網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

剛用50淘金幣 + ¥502(慳咗¥97)- http://item.taobao.com/item.htm?id=10385427473&tracelog=qzdetail004&category=153 ,買了這部WiFi高清播放器,產品介紹聲稱好似可以上網睇到好多免費電影的,希望值回票價啦。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係有個系統俾你去揀戲??

子爵府

lovejy 發表於 11-8-2 22:25
係有個系統俾你去揀戲??

好似係啩?自己click入個連結睇產品介紹啦,我多數會用嚟煲番D舊劇,宜家用電腦睇得一個人睇到好獨家村,同成日霸住部腦好唔方便成日比人投訴,如果用電視睇可以一家大細一齊睇!

本店为美如画授权的实体店与网店的金牌代理
本商城包邮是中通快递
现在正在搞淘金币活动 活动价格502元包邮送hdmi线

公爵府

麥豬豬 發表於 11-8-2 23:58
好似係啩?自己click入個連結睇產品介紹啦,我多數會用嚟煲番D舊劇,宜家用電腦睇得一個人睇到好獨家村, ...
好似幾好啵.之前係黃金都見過...

男爵府

期待樓主用後報告

people1  me too  發表於 11-8-3 14:36

大宅

我都好有興趣啊
我已成為了必獸暫苦主了.........

男爵府

我的三不,其中一不,係唔買插電產品

子爵府

21g 發表於 11-8-3 21:54
我的三不,其中一不,係唔買插電產品

大型電器我就唔會買囉,但我都買落好多價廉實用的小電器 / 小家品喎,最緊要的仲係喎大多數的香港都仲未有呢D同類型的產品可供選擇的,一係就是由歐、美、日經代理進口的品牌,一係就是仍有專利保障的產品,所以價錢就貴到飛天囉!

好似這部WiFi高清播放器咁,擺到明係電影業的噩夢嚟架喇,正道的電影業界可睇見將會受到很嚴重的衝擊,連黑道賣老翻的都將會冇啖好食,上網睇電影宜家連BT下載都慳番,死未!香港呢個仲有少少版權意識的地方,坊間點可能有呢D可讓人上網睇電影 / 睇劇的播放器公然售賣吖?業界同佢死過都似,就算有,我估都只不過係內地的水貨偷偷哋賣嘅唶!

大宅

到手未?
有咩commet??
可唔可以分享下

公爵府

樓主試左未呀

子爵府

del

子爵府

l抱歉!分享遲了,因近日部機到了,所以呢排煲劇煲到晨昏地暗,差點連亞媽都唔認得,部電腦被打咗落冷宮囉,所以呢排亦少了上來BK打發時間!

l接駁及連線比想像中簡單,唔使人幫手5分鐘就搞掂有嘢睇了!

l啱啱至煲完套神雕俠侶古天樂版,亞仔就睇咗套花師奶電影同軍曹電影,夜晚就一家大細一齊用硬碟睇BT的包青天之七俠五義!(硬碟需另購!)

lWiFi網上播映的解像度只有720p,可能是要迎合上網速度以便保持播放流暢,但其實已達到標清的畫質的了,個人是絕對收貨的啊;至於用硬碟播放的影像檔就能去到1080p高清的畫質,但當然要視乎原檔案的解像度囉!

l冇錯,好些內地的網上影視分享網站已遭有關部門block了,但亦有不少尚可睇到的啊,我係咁倚「納」過吓,見有港人熟悉的公主嫁到、宮心計,點解亞sir係亞sir、真相、洪武三十二、金枝慾孽、紫禁驚雷等,煲晒足以令你變安安、佳佳囉,以我的經驗,選時記得揀有註明是粵語版的啊,否則就是配上普通話的國內版,除非你係想學普通話或聽慣普通話的囉,唔係聽「煲東瓜」聽到耳都側呀!

l之前曾有無記收費電視上門推銷,當時都曾經因為劇集台和經典台而心郁過,好彩當時最終都冇裝到唶,唔係比合約綁死咗,3個月月費就買到呢部機了,到時就真係揼了!

l見到一個影音測試網站測試這種網上播放器,其截圖和我睇到的是一樣的,所以我都懶得搞,就copy比大家睇好了:

裡面太多內容我不作逐一介紹了, 大家自己望一望了解下吧!

試試下見到土豆有TXB果套'點解阿Sir係阿Sir', 又試下佢得唔得, 等左只係兩秒就出畫面, 好快! 咁樣唔駛用PC上myTV睇2X寸Mon啦!

又試下大家最關心的直播賽事, 昨晚的世界盃乓乒球賽事直播及巴塞聯賽對利雲特直播

侯爵府

請問部WiFi高清播放器收唔收到高清電影ga?

重有何謂用"硬碟睇BT"呢, 係咪即係要另外買多部機, 再下載至睇到某些電影之類? 你又買左邊部硬碟機呢?

我部Olivea高清解碼壞左, 依家響房淨係睇到幾個台, 有時悶起上黎要攞部notebook入房睇mytv, 似乎買你介紹呢部機好岩用wor........

珍珠宮

好媽媽勳章

其實佢只係將要上網既野抽左出黎,其實呢部野都應該要連網線的呀?... 你睇平時果D都係電影/電視網站... 我平時睇戲,都係用電腦駁電視,所以都係一家大細都可以睇的...買條線就得喇.....

子爵府

請問部WiFi高清播放器收唔收到高清電影ga?

重有何謂用"硬碟睇BT", 係咪即係要另外買多部機, 再下載至睇到某些電影之類? 你又買左邊部硬碟機呢?

我好多時會用呢部機BT下載Blud Ray HD的電影檔嚟睇,我意思唔係要買多部機,正確嚟講,係買多個儲存裝置來存在放下載得來的檔案,如冇儲存裝置配合,就只可睇網上的電影直播,而唔可以下載來慢慢至睇,下載嚟睇的好處係解像度可去到1080p,達到高清的標準,而網上睇直播的,因要配合頻寬速度以保持其播放流暢度,所以其解像度只可去到720p標清而已,你可以選擇用USB週邊的儲存裝置來下載,或用SATA制式的外置硬碟都得,而我多數下載的高清電影檔一般capacity較大,所以我選擇用外置硬碟來儲存,而我是幫襯埋那店連機配多部硬碟的,所以一定唔會唔啱用,而且那機本身是包郵的,所以就算多配埋部硬碟都唔使比運費的,由於一般的高清電影檔capacity較大,所以通常我臨瞓前download落,第二朝起身就完成下載的了!

我部Olivea高清解碼壞左, 依家響房淨係睇到幾個台, 有時悶起上黎要攞部notebook入房睇mytv, 似乎買你介紹呢部機好岩用wor........

你的情形,我想這種機(唔一定係呢部)是一個不錯的選擇,但前提係你屋企肯定要收到WiFi至得!

子爵府

Sindy 發表於 11-8-15 10:44
其實佢只係將要上網既野抽左出黎,其實呢部野都應該要連網線的呀?... 你睇平時果D都係電影/電視網站... 我平 ...

宜家最新的網絡電視要萬幾銀一部,而我睇緊的cheap cheap電視只係$3500而已,但如再加埋呢部機,就等如同網絡電視睇齊了啊!

公爵府

呢部機駁電視洗唔洗又要wifi連線個d?
同埋多唔多粵語劇集?

子爵府

lovejy 發表於 11-8-15 23:36
呢部機駁電視洗唔洗又要wifi連線個d?
同埋多唔多粵語劇集?

呢款係可以無線上網連接電腦網絡上網直接睇電影的型號,如果屋企冇無線上網的話,那可買番上一代的舊款,是要用電腦先下載檔案,儲存至一些流動裝置,如USB手指、SD卡、或外置硬碟等,再放到播放器播放,這種舊款只要約一半價錢就有交易了,我以前都是用這種舊式播放器的,之前因為我用百零蚊買了個router(路由器)在家架設了無線WiFi網絡,最初目的只是方便用智能手機在家收發電郵的而已,因利成便,固此至順便upgrade埋新一代以無線上網直接睇電影的播放器而已!

因是連結國內影視網站的,所以多數是配上普通話的,但都有一些是粵語版的,可能是迎合華南觀眾的需求吧,我昨日剛剛發現一個影視網站設有粵語影視的分類,內裡全是粵語版的影視檔,咁唔使慢慢揀咯!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩!!!! 有咗呢部野, 有x, 同nox都係行埋一邊?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主, 個畫面清唔清, 有無窒下窒下?

首頁
12345...6

尾頁

跳至