家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

教協買野係咪平d?

想買雪櫃, 暖爐同數碼相機, 想問响教協買係咪平d呢?

大宅

Re: 教協買野係咪平d?

除左出面d鋪頭做特價,如果唔係,教協多數平d (比起豐x、百老x 呢d 大型電器連鎖店)。

不過,都建議你先格下出面價錢,再比較埋教協既價。

大宅

收倒. 但係見教協有d型號出面好似唔覺有得買. 唔知點比較. 我想買個雪櫃, 但因為位置問題, 一定要响左邊開門. 出面都冇咩款'柬'. 教協好似多d, 但係唔知平唔平??

大宅

你其實可以去D大鋪度問佢

複式洋房

u right!

大宅

原來係咁. 等我做吓reserach先. 唔該哂.

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

你可以打電話去問價架~~但係你要有你想要既牌子同型號,你問佢地佢地話到比你知幾$同有無得買~~
身體健康,生活愉快

禁止訪問

大宅

請問係咪剩係教協member至買得?? 有冇其他card都接受 (好似護協咁!)

大宅

唔使一定係教協會員,佢接受一d 有連繫既工會,我本身就係,但係我記得佢接受邊d會,詳情打去問 27807337。

佢買野就收兩張信用卡,一張係教協 visa,另一張係diners。

大宅

教協的超市是她唯一辦得比較好、比較成功的,為會員提供的最為專業的服務!教協報中經常看到的特價、推廣廣告,其實都是收了客戶的場租、廣告費的,所以不一定就是最平、最抵的!我經常都會在教協遇到一些"盲丙"拿著電器等的不同貨品目錄在左揭右揭,好像是忘記了要先到不同的電器行比較一下價錢似的,盲目地相信教協的價錢平!還有在教協訂購電器的,送貨安排一般都會是超慢的,就算可以做分期的手續上亦會較為麻煩(好像是要你一次過簽發所有各期供款的支/期票)。其實教協現在是以不同顏色來區分會員的,教師的是紫色,還有其他屬會的,我就在收銀處的通告上,見過另外最少四種顏色的會員証。

大宅

我都相信未必樣樣都平d, 我都check左幾間電器鋪先上去訂貨. 啱啱好彩我要買果兩樣野都有平.
想請問仲有咩會員可以响教協買野, 可唔可以講黎聽吓. 因為我張card 都係問朋友借, 如果有其他會, 我想睇吓可唔可以自己'身'請. 唔駛次次麻煩人.

大宅

你有冇發覺教協的超市裡的貨品比人拆開晒

citadel 寫道:
教協的超市是她唯一辦得比較好、比較成功的,為會員提供的最為專業的服務!教協報中經常看到的特價、推廣廣告,其實都是收了客戶的場租、廣告費的,所以不一定就是最平、最抵的!我經常都會在教協遇到一些"盲丙"拿著電器等的不同貨品目錄在左揭右揭,好像是忘記了要先到不同的電器行比較一下價錢似的,盲目地相信教協的價錢平!還有在教協訂購電器的,送貨安排一般都會是超慢的,就算可以做分期的手續上亦會較為麻煩(好像是要你一次過簽發所有各期供款的支/期票)。其實教協現在是以不同顏色來區分會員的,教師的是紫色,還有其他屬會的,我就在收銀處的通告上,見過另外最少四種顏色的會員証。

別墅

luiwhy 寫道:
你有冇發覺教協的超市裡的貨品比人拆開晒

底衫褲唔好買,仲有人偷野,我見過得番d吉盒
會証顏色得2隻,分會員和家屬,只不過是年度交替時有4色,教中小學或幼稚園好似是以英文字母識別。
李卓仁個間"職工盟",入會可以係教協購物。

首頁

尾頁

跳至