•   強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供 27oC 94 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 家事百科 窗簾路軌?
go

窗簾路軌?

子爵府

窗簾路軌?

房間的布窗簾要日日拉開拉埋,用過有繩的但用得耐總是很難拉開,請教各位有那種窗簾路軌好用呢?

大宅

醒目開學勳章

Re: 窗簾路軌?

肥仔媽咪,

依家有種窗簾路軌是沒有窗簾繩,
用人手拉開拉埋, 都幾好拉, 又冇
窗簾繩, 對有小朋友比較安全.

子爵府

白海豚 寫道:
肥仔媽咪,

請問在那處可以買到? Thanks!

大宅

醒目開學勳章

一般窗簾舖都有.

男爵府

環保接龍勳章

順便問一下. 如果路軌的扣甩
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

白海豚 寫道:
肥仔媽咪,

我屋企都係用lee隻,係好方便同埋安全

大宅

我用緊條軌係可伸縮的,因要就返舊有的牆孔位,好用唔算貴,窗簾係用掛"歐"果隻才得.

子爵府

白海豚 寫道:
一般窗簾舖都有.
唔該哂!

wanman 寫道:
我用緊條軌係可伸縮的,因要就返舊有的牆孔位,好用唔算貴,窗簾係用掛"歐"果隻才得.
那麼請問你嗰隻是否亦是不用拉繩的?

大宅

肥仔媽咪 寫道:
[quote]
白海豚 寫道:
一般窗簾舖都有.
唔該哂!

wanman 寫道:
那麼請問你嗰隻是否亦是不用拉繩的? [/quote]

無錯,無繩的,自己用手拉,好暢順.

子爵府

wanman 寫道:

無錯,無繩的,自己用手拉,好暢順.
可否告之這伸縮的大約多少錢?

大宅

肥仔媽咪:
我買了1支最長可拉到好似6尺就六拾幾元,短一半的就三十幾元,但我都有向吉之島10元店都有見個,但係最短果隻,約1隻-2隻窗咁闊喇都有得買.

*要留心買時條軌係FOR吊牆扣的,我就唔係吊牆,所以我要另配個扣,但都好平好似10元包.所以你要留意.*

子爵府

wanman 寫道:
肥仔媽咪:
我買了1支最長可拉到好似6尺就六拾幾元,短一半的就三十幾元,但我都有向吉之島10元店都有見個,但係最短果隻,約1隻-2隻窗咁闊喇都有得買.

*要留心買時條軌係FOR吊牆扣的,我就唔係吊牆,所以我要另配個扣,但都好平好似10元包.所以你要留意.*
多謝你咁詳細嘅解釋, 我個窗大約都有六尺, 那麼在吉之島應該買唔到, 請問你在那處買的呢?

大宅

我向旺角PCCW隔離條街有好多買五金的舖頭.

子爵府

wanman 寫道:
係咪即係花園街對面呀?

大宅

肥仔媽咪 寫道:
[quote]
wanman 寫道:
係咪即係花園街對面呀? [/quote]

唔係買電話果間丫,係pccw大樓,向弼街果間,即係郵局果到丫.

子爵府

子爵府

wanman 寫道:
[quote]
肥仔媽咪 寫道:
係咪即係花園街對面呀?

唔係買電話果間丫,係pccw大樓,向弼街果間,即係郵局果到丫.[/quote]OIC, thanks a lot!