跳至

首頁

尾頁

別墅

沙田有無24小時兒科診所

如果半夜要睇急症, 除了去醫院急症室外, 沙田有無24小時兒科診所 (最好近沙田新城市). 價錢如何?

男爵府

Re: 沙田有無24小時兒科診所

希爾頓中心地下有間康健, 有夜診服務, 約$2xx.-

別墅

RCHU01,
是否24 hr 開放?

RCHU01 寫道:

大宅

happybaby1 寫道:
RCHU01,
是否24 hr 開放?

[quote]
RCHU01 寫道:
[/quote]

係...不過d醫生好要求其

男爵府

地下果間康健祇係夜晚開架咋, 醫生都係好年青的, 不過半夜三更如果好唔舒服, 又唔想去醫院睇急症, 都是一種選擇 而三樓係曹貴子醫生, 好多人睇一定要預約.

別墅

三樓個間都有夜診喎! 雖然話係曹貴子醫生, 但佢好少好少返診所, 基本都係佢請的醫生應診. 有好幾個醫生的, 但夜晚應該得一個. 如果再唔係, 其實可以考慮仁安醫院的A&E喎.

RCHU01 寫道:
地下果間康健祇係夜晚開架咋, 醫生都係好年青的, 不過半夜三更如果好唔舒服, 又唔想去醫院睇急症, 都是一種選擇 而三樓係曹貴子醫生, 好多人睇一定要預約.

男爵府

三樓夜診至十二時, 而曹醫生九時後就收工的, 平時他都會註診架, 而地下果間半夜三更都有得睇.

複式洋房

半夜三更我多數帶個仔去仁安醫院 2百幾至3百幾蚊

別墅

我寧願俾2-3佰蚊lar. 有次我個女發高燒104度, 半夜點幾鈡去左威院ke AE, 等左半個鈡, 姑娘俾左5ml 退燒藥我個囡食, 然後就坐係度, (係要直筆筆咁坐), 等左3個幾鈡, 先有醫生睇. 最後醫生唔駛一分鈡, 叫番我地出去, 話細菌感染, 係咁高燒架lar, 你見個細路, 清醒, 無迷迷糊糊就無問題. 係威院走個時,已差唔多5點. 我地大人無病無痛, 都眼睏到想死la, 可況個發緊燒ke 細路.... 最激氣就係, 果晚係威院AE度, 數埋都唔夠4個病人, 你地話d醫人蛇左去邊到ar...

大宅

咁又係呀!我都好怕去急症室架,成鬼日都要等好耐,講真,夜晚好唔舒服或發高燒先去o者,入到去分分鐘要等天光,其他診所都快開門咯,使鬼用急症室咩!所以半夜有乜頭暈身慶,我都去浸會囉!不過成日都唔記得仁安,咁佢又平過浸會添!

別墅

曹x子都不見得特別細心...
見佢都無3分鐘...係咁意講2句,
就好似崔你走咁,
有一次我見住佢, 我一路問野,
佢一路禁計算機, 佢俾我好商人既感覺...
姑娘又惡...不過,可能d藥夠重啦...
通常都好既

複式洋房

仁安都唔掂,
年三十晚,我囡囡燒到104,去到仁安,個醫生好似好pro咁幫我囡囡檢查完,俾咗啲咳藥水,消炎藥,大量退燒藥.我囡囡呢幾日,吃完退燒藥就退燒,過幾個鐘就燒返.
終於挨到今朝,睇完醫生,醫生話佢扁桃腺炎,之前個醫生响度頭痛醫頭,腳痛醫腳. :-( :-(

男爵府

:-( :-( :-( 今早四點幾打算去希爾統地下果間康健睇醫生, 點知去到姑娘話醫生走了, 叫我們去仁安睇.
最終又飛TAXI 去了威記急症. 搞到七點先回到家換衫返工.

我想問問除了此間有24小時應疹外, 有沒有其他.

RCHU01 寫道:

首頁

尾頁

跳至