0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

初生嬰兒食有機hipp or holle奶粉, 好唔好? 佢地冇DHA, AA+ 會唔會冇其他BB個大腦發展得咁好? thanks!!!!!!

複式洋房

我覺得holle好過hipp,holle水溶性強易開, 而且bb又唔便秘, 但hipp開奶時經常“結”埋一舊舊, 而且bb便便很乾很硬

大宅

回覆 princesslora 的帖子

Thanks for your reply!! 但係又有人話初生飲羊奶唔好, 係唔係ga? 同埋冇dha etc....but it is gd for bb health more than 美贊臣? what do u think?

複式洋房

Sorry my baby havent tried 美贊臣,, but all of my friends's baby are having holle and Maeil now, and 初生唔好飲羊奶,我之前係另一條thread都有提過,在網上也能找到很多資料:
1. 羊奶中所含的礦物質太高,對嬰兒的腎臟不好。

2. 羊奶缺乏人體造血系統最需要的鐵質、葉酸,以及維它命C、D,常吃會造成嬰兒貧血。
美國著名政治人羅勃甘乃迪在出生時曾因體質過敏而被餵食羊奶,結果差點因為貧血而夭折,大家也更瞭解羊奶的潛在危險性。

3. 羊奶尚有許多其它成份問題,尚待發現。
羊奶能否「保護氣管」,至今在醫學上並沒有証據,
所以衛生署對於此種廣告說詞已加以取締,並處以重罰。

大宅

回覆 princesslora 的帖子

sorry that may be i am misunderstanding....holle is goat milk..so it mean that it is no good?

別墅

Holle infant formula 1 is made with cow milk
Goat milk is for 6mths plus
http://bioliving.com.au/brands/holle/infant_formula
CC

大宅

回覆 CorinneCook 的帖子

Thanks!!

大宅

我bb出世到而家3個月都係食holle, 每日都有靚便便, 皮膚白白淨....

大宅

回覆 anferneeinna 的帖子

咁請問香港邊度做代理?

大宅

回覆:初生嬰兒食有機hipp or holle奶粉, 好唔好?

Hipp 有加dha and AA 的. But Holle 就冇.

複式洋房

回覆:初生嬰兒食有機hipp or holle奶粉, 好唔好?

我有 5盒未開過的 Holle Infant 1, 可以免費俾你, 因 BB 唔啱飲, 唔好浪費

大宅

回覆:jaybee 的帖子

我BB飲咗HIPP 1 and 2 號兩個月,so far so good. 無排便問題。中環跟荃灣都有得賣。

洋房

Holle no DHA, so Holle is it good for baby... ? Or need to change any other brand?

複式洋房

HI, 請問可唔可以PM 我HIPP 代理電話我,?thx!!

男爵府

回覆 lorlor^^ 的帖子

HI, 可唔可以比一盒我啊, 我B食梗A+, 但食好少3-4OZ, 想轉奶粉,我B 3個半月.

別墅

我bb一開始食思敏兒,但食食下覺得bb好難去便便...之後屋企介紹食Hipp!!食左之後便便好靚,又唔會柯得太辛苦

大宅

陪月勳章

回覆:初生嬰兒食有機hipp or holle奶粉, 好唔好

我仔仔都吃緊hipp 1 + 3歺人奶左右 / 现在14曰人仔 好困難便便 会吾吾聲面又紅晒好辛苦 點算唉

首頁

尾頁

跳至