在職全職

跳至

首頁

尾頁

民房

畢業證書

我想問吓近期或正在搵緊工既媽咪, 而家見工係咪一定要比正本畢業證書d公司睇架?

因為我好多年前搬屋果陣已經唔見晒d正本, 而家只係淨返幾張有copy. 而且我又已經9年無搵過工, 真係唔係好知而家呢個見工世界變成點. 請多多指教.

侯爵府

Re: 畢業證書

人地睇5睇都好
又冇理由冇証書帶去見去喎
如果5係點証明學曆呀 ?-( ?-(

民房

我唔係無呀, 我意思只係得copy 有無問題咋. tks

王國會長

王國會長

1st interview 不一定要.
但 confirm offer 就一定要同埋HR 會印一個 copy.
證書應可以補領㗎 !?

魔怪寶寶 寫道:
我想問吓近期或正在搵緊工既媽咪, 而家見工係咪一定要比正本畢業證書d公司睇架?

因為我好多年前搬屋果陣已經唔見晒d正本, 而家只係淨返幾張有copy. 而且我又已經9年無搵過工, 真係唔係好知而家呢個見工世界變成點. 請多多指教.

大宅

你除左畢業證書,有無再更高既學歷?
我前排搵工,去見工個時,d公司有影晒我d學歷證明,我張畢業證書都係copy黎既,so far無公司問我拿過正本,even係大公司都無問,不過有睇下囉,反而文憑我就出示正本,而且你有7,8,9年經驗,公司多數著重問你工作上既野多d,你不如比多d時間準備下應答技巧啦!
This is Blythe~~~~~ [img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid106/peb3d24df3abafa538e08eaa01e1ab5cd/f96dbd55.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至