用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

自由報料 今日: 236|主題: 191522

go 有冇人找過宜家搬屋?

大宅

國民生產總值:3903

請問有冇用過宜家搬屋服務呀?服務好唔好呢?這間公司係按件收費,好似好實際,有冇人用過?

王國熱話
김종국 능력자 ♡17♡
※Got7※ 116/365
匹諾曹:李仲碩、朴信惠
第二季 Roommate

大宅

國民生產總值:1498

宜家就無用過, 我可以介紹你用"逸飛搬屋公司", 我搵過佢地搬, 佢地好小心幫我包好啲嘢先搬,而且價錢合理(我覺得偏tim)你都可以試下打去問下, 電話係 6761--0156 or 6359--5096

民房

國民生產總值:11

我2012年4月尾搬家用了 ”宜家搬屋公司”, 一切搬家事宜同Mary確認好, 又在搬家前收到印有”宜家搬屋”的紙箱. 搬家前一晚, 又收到” 宜家搬屋” 確認時間同地點, 本以為一切順利. 但搬屋當天到我家的, 景然是另一公司, 名字 ”中俊搬屋公司” 佢地同我講係同一公司, 只是用兩個名登記.

同綱上” 宜家搬屋”所指的, 完全貨不對版. “中俊搬屋”, 黎了5個人,全冇著製服, 用的紙箱亦印上” 中俊搬屋” 的名字. 在無選擇下只好照用.

本來要求掛衣架, 但佢地又話無, 只好張要掛住走的衣服¸全放入紙箱, 衣服全部要熨過. 在搬家過程中 又唔見左張掛畫. 講出黎係想各媽咪, 小心選擇搬屋公司, 要問清楚.

搬屋後在綱上查到, 兩間公司用同一個地址. 感覺被騙了.

珍珠宮

國民生產總值:30557

畀面勳章

大約6年前用過,係平但麻麻,最記得係佢地有個人搬野時唔著衫,比我家個座頭打上黎同我講呢度唔可以唔著衫,仲有D野嘅但唔記得,我之後搬左幾次都冇再揾返呢間。

子爵府

國民生產總值:10368

我成 7-8年前用過.
第一次搬少少野, 係 ok 無問題.
到第二次, 我咪搵番佢囉. 我仲寄埋倉.
點知 d 野搬番出來時, d 盒已經扎到歪哂.
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎