自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

如果支票為8,400.87, 大寫為 eight thousand four hundred and eighty-seven only (寫少了 cents) 可以嗎 ?

Jason  不可以  發表於 11-9-23 09:59

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

不可以,你這樣寫變了8487元

PANCO  TKS  發表於 11-9-23 10:07

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PANCO 發表於 11-9-23 09:56
如果支票為8,400.87, 大寫為 eight thousand four hundred and eighty-seven only (寫少了 cents) 可以嗎 ? ...

不可以, 會以為係$8487.00

珍珠宮

畀面勳章

c't !!

Eight thousand four hundred dollars and eighty seven cents.

PANCO  TKS  發表於 11-9-23 10:07

見你一獲打你一獲

伯爵府

好媽媽勳章

謝謝大家回覆

sorry 我寫錯了...

係 8,448.87 eight thousand four hundred forty-eight and eighty-seven only (寫少了 cents) 又可以嗎 ?

lamyungyu  eight thousand four hundred forty-eight and 87/100.  發表於 11-9-23 10:09

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:謝謝大家回覆sorry+我寫錯了...係+8,448.87

原帖由 PANCO 於 11-09-23 發表
謝謝大家回覆

sorry 我寫錯了...
no!you HAVE to write the word cents.

That is a must.

PANCO  ok, tks  發表於 11-9-23 10:13

首頁

尾頁

跳至