懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今朝打咗去 Dr Lau 度喇, 佢可以安排我今日下晝去睇, 不過問價後要成 $5000 好貴

如果呀 B 踩界我應該都會照睇, 但而家係政府度照完都有幾多問題好似唔太樂觀, 我諗住等陣間去政府度照多一次然後再同老公商量吓先決定去唔去 Dr Lau 嗰邊

大宅

BABYPOMA:純粹個人意見,我覺得可以去一試,不過你可以再睇多次廣華個邊睇下點,然後將D報告俾劉教授分析下,我始終覺得睇多幾個會安全D,即係好似度頸皮甘,每個人度的手勢不同,度出來都唔會一樣的,最緊要搵一個方法,令自己會覺得安心,你要加油,努力呀..

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:我今朝打咗去+Dr+Lau+度喇,+佢可以安排我今

男爵府

我都係威院照左頸皮厚(3.4mm)之後去左劉教授度照..佢好pro呀,當時12週已經照到我bb心有事,同埋佢真係照得好仔細架..佢話唔似唐氏,所以安排我抽絨毛好過做nifty..跟住佢安排我過多2星期大少少再照..結果一樣,佢就即刻幫我打電話俾威院0的醫生(佢以前係威院婦科主管),安排左我番威院follow up喇,威院都搵左成5,6個醫生幫我照左2,3個鐘呀..照完第二日,劉教授又記得打黎問下我照成點咁..我問佢仲洗唔洗番佢度照,佢都話唔洗喇,醫院一定會同我跟得好緊..我感覺上佢唔係為左賺錢架,佢有醫德同埋會記得病人囉...前2日打0黎同我講抽絨毛個full report都出左,佢都有問候下我點呀..佢打俾我問候我真係幾感動囉,無幾多個婦科會咁做囉講真..at least佢記得我個case先啦
我睇左佢兩次,收費如下:
第一次:抽絨毛$8000,醫生費$2000(total用左半個鐘左右)
第二次:醫生費$3500(total用左1個鐘,連埋寫左份report俾我帶去威院)
我唔知$2000同$3500 0既分別係因為時間用耐左定係因為多左份report呀,但我個人覺得洗左呢0的錢係值得囉!!!好過睇0個0的不知所謂0既婦科,係咁易睇完就算..掛住接0的big 6生意啦..
最後,我bb係中左心臟病入面最嚴重0個隻..左心發育不全,好麻煩呀,而家威院幫我約左兒科醫生聽日番去再見..我感覺上唔知係唔係因為劉教授,服務真係好好多囉,你知平時想搵個醫生見下都難啦..下下都係見姑娘咋麻..仲提早上星期(15週)安排幫我做埋糖水test添呀
所以我都suggest係去睇下劉教授,希望我0既經驗幫到你啦

p.s.我度完頸皮之後,姑娘話2星期無收到電話,就係overall low risk..我想講,威院係過左成3幾星期先打俾我話high risk,多得呢度0的jm介紹我去劉教授度,我一照到厚就去搵佢..如果唔係我真係心掛掛左3個幾星期囉

大宅

要加油ar~~~

複式洋房

不管將來有可決定, 以家都要保持和平既心境, 因為你既心情多多少少對BB係有影響呀﹗你同BB都要加油, 期待奇蹟既來臨﹗

大宅

加油呀!

別墅

你要加油啊!
BB努力生存係希望你唔好禁易放棄佢.

支持你 ^^

大宅

加油!

別墅

加油啊

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

add oil

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

add oil

禁止訪問

回覆:頸皮7mm, 過到絨毛但過唔到結構 (較長篇~ 現18w)

大宅

BK Milk勳章

廣華真係好好架
我六年前在廣華生我個女時佢地做事的態度好好,又會教我點照顧女女同自己落床冇咁辛苦,只可惜而家的大陸人在佢到生仔人數多左另到而家第一之產檢要成四至五個月大至有得睇令我今胎要轉去其他醫院生小 B

大宅

加油! 祝福你同BB

大宅

回覆 2CupsOfT 的帖子

好多謝你咁詳細講 Dr Lau 既醫德我聽, 說真的, 之前聽有咁多媽媽介紹佢都知佢好, 而聽完你講之後更加睇到佢好有醫德, 奈何真係太貴喇.

而我尋日睇完 KW 醫生佢同我好傾咗 40 分鐘期間好詳細分析、解釋比我地聽, 所以 BB 個情況都好清楚 ... 應該都唔太樂觀 ........

男爵府

趣教勳章 叻叻勳章

曾經有post,這樣分析"如果生出來BB,大個覺得自己有先天不足,會很自卑,為何個天甘對我, 又或者怨點左解你們要生我出來"....你試下以這角度去考慮作決定....

別墅

You and BB要add oil 呀!

大宅

Support you and add oil!...... Will pray for you and your baby.

男爵府

引用:回覆+2CupsOfT+的帖子 好多謝你咁詳細講+D

原帖由 babypoma 於 12-01-20 發表
回覆 2CupsOfT 的帖子

好多謝你咁詳細講 Dr Lau 既醫德我聽, 說真的, 之前聽有咁多媽媽介紹佢都知佢好, 而 ...
我今日番左威院見兒科,佢講到好白話覺得而家嘅公立醫生無咁嘅人同技術幫我做,如果想繼續陀,最好搵私家醫生做,但講緊係過百萬做一次,而我bb係最少做兩到三次,其實見之前有曬心理準備係咁,始終係十萬個人先有一個嘅病。。但見完今次之後,我老公有表明唔想要,而我係好想點都生佢落嚟。。我而家理性地知道唔要係對我地3個人都好,但個心嬲左我老公,嬲佢點解唔同我一齊好好保我地個bb,我而家個心好痛苦呢。。希望我地bb無奇蹟但你bb會有啦
幸福唔係必然呢,其他媽媽請好好珍惜所擁有嘅一切

首頁

尾頁

跳至