•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 29oC 82 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 出埠旅行 自由行--美國東岸Florida Walt Disney World
go

自由行--美國東岸Florida Walt Disney World

大宅

自由行--美國東岸Florida Walt Disney World

打算Easter去東岸Florida Walt Disney World,請問有無BK member試過係網上訂房及購買入場卷,可否赐教!

先前Nillie Mami曾經post過有關資料,"巢"5番喔。

(1) 在網上訂房及購買入場卷可靠嗎;
(2) 甚麽是"Magic you way package with dining",到時去到才買可以嗎;
(3) 自由行but5租車,玩完迪士尼附近仲有d乜野哋方值得一看;
(4) 香港有無旅行社代辨。

謝謝!
Evelyn

子爵府

Re: 自由行--美國東岸Florida Walt Disney World

evelyn317,

又要plan復活節嘅trip嗱? 你北海道的行程順利嗎? 如你想問Nillie_Mami關於Florida的資料你可pm佢架, 東岸的Disney我都未去過, 去完記得寫個行程來參考呀!

大宅

Re: 自由行--美國東岸Florida Walt Disney World

肥仔媽咪,係呀,我好大鄉里"嫁",未去過美國,d朋友又未試过自由行去東岸,唯有早d問人,北海道之旅尚算順利,下星期無咁忙再同其它媽咪分享d戰利品。我今次去美國主要去迪士尼住5-6日,其它行程仲未定!

Nillie Mami之前段message寫得好詳細,最衰自已無save到,e家5好意思再問人,如果到最後都問5到先至向佢求救
Evelyn

男爵府

hihi:

5-6日只可以玩4個主題公園(因好大),如果你想去埋環球片場 同 island of advenutre(兩個好近) 係唔夠時間,幾年前我係自己去,買o左6日票,其實都好似唔係好夠(因我地咩都睇一餐,咩都玩,有o的仲玩幾次果隻)。

其實園外o既hotal好多都有disney票買,價錢差不多,園外園內hotel o既分別係:園內你幾時都有shuttle返酒店(maybe 15-30mins一班),但園外可能得2班車去和返(要另外比錢)。講真你唔會無端端中午返酒店。

另想問下你北海道係自己去?
可否send個行程比我?
你有冇同bb去? 佢幾大?

hope it can help.

子爵府

evelyn317 寫道:

Nillie Mami之前段message寫得好詳細,最衰自已無save到,e家5好意思再問人,如果到最後都問5到先至向佢求救
我幫你搵到啦! CLICK HERE!

大宅

肥仔媽咪,我試過search都揾5到,妳好叨喔,唔該晒。

Josa,多謝晒妳d資料,我個女係迪士尼迷,佢要住係入面喔,連酒店佢都"簡"埋。成個trip我打算去美國9-10天,住係迪士尼5日,1日去1個park,加埋坐飛机來回要2日,所餘無幾。請問由Disney Resort 去Universal Studio 5揸車可以點去,d朋友叫我出返去Disney Resort出面d酒店join local tour,我又5知有d乜嘢洒店係出面,請問妳上次係點樣去 Universal Studio,可否分享一下。"island of adventure"有無網址可以參考。謝謝。

我舊年Easter同今年Chinese New Year都係自由行去北海道,我個女今年已經8歲喔,5係BB啦,行程方面,我要分兩個trip先至去得晒d主要景點,大致如下:

trip one, 3日住係Keio Plaza:
day 1 – arrival Sapporo at evening, dinner at 蝦蟹合戰
day 2 – morning go to 白之戀人,女女整朱古力
afternoon to go 小樽
day 3 – 登别1日遊,去咗海洋公洋,熊牧塲及地獄谷
day 4 – afternoon flight to Tokyo

Trip two, 2日住係ANA, 1日係留壽都,1日係机塲三井
Day one – arrival Sapporo at afternoon, shopping at 狸小路,dinner at蝦蟹合戰,返酒店放抵戰利品再去桑園区嘅Jusco shopping (收夜睌11點)
Day two – go to白之戀人,今次亞媽,女女同未來弟婦3個都做廚神,lunch at 二条市塲,然後去Sapporo Beer Garden,Sapporo Beer Garden後面開咗個新商塲,shopping 到黃昏,返洒店放抵戰利品再去拉麵街食dinner
Day 3 – 大清早起身出發坐車往留壽都,是日全日在留壽都活動
Day 4 – 離開留壽都,坐車出机塲,住係三井酒店,放低行李後,係机塲食lunch,然後坐車去睇冰雕,睌上回机塲吃dinner
Day 5 – shopping at 机塲,afternoon flight to Tokyo

Hope the above can help, 如果需要任何資料,feel free to let me know la,

Evelyn

子爵府

肥仔媽咪,我試過search都揾5到,妳好叨喔,唔該晒。

Trip two, 2日住係ANA, 1日係留壽都,1日係机塲三井
Day one – arrival Sapporo at afternoon, shopping at 狸小路,dinner at蝦蟹合戰,返酒店放抵戰利品再去桑園区嘅Jusco shopping (收夜睌11點)
Day two – go to白之戀人,今次亞媽,女女同未來弟婦3個都做廚神,lunch at 二条市塲,然後去Sapporo Beer Garden,Sapporo Beer Garden後面開咗個新商塲,shopping 到黃昏,返洒店放抵戰利品再去拉麵街食dinner
Day 3 – 大清早起身出發坐車往留壽都,是日全日在留壽都活動
Day 4 – 離開留壽都,坐車出机塲,住係三井酒店,放低行李後,係机塲食lunch,然後坐車去睇冰雕,睌上回机塲吃dinner
Day 5 – shopping at 机塲,afternoon flight to Tokyo
evelyn317,

唔駛客氣! 等我都mark低你呢個行程先, 請問'二条市塲'是否食海鮮? 你記得價錢嗎? 我只想知道比起導遊帶我們去的相差多少!

大宅

肥仔媽咪,我係一問叫どんぶり茶屋 吃lunch,係有个BK 媽咪介紹,我行过二条市塲,e間最多日本人幫襯,d magazine 亦有介紹,詳細價錢

please click here --> どんぶり茶屋

Do let me know if you need any information
Evelyn

子爵府

肥仔媽咪,我係一問叫どんぶり茶屋 吃lunch,係有个BK 媽咪介紹,我行过二条市塲,e間最多日本人幫襯,d magazine 亦有介紹,詳細價錢

please click here --> どんぶり茶屋

Do let me know if you need any information
Yummy! 睇到都流口水, thanks!

伯爵府

[quote]
請問由Disney Resort 去Universal Studio 5

大宅

好媽媽勳章

Hi all,
我都plan緊6月去orlando個disneyworld, 但我最多只可留5-6日, 唔知夠唔夠時間玩呢? 我會同埋3歲仔仔一齊去, 除左disney theme park, 仲有乜野啱佢玩呢? Space center啱嗎? Thanks.

伯爵府

我覺得3歲就算disneyworld都5係個個park arm玩,不過可以去埋佢個水上樂園,又可以係resort裡面游水&玩,都ok

男爵府

我冇join 任何tour(個人認為都冇需要),去環球片場and island of advenutre都係自己睇地圖AND問下人,然後租一間就近的(其實都幾遠下,要幾個字車程)酒店(係international drive~~呢條街好長,好多野食and睇,有一架類似巴士o既車係沿線行,上車拎本行程,可以plan下第2日去邊度玩),跟住搭巴士去架。

我玩完disney就搵過令一間酒店,係近環球片場(唔記得係邊喇,要睇番帶先知),然後2日都係自己搭巴士去and返)。
記得check o左巴士班次先,如果唔係要等好耐(好似1個鐘得一班咋)

我果陣時留o左13日,正!!!

我果時01年去,剛剛美國大陸航空係3月3日首次打入香港,且首航直飛new york non-stop,我就係當時用$3301呢個價錢飛orlando(包2程機票),係唔係好底呢

未講完bor,出機票果日先知,佢仲將飛行哩數 double,所以以$3301飛過1次orlando次外,仲去o左2次日本tim,底到爛!

~~你記得check多幾間air-line,睇下有咩promotion~~

等亞囝大d,一定會再去!!!

大宅

makusma 寫道:
Hi all,
我都plan緊6月去orlando個disneyworld, 但我最多只可留5-6日, 唔知夠唔夠時間玩呢? 我會同埋3歲仔仔一齊去, 除左disney theme park, 仲有乜野啱佢玩呢? Space center啱嗎? Thanks.

NASA 我覺得好值得去,好多有關穿梭機同太空的展覽

大宅

Hello Josa and 小BMom, thanks for your advise. 前两日終於買到本關於美國東岸嘅旅遊書,搵咗好耐,貴d都無辨法,睇完之後,其它park我都無乜兴趣,我打算stay Disney 5日,然後搬返出市中心,1日去環球片場,1日去NASA,有時间的話去埋outlet。

小BMom,請問妳有無去過outlet呀?

肥仔媽咪,妳係5係打算遲d再去過北海道呀?
Evelyn

子爵府

肥仔媽咪,妳係5係打算遲d再去過北海道呀?
我囝成日都提返要再去, 咁我諗住買咗啲物品唔好哂用多次底d, 所以可能會再去囉!

伯爵府

小BMom,請問妳有無去過outlet呀?

no bor, sorry, can't help~

大宅

Hello 小BMom,nevermind, that is fine.

Hello 肥仔媽咪,it sounds good, this year to Sapporo again?
Evelyn

大宅

Hello 小BMom,請問妳是甚樣去NASA,可否在Disney Resort 出發?Universal 已回覆不可以給我安排。

我現在打算住係Universal Parks,因為room guest可以5使排隊,況且我估要2days先至玩晒两個park。原來Easter係peak season,我驚会好多人,last year 日本Spring Holiday我領教過,怕怕!

P.S. 有兴趣去NASA的朋友可click入以下網址:

pls click: visit Kennedy Space Centre
Evelyn

伯爵府

evelyn317,
I also called the mears (bus) direct at the WDW resort front desk to arrange transportation to NASA wow~
我當時全程都住係disney resort,所以去NASA & Universal Studios都係自己call mears架~
mears click here