親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 MCMT 的帖子

小火車係咪好密班次呢? 同埋係咪坐10-20分鐘就回程呢?
我都有包車, 又想坐下小火車...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 koller 的帖子

好似半小時 / 1小時一班車, 你要小心 - 小火車很多人坐, 因上次我行路軌剛巧見到小火車經過, 上面迫滿人客. 有d恐怖.

maggielau0705  吓,咁都要諗下先  發表於 12-8-2 23:31
請唔好點評我,因為我用手機版!

男爵府

回覆:MCMT 的帖子

小火車好多人㗎?咁我八月中去,又帶住六歲及14個月未好大件事?

男爵府

回覆:connie117 的帖子

請問係未早一日去買飛一定有位?好擔心大仔要企呱呱嘈。
另外,我上綱check咗轉車時間表,係未到時同票務員講邊班車就ok?

男爵府

回覆:孖仔嗲哋 的帖子

請問點解十分瀑布未開?太早?

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

孖仔嗲哋 發表於 12-8-2 12:08
umum...
我個陣就9點幾鐘係木栅出發
搭巴士大約45分鐘度到青桐
我依家都plan緊day2...我想問,如果我朝早由台北踏車,係咪應該由台北轉去瑞芳,再一踏踏到青桐先玩返過嚟咁?
我都係想去十分瀑布,放燈,大約黃昏時喺九份行街食少少嘢,再出返台北夜市咁...

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

vicky 發表於 12-11-22 22:42
我依家都plan緊day2...我想問,如果我朝早由台北踏車,係咪應該由台北轉去瑞芳,再一踏踏到青桐先玩返過嚟咁?
...
係係瑞芳轉車呀,
由菁桐玩番過黎正路呀,
不過你要留意d火車一個鐘先一班。

如果你停咁多個站,
不如買火車平溪線一日票啦

大宅

點解我3個人都決定包車,係呢兩個月我D FRIEND去完返來話我聽,D小火車要迫GA.仲迫過上班時間往中環方向.因得兩卡車.仲要最小45分鐘一班.

首頁

尾頁

跳至