•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 29oC 81 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 自由報料 淘寶交流 有沒有人用過神州集運?
go

有沒有人用過神州集運?

複式洋房

我第一次淘東西是用何生,而且能運墨水及電子產品。對於我這個新手來說,他幾好的
然後我看了 <<集運收費一覽表,必收藏 (定期更新 )>>後,發現神州集運好像幾便宜,如果計上人民幣匯率的話就更便宜了
我想問一問他會否運液體或電子產品?
最重要的是想知道他的質素是如何,因為我看見有些帖子經常罵他,以及他的淘寶評分似乎頗低?

王國熱話
39w la,仲未肯出黎
蓮蓬雞蛋糖水
大家會買或買左咩牌子bb車
坐月沖左涼

男爵府

運得咩唔運得咩,
你直接旺旺佢比較好

神州加左價, 我唔知你個表有無UPDATE
我其實好歡迎pm的.  

別墅

如果你買D野係大件同輕建議不要用這間用其他集運的EMS好了
我經常使用EMS發含電池的產品都沒有問題
液體如不是太多都可以用EMS

大宅

dont use

子爵府

神州集運之前的旺旺動向留言:

最近忙着搬家的后续工作,我也在抓紧时间给亲们发货的。旺旺很少在线,有什么问题可以给我留言,给您带来不便,请见谅!

近來我試過一次經驗,我星期五等埋最後件貨簽收後就諗住即刻全部發件落嚟香港啦,但原來佢哋係唔發當天簽收嘅件架,要第二個工作天才可處理的,這個都fine,但佢哋星期六又係休息個喎,結果雖然就是星期五已經齊貨都好,但係都要等到星期日才可發貨的啊!

如果你介意咁嘅發貨速度的咁就真係要諗吓好唔好唔用佢喇,唔係等D貨寄晒去佢果度後你就冇得揀架喇!如果淨係比較價錢嘅話,講真佢又係幾平嘅,但係如果D貨你係等住用或者係唔擺得嘅,咁你就真係要好好考慮喇,好似我嗰次咁,買咗D花苗,諗住夾好晒時間已經最後至買的了,計好廣州寄番廣州只需一日時間,而集運寄香港「聲稱」可以做到今發明至的,咁那些花苗運輸時間都係用咗2-3日唶,當收到時應該都仲好生啩?係,無錯係一切在意料之內呀,但係算漏咗佢要三日至發到貨嗰下斃呢?嗰次幾驚D花苗收到時變晒菜乾呀,擔心得我吖,幸好當收到時狀態比我想像中好咋!

子爵府