•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 29oC 79 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 大埔區媽媽會 袋鼠媽媽搬來了大埔
go

袋鼠媽媽搬來了大埔

大宅

大元, 泰德樓地下

補充資料:
大埔大元邨泰德樓114號地下
查詢電話:2666 9737

王國熱話
點解分數永遠都停留?
唔知bk有幾多會員呢?
請delete 一個post
BK 有無純文字版?

版主

馬年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 版主 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係咪之前喺上水果個袋鼠媽媽鄰里支援幼兒照顧計劃???大埔都有呀?
樓主請問有無多D資料? (如電話? or 網址??)
我想high light 個topic等多d人留意下,
thanks
執仔之手 與仔偕老

大宅

回覆:袋鼠媽媽搬來了大埔

請問係咩嚟架?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

袋鼠媽媽搬來了大埔

消息好快喎!大埔及北區現在各有一隊。

子爵府

請問係咩嚟架

大宅

袋鼠媽媽搬來了大埔

兒童/bb 托管

大宅

畀面勳章

叉燒媽  請問有什麼不滿??  發表於 12-2-21 15:54

大宅

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:係咪之前喺上水果個袋鼠媽媽鄰里支援幼兒照

原帖由 叉燒媽 於 12-02-16 發表
係咪之前喺上水果個袋鼠媽媽鄰里支援幼兒照顧計劃???大埔都有呀?
樓主請問有無多D資料? (如電話? or 網址?? ...
認同版主的意見,講多少少資料,好讓更多家庭受惠。

我選擇了快樂!

版主

馬年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 版主 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

celavie 發表於 12-2-21 14:38
認同版主的意見,講多少少資料,好讓更多家庭受惠。
其實樓主已經PM左電話俾我了,我本身諗住問多少少資料先,
但係又成日唔記得,
SORRY SORRY!!

執仔之手 與仔偕老

版主

sukiau911 發表於 12-2-16 17:06
請問係咩嚟架?
其實過往都有好多媽媽問, 大埔有無托管服務...但一直大埔都欠缺提供托管服務的機構。
現在袋鼠媽媽搬來了大埔, 就可以解決到大家的需要。

呢個服務計劃係婦聯負責的,
我剛問過, 服務每小時$20,
服務對象係0-6歲的小朋友家長,
期間小朋友會在負責媬姆的住處接受托管的。

執仔之手 與仔偕老

複式洋房

thx

民房

請問托管時間幾點至幾點,有無資料比我呀。

大宅

畀面勳章

回覆 horris618 的帖子

朝早7點~晚上11點,最少一個鐘

子爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

資料 1.

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

複式洋房

叉燒媽 發表於 12-2-21 16:03
其實過往都有好多媽媽問, 大埔有無托管服務...但一直大埔都欠缺提供托管服務的機構。
現在袋鼠媽媽搬來了大 ...

Would u pm more details to me, thanks a lot...

複式洋房

叉燒媽 發表於 12-2-21 16:03
現在袋鼠媽媽搬來了大 ...

Would u pm more details to me, thanks a lot....

版主

WingWing0607 發表於 12-8-27 16:42
Would u pm more details to me, thanks a lot....
其實第一個post已經有電話地址喇,仲想要什麼資料??
執仔之手 與仔偕老

複式洋房

回覆 叉燒媽 的帖子

Sorry...

叉燒媽  oh...唔使sorry, 我只係唔明白你想要什麼資料, 不是責怪你的意思呢!!  發表於 12-8-28 14:23