親子王國

標題: 黎M,但就意外發現有左!!! [打印本頁]

作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-24 22:41     標題: 黎M,但就意外發現有左!!!

可能會長左D!!!
我係第二任媽咪。等我分享下我的經驗,等所以姊妹有得參考同留意!
我同C6生第一個時話有就有的(果時都有作小X),到上年我地想生多個兔B就努力,心想幾時要就會有,點知試左一年半,到今日先至有!兔B沒有換來龍B一樣開心!
等我講下今次中獎經過!我M一向準,但呢幾個月唔太準!8月7日day1,黎8日m!
8月17日(早上5時dodo),18日(晚上12時dodo),21日(早上11時dodo),23日(零晨dodo),26日(零晨dodo),28日(零晨dodo),31日(零晨dodo),9月4日(零晨dodo),9月8日(零晨dodo)!!!其間,我老公只在呢個月早晚飲蜂皇槳溝蜂蜜!由於我上個月遲左8日先黎m,所以我今個月遲左4日都無驗孕,覺得等多一日先驗,點知係我買左捧捧就即黎m,當時覺得又失敗了!點知一黎好唔正常,頭一星期勁少量,到第8日左右又多左,我以為會正常咁黎,但又唔係喎,去到今日,黎m第15日我終於忍唔住睇婦科,點知就check到有左6週幾,原來我唔係黎m,係有左作小X!
之前一路都食中藥,葉酸,維他命E都唔中!
今次中獎,唔知關唔關我同老公去泰國求四面佛同係泰國買果D蜂皇槳事,再加上今個月C6好勤力

不過,我而家要瞓床了!希望無事!!!
所以,姊妹們要留意,有m都可以係有左,唔正常要盡快睇醫生,唔好好似我咁拖咁耐呀

作者: Cherrieqoo521    時間: 11-9-24 22:45     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

作者: Sakpp    時間: 11-9-24 22:55     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

作者: wing1214    時間: 11-9-24 23:03     標題: 回覆:翹翹媽媽 的帖子

作者: kittybabies88    時間: 11-9-24 23:12     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

恭喜呀!
我想問你係流血定係啡?我早幾個月都有流咗8日啡,因為都係應該嚟m嗰幾日,但係我之後都覺得可能係流産,有d後悔冇去睇醫生

作者: sweetyasmin    時間: 11-9-24 23:22     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

恭喜呀!你要小心保重!多謝分享!

作者: cbobo    時間: 11-9-24 23:23     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

多多休息,加油

作者: miffymiffy    時間: 11-9-24 23:29

恭喜你

如果你求左四面佛, 記得要去還神.
作者: mummarry    時間: 11-9-24 23:37

作者: kekka    時間: 11-9-25 00:07     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

我也學識淺,真係唔知

作者: charmg.kama    時間: 11-9-25 00:12     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

作者: MW148    時間: 11-9-25 00:26

好好休息,祝您同bb一切安好!
作者: alice139    時間: 11-9-25 00:34

祝你生個健康BB, 恭喜恭喜!
作者: siutreasure    時間: 11-9-25 00:38     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

恭喜
乖乖地訓床休息,bb健健康康

作者: fongfong1202    時間: 11-9-25 00:41

作者: Vaeyim    時間: 11-9-25 00:48     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

恭喜你,休養多啲生個健康baby

作者: floraya    時間: 11-9-25 01:18

我個FD, 連續黎左2個月M, 到第3月時, 冇黎, 佢去CHECK,有左,但個B已經係4個月了,佢即刻去BOOK床位,因為BB太大,醫院既結構性都冇得做,唯有去私家睇,佢自己都覺得奇。我聽到簡直唔相信
作者: qqj    時間: 11-9-25 03:41

祝你生個健康BB

作者: manman_1030    時間: 11-9-25 07:40     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

恭喜晒

作者: debbies    時間: 11-9-25 08:47

謝謝分享,好好休養
作者: Mochamiu    時間: 11-9-25 11:39

你BB好堅強呀

我見紅左半日, BB走左喇
作者: jocat102    時間: 11-9-25 13:21

作者: baby_shan    時間: 11-9-25 13:52     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

樓主, thanks for your information!!

作者: jessicakam09    時間: 11-9-25 14:13

恭喜

作者: saronald    時間: 11-9-25 15:05

恭喜嗮
作者: pigpigyy    時間: 11-9-25 15:20

恭喜
作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-25 18:44     標題: 引用:恭喜呀! 我想問你係流血定係啡?我早幾個月

原帖由 kittybabies88 於 11-09-24 發表
恭喜呀!
我想問你係流血定係啡?我早幾個月都有流咗8日啡,因為都係應該嚟m嗰幾日,但係我之後都覺 ...
我係一流就係血!你要小心了,如果有懷疑,自己買捧捧驗左先

作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-25 18:46     標題: 引用:恭喜你如果你求左四面佛,+記得要去還神.

原帖由 miffymiffy 於 11-09-24 發表
恭喜你
我一定會去還神的,不過要安穩左,生埋出黎先會過去

作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-25 18:47     標題: 引用:我個FD,+連續黎左2個月M,+到第3月時,+冇黎,

原帖由 floraya 於 11-09-25 發表
我個FD, 連續黎左2個月M, 到第3月時, 冇黎, 佢去CHECK,有左,但個B已經係4個月了,佢即刻去BOOK床位 ...
如果唔係發生係自己身上,真係難以致信架

作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-25 18:47     標題: 引用:你BB好堅強呀我見紅左半日,+BB走左喇

原帖由 Mochamiu 於 11-09-25 發表
你BB好堅強呀

我見紅左半日, BB走左喇
唔緊要,再努力過,下次到你

作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-25 18:48     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

在此多謝各位的關心同祝福!

作者: 好想好想    時間: 11-9-25 19:29

恭喜哂,多d休息!!!
作者: swiy1128    時間: 11-9-25 19:35

作者: bbnbobo    時間: 11-9-25 21:07

我想問你地成日講流血流啡, 咁正常黎M 算係 流血 定 流啡 呢?

我剛剛係黎完M 無耐, 但今次覺得同平時好似唔同D, 一開始就係鮮紅色血, 平常黎M好似會瘀紅色的。

但我一向經期都係28-36日, 今次早到21日就見紅, 現在見你咁講, 我都怕自己會係有左, 又走左都唔知。

作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-25 22:16     標題: 引用:我想問你地成日講流血流啡,+咁正常黎M+算係

原帖由 bbnbobo 於 11-09-25 發表
我想問你地成日講流血流啡, 咁正常黎M 算係 流血 定 流啡 呢?

我剛剛係黎完M 無耐, 但今次覺得同平時好似 ...
如果我正常黎M頭一日會少,第二日開始好多,跟住之後就慢慢少番,到第7-8日係啡了!(我黎足8日M嘅,當然每個人唔同啦)
咁唔正常嘅M,即我今個月咁,頭一星期好少量,跟住日日都係紅色又唔會變啡咁囉!
如果有懷疑,你驗下先,唔洗估估下嘛

作者: QVVB    時間: 11-9-26 01:23     標題: 回覆:黎M,但就意外發現有左!!!

恭喜你呀~
不過睇完你地d post,我都覺自己今個cycle怪怪地喎。我一向睇開中醫,醫師話我呢幾個月都幾準,大約day13,14排卵,day27就黎m。我今個cycle day1係24/8,跟住day14 check紅d有深線,之後一直等bingo,(其間有肚痛同好似發燒感冒咁)suppose19號黎m,但冇黎,20號晚有流幾滴啡,check temp有37.1,到21號朝早都有流少少啡,用曼秀雷敦驗到有好淺線嘅控,不過之後過咗十幾分鐘再睇就見個控慢慢退,之後兩個鐘度就黎m喇~ 我第一次流啡咋!想問下咁係冇咗定係我諗多咗呢?

作者: babyfatleg    時間: 11-9-26 12:25

祝平安!
作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-26 19:45     標題: 引用:恭喜你呀~ 不過睇完你地d+post,我都覺自己

原帖由 QVVB 於 11-09-26 發表
恭喜你呀~
不過睇完你地d post,我都覺自己今個cycle怪怪地喎。我一向睇開中醫,醫師話我呢幾個月都幾準, ...
我覺得你可以買多兩個唔同牌子捧捧驗,咁果兩枝都無就一定你多心了!咁當然有懷疑就睇醫生好好多啦!
祝早孕

作者: QVVB    時間: 11-9-27 01:36     標題: 回覆:翹翹媽媽 的帖子

唉...我都覺得蠢咗~今日去中醫度覆診,佢都有問我嗰日晏少少有冇再驗多次,我話冇,因為嗰時見住條線慢慢退咗同埋晏晝黎埋m,都冇哂心機打定輸數喇!

作者: mrs.ratts    時間: 11-9-27 09:39

作者: CiLok    時間: 11-9-27 10:51

恭喜你呀!

我都覺得我d m有d怪, 我14/9黎m第一二日就多, 第3日已經無咩仲可以去游水,第4,5日都係得少少, 平時我通常m都係6-7日但今次5日就已經清晒, 我m一向都準, 28day一個cycle, 跟住check紅d, day10,11已經排卵, 照計應該係day14-16先排, 而家又排早左, 我係day7, day9, day11都有dodo, day13開始我胸開始谷, 肚三角位唔知點咁, 又唔係痛, 平時如果我m一星期先谷胸, 今日day14胸掂下都痛, 大家覺得我會唔會有d咩問題??
作者: QVVB    時間: 11-9-27 16:59     標題: 回覆:CiLok 的帖子

我諗胸痛同腹痛應該係排卵嘅關係,我之前都試過由排卵痛到m黎呀~

作者: CiLok    時間: 11-9-27 17:36

回覆 QVVB 的帖子

我未試過咁ga..而家諗住睇多幾日, 仲係谷胸谷到痛就去睇醫生, 唉....
作者: 翹翹媽媽    時間: 11-9-28 16:30     標題: 回覆:CiLok 的帖子

無錯,有問題真係要睇醫生!希望你好快有好消息

作者: ekllam    時間: 11-9-28 17:05

翹翹媽媽 發表於 11-9-24 22:41
可能會長左D!!!
我係第二任媽咪。等我分享下我的經驗,等所以姊妹有得參考同留意!
我同C6生第一個時話有就有 ...

恭喜妳呀, 祝妳順順利利生個龍BB 希望我自己都快O的BINGO 啦
作者: oichingkelly    時間: 11-9-28 20:30

恭喜嗮...休息多d...真的得來不易!
作者: viva4ever    時間: 11-9-28 21:31

歡迎光臨 親子王國 (http://www.baby-kingdom.com/) Powered by Discuz! X1.5