想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問小產後子宮好痛正常嗎?

昨日&今日都好痛 :-( :-(
bb3805

大宅

Re: 請問小產後子宮好痛正常嗎?

你係點樣小x 架??
如果做手術既話, 應該唔係好痛. 我小x 做完手術後都冇咩事, 只係好似m痛咁個肚陰陰痛, 但係痛兩三日就冇再痛.
有啲人自然流產, 可能身體復原冇咁快住, 會成日覺得好凍囉.
你睇吓e生好啲喎!!!

別墅

我係自然流產唔需要做手術,一個上午就全部流清,我又唔覺凍,剛剛問左姑娘,佢話現在子宮修縮係正常,過幾日無事了.
bb3805

大宅

咁好好注意休息啦!! 休養好身子再嚟過!!!

take care!!!

男爵府

Daisyboris,
所有bk sisters 都會支持妳,但最緊要係妳自己呀,養好身體再嚟過啦﹗

大宅

你最好睇吓中醫,我就試過小產後,條腰好酸,食左中藥會好d,西醫就無咩藥可以食!
:lol:

別墅

多謝各位 我會再努力
bb3805

大宅

妳有無發燒呀! 好聽過一個小x朋友講, 佢流左之後發燒, 經醫生檢驗後原來仲有小部份在體內

別墅

SmartCandy 寫道:
妳有無發燒呀! 好聽過一個小x朋友講, 佢流左之後發燒, 經醫生檢驗後原來仲有小部份在體內

SmartCandy
無發燒呀,子宮痛左二天,今日唔o那,o的姑娘安慰我話小b佢對我好好,一個上午全部清淨又不用做手術又唔肚痛,當時我不知幾無奈都唔知好?定好笑.
bb3805

大宅

Daisyboris,

咁就好啦!!我好明白妳感受, 其實我都一直有睇住妳情況, 既然中西醫都做過, 總算做左自己責任, 最後都唔得未必唔好。 我早兩日同老公到新華書店看書, 一些大陸書都話12周前不宜千方百計保胎, 因為12周前小產大多數係結合時已出錯, 麻木保胎反而不智, 相返如果去得到12周, 應該DNA大致無問題, 如果此時作小產就要盡一切力量保胎。

我自己都在3星期前自然小產, 足足哭左兩日兩夜! 我而家食緊產後28方, 我老公就假期跑步強化下身體, 希望再接再厲

別墅

SmartCandy 寫道:
Daisyboris,

咁就好啦!!我好明白妳感受, 其實我都一直有睇住妳情況, 既然中西醫都做過, 總算做左自己責任, 最後都唔得未必唔好。 我早兩日同老公到新華書店看書, 一些大陸書都話12周前不宜千方百計保胎, 因為12周前小產大多數係結合時已出錯, 麻木保胎反而不智, 相返如果去得到12周, 應該DNA大致無問題, 如果此時作小產就要盡一切力量保胎。

我自己都在3星期前自然小產, 足足哭左兩日兩夜! 我而家食緊產後28方, 我老公就假期跑步強化下身體, 希望再接再厲

SmartCandy
產後28方係唔係一定要食家
bb3805

大宅

我識D同事都話乜都無食(之後都Bingo)! 不過我見呢度D姊妹講到產後28方好好乜買來食lu (有個就話食左之後bingo, 有個甚至仲話食完後個中醫叫佢唔駛再睇)

複式洋房

hi daisyboris,

小產後子宮收縮會痛架!你責住個肚休息&訓覺會舒服D,及防止子宮後屈!

我上年刮宮後子宮收縮痛左兩日就無事了!

保重!!

複式洋房

Daisyboris

我上年 Sept 刮宮後, 子宮無痛,休息兩日 OK.
I agree with Smart Candy, 12周前不宜千方百計保胎.

I have been trying to get preg. since Dec ...... not bingo yet. Hope can bingo this month la!!!

Take care !

*** Sorry, i am not good at Chinese typing.

別墅

Hi 各位,
我過左一個好難過的新年!
年24驗到有左(去e生度驗的)開心到瞓左都笑醒!!!
年初四流小小啡,e生未開唔知點,初五睇到e生,冇左,連胎都照唔到.....
到今日重有流啡,有痛.難過

複式洋房

ak1473

Don't be too 難過 . Take good care of yourself. Hope you will have baby again soon!!

首頁

尾頁

跳至