•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 31oC 69 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 家庭理財 匯豐銀行 vs 恆生銀行 @iBond
go

匯豐銀行 vs 恆生銀行 @iBond [複製鏈接]

大宅

請問有冇人知認購(buy) 同 轉讓(sell) iBond 既手續費同存倉費等等...

匯豐銀行 vs 恆生銀行 邊間抵D

謝謝

王國熱話
bb對奇異果過敏
食得好小!
我個仔好似素食者咁
10個月 15.2磅
收藏0 分享0 支持0 反對0 分享

大宅

我經恆生, 抽籤時冇手續費同存倉費.
如果未到3年期前想賣要比佣銀行. 銀行回收價決定看市場價
我打算持3年所以冇問佣要幾多.

大宅

pandacmlg 發表於 12-6-8 14:29
我經恆生, 抽籤時冇手續費同存倉費.
如果未到3年期前想賣要比佣銀行. 銀行回收價決定看市場價
我打算持3年 ...

謝謝

有人有更多資料嗎?

民房

男爵府

畀面勳章

在銀行認購 iBond的投資者有兩個渠道沽貨,包括經銀行內債券買賣服務,即場外交易售出,或將 iBond轉至證券戶口後,經港交所(388)平台沽出。前者銀行基本上不收取買賣手續費,投資者會在買賣差價中獲利;後者則牽涉不一的轉倉費及轉倉需時。

Anyone understand this? Say I have securities a/c with these banks, is there a choice for me to keep these securities? Or the Bank will automatically transfer the iBonds to the sec a/c.

thanks

bobo11  thanks~  發表於 12-6-10 22:44

子爵府

引用:在銀行認購 iBond的投資者有兩個渠道沽貨,

原帖由 daisy17772 於 12-06-09 發表
在銀行認購 iBond的投資者有兩個渠道沽貨,包括經銀行內債券買賣服務,即場外交易售出,或將 iBond轉至證券 ...
咁即係喺銀行抽好啲定係証券好d?

‹ 上一主題|下一主題