兩星期先有得睇 ! (不過我就要book星期六)
佢平均每日藥就 $120左右.........
希望快d成功啦 !

作者: lovebibibobo    時間: 12-5-16 18:08     標題: 回覆:happyfit 的帖子

哈哈哈。。話時話我都有聽佢講過話有人突登番去多謝佢!但我都冇見過既。。可能有都係好耐世紀前
未生B已經要洗咁多錢,薬費真係好嗱利!!再唔bingo一路睇落去都唔係辦法

作者: gigiman8383    時間: 12-5-16 18:33     標題: 回覆:choinai 的帖子

我都睇緊莫ec,睇左三個月每次三日藥,我每cycle睇二次,之前day22排卵,而家就day16.
但佢成日叫我老公睇一個姓莫,我覺得係佢親戚,但我老公個報告幾好,所以吾諗住。

作者: qy_yeung    時間: 12-5-16 18:57

作者: qy_yeung    時間: 12-5-16 18:58

作者: Mt121    時間: 12-5-16 19:42     標題: 引用:我今個月睇牡丹街個中醫,好似幾好,之前我

原帖由 kelvinwing 於 11-08-10 發表
我今個月睇牡丹街個中醫,好似幾好,之前我cycle係35-40日,今個月由day 1開始睇,日日煲中藥,結果今個月 ...
幾錢一次同比埋其他資料我ar,,thx u

作者: Janusyau    時間: 12-5-16 21:09     標題: 回覆:元朗中醫

我都係睇莫楚華的,一月尾x產開始睇,一直日日飲中葯,剛剛bingo 5wk幾,而家都睇緊佢安胎

作者: gigiman8383    時間: 12-5-16 22:43     標題: 回覆:qy_yeung 的帖子

我完左就去睇,主要清乾淨,之後再睇一次,幫助排卵,每次執三次薬,我食左三個月,排卵由原本day22→day16・
你點解吾叫佢煲藥?吾使$

作者: gigiman8383    時間: 12-5-16 22:44     標題: 回覆:Janusyau 的帖子

Congratulation:D
你日日都睇?

作者: Janusyau    時間: 12-5-16 23:57     標題: 回覆:gigiman8383 的帖子

隔四五日睇一次,每次執幾日藥

作者: Wai_WaiC    時間: 12-5-21 01:21     標題: 引用:Quote:lovebibibobo 發表於 12-5-16 14:20

原帖由 happyfit 於 12-05-16 發表
咪係lor.. 都唔知係咪只係o個小數1,2 個, 佢就誇大左,

我去睇佢成年幾, 有大部份時間, 診症期間佢都會提 ...
睇左成年??? 我依家都睇緊佢呀, 睇完你咁打有d擔心

作者: happyfit    時間: 12-5-21 12:44

Wai_WaiC 發表於 12-5-21 01:21
睇左成年??? 我依家都睇緊佢呀, 睇完你咁打有d擔心

人夾人. 如果你覺得佢好可以繼續睇, 只不過我飲葯飲到個人好"燥", 同埋見好似成效唔大, 見佢打"脈"又只十秒唔夠, 對佢無咩信心, 咪試下轉另一個lor
作者: mo416    時間: 12-6-14 13:43

kamankit 發表於 12-5-16 15:16
佢都幾細心, 打脈都好準........宜家我同老公都睇左成3個月,
宜家我同老 ...
係咪吉星藥業果個黃醫師?淨係上午定下午先有得睇?

作者: mo416    時間: 12-6-14 13:45

carolmei0110 發表於 12-5-16 11:58
我依家都起元朗睇中醫, 係之前呢度有d姊妹介紹睇佢。 我暫時睇左幾 2 個月, 未有消息。
不過身 ...

你睇邊個醫師架?
作者: charmg.kama    時間: 12-6-23 08:44     標題: 引用:我睇緊元朗保安堂莫楚華醫生,朋友介紹架,

原帖由 choinai 於 12-05-16 發表
我睇緊元朗保安堂莫楚華醫生,朋友介紹架,佢識得有d出面住既人都專登入黎睇佢。我都係岩岩開始,成效未知 ...
唔該pm 莫ec 資料, thx

作者: charmg.kama    時間: 12-6-23 08:48     標題: 引用:我自己都係睇緊元朗--黃自順中醫,佢都幾細

原帖由 kamankit 於 12-05-16 發表
宜家我同老 ...
請pm 王ec資料, thx

作者: walterbb    時間: 12-6-23 09:30     標題: 引用:我都係睇莫楚華的,一月尾x產開始睇,一直

原帖由 Janusyau 於 12-05-16 發表
我都係睇莫楚華的,一月尾x產開始睇,一直日日飲中葯,剛剛bingo 5wk幾,而家都睇緊佢安胎

...
我都係睇莫醫生一個月就,我都食緊安胎,我想問你打算食到幾時停中藥啊!

作者: 子搖    時間: 12-6-23 09:32     標題: 回覆 回覆:gigiman8383的帖子

我都係,佢都有叫我老公睇姓莫果個!

作者: camaytang    時間: 12-6-23 11:42     標題: 引用:Quote:kamankit+發表於+12-5-16+15:16+我自

原帖由 mo416 於 12-06-14 發表
係咪吉星藥業果個黃醫師?淨係上午定下午先有得睇?
我睇緊之前吉星個個黃醫師,佢依家搬左去大埔,吾知佢地係咪親戚呢?

作者: yuyu84316    時間: 12-6-23 14:04     標題: 引用:Quote:原帖由+Janusyau+於+12-05-16+發表我

原帖由 walterbb 於 12-06-23 發表
我都係睇莫醫生一個月就,我都食緊安胎,我想問你打算食到幾時停中藥啊!

...
我都係睇莫醫師,佢有冇開藥丸你食?

作者: walterbb    時間: 12-6-23 14:47     標題: 引用:Quote:原帖由 walterbb 於 12-06-23 發表我

原帖由 yuyu84316 於 12-06-23 發表
我都係睇莫醫師,佢有冇開藥丸你食?
無藥丸呀,只有中藥咋!

作者: Janusyau    時間: 12-6-24 01:07     標題: 回覆:walterbb 的帖子

我都諗緊,可能之後一個月睇一次

作者: elite113    時間: 12-6-24 07:16

昨天睇咗元生堂林ec,好好人,又仔細。我多囊好年,經期不準。不過我第一回睇,是bk上jm介紹的。但對林ec印象很好,好想快d調好m。
作者: charmg.kama    時間: 12-6-24 07:35     標題: 引用:昨天睇咗元生堂林ec,好好人,又仔細。我多囊

原帖由 elite113 於 12-06-24 發表
昨天睇咗元生堂林ec,好好人,又仔細。我多囊好年,經期不準。不過我第一回睇,是bk上jm介紹的。但對林ec印象很 ...
多唔多人睇呀, 等咗幾耐 ,星期六開幾點,收幾點 ,今日又開幾點呢

Sorry, 太多問題

作者: elite113    時間: 12-6-24 17:15

回覆 charmg.kama 的帖子

琴日真係好好彩。我12點三去到,本以為要1點半先有得睇,結果去到即拿牌,等咗一個位就睇了。可能琴日端午,較特別吧。聽講星期六好多人睇ga.我睇完,人就多了些,大約有五,六個等梗。林ec睇診時間是下午1:30-6:50星期六到6點。電話:24762506元生堂藥行
作者: charmg.kama    時間: 12-6-24 22:01     標題: 引用:回覆+charmg.kama+的帖子 琴日真係好好彩

原帖由 elite113 於 12-06-24 發表
回覆 charmg.kama 的帖子

琴日真係好好彩。我12點三去到,本以為要1點半先有得睇,結果去到即拿牌,等咗一個 ...
唔該哂,咁既係話早去都可以攞籌,

星期二晚去睇

作者: angie860904    時間: 12-6-24 23:23     標題: 引用:Quote:原帖由+小小枝+於+11-07-20+發表元朗

可唔可以pm我e師資料

作者: mo416    時間: 12-6-25 01:01

Janusyau 發表於 12-5-16 21:09

...
恭喜你呀我都好想快d再有...
我上個月都小X,想問莫醫師睇症細心嗎?我睇緊中醫睇症超快又無乜嘢講,我飲完D藥條脷有D痛咁,想轉醫師..
你小X後一直睇莫醫師?日日煲藥?藥費貴嗎?係咪要去攞籌?

作者: Janusyau    時間: 12-6-26 01:06     標題: 引用:Quote:Janusyau+發表於+12-5-16+21:09+我都

原帖由 mo416 於 12-06-25 發表
恭喜你呀我都好想快d再有...
我上個月都小X,想問莫醫師睇症細心嗎?我睇緊中醫睇症超快又無乜嘢講, ...
多謝呀。。莫ec嗰到不用攞籌的,我之前keep住日日飲左幾個月,近呢個月就隔日飲,林住3個月之後就兩星期先睇一次,因為佢藥費都幾貴

作者: travel_mama    時間: 12-6-29 22:45     標題: 回覆:元朗中醫

我都想試下睇莫ec,大家覺得佢點呢?有冇多d成功例子?

因為之前睇緊果個,食完佢d薬竟然遲咗廿幾日,怕怕.....

作者: qy_yeung    時間: 12-6-29 23:01

作者: qy_yeung    時間: 12-6-29 23:03

作者: 豬龍b    時間: 12-6-29 23:05

qy_yeung 發表於 12-6-29 23:01
平均舊幾一日,唔計煲幾粒鐘既石油氣煤氣費,佢會hard sell佢個仔叫你C6睇,而我C6冇睇佢個仔,睇返佢,飲 ...

你出動鐵莫誘惑佢啦~
作者: qy_yeung    時間: 12-6-29 23:09

作者: 豬龍b    時間: 12-6-29 23:14

qy_yeung 發表於 12-6-29 23:09
咩叫鐡莫?

郭富城 鐵幕誘惑,你咪 鐵"莫"誘惑囉!
作者: qy_yeung    時間: 12-6-29 23:15

歡迎光臨 親子王國 (http://alpha.baby-kingdom.com/) Powered by Discuz! X1.5