用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁

手機樂園 今日: 8|主題: 18124

go [Android] 請問如何將S2的WHATSAPP對話內容轉去NOTE呀?

子爵府

國民生產總值:10483

如題, 煩請告知, THANKS!

王國熱話
要讓座給小朋友嗎?
大肚請假,有壓力嗎?
投選你最愛的二次創作國王表情
懷孕期間,你會做運動嗎?

侯爵府

國民生產總值:21371

畀面勳章

Bellemami 發表於 12-6-21 17:05
如題, 煩請告知, THANKS!

先係 S2 whatsapp 去 設定>更多>對話內容備份,
之後將 S2 張 SD 卡內 whatsapp 呢個 folder 抄過去 Note 張 SD卡,
或直接將 S2 SD卡用係 Note 果度,
再係 Note 安裝 Whatsapp就得...

子爵府

A346 發表於 12-6-21 18:11
先係 S2 whatsapp 去 設定>更多>對話內容備份,
之後將 S2 張 SD 卡內 whatsapp 呢個 folder 抄過去 Note ...

我掉轉左黎做, 而家係咪要UNINSTALL NOTE既WHATSAPP再裝過呀?

子爵府

A346, 謝謝你, 我已UNISTALL過再從新再裝, 而家整到喇

大宅

國民生產總值:1772

我想問我部 noted, 唔可以group whatsapp?
請問可以點去setting?

A346  剛係另一篇答左你...  發表於 12-6-22 13:59

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎