烹飪搵食

跳至

首頁
56789...49

尾頁

別墅

有無好心人傳我jnc 可用食譜?

謝謝

大宅

回覆:買了JNC 麵包機, 第一次失敗了, 請教

試過整yogurt break, good taste

120ml milk and around 100ml yogurt instead of 160ml milk

大宅

這是咖啡朱古力麵包

大宅

我在百家滙買咗JNC, 用咗幾個月, 不過我初初都試過失敗, 但我現在通常預較明早出爐, 皮簿仲簿過P牌, 我都請過同事食, 都話好味, 我跟Design Factory機既食譜做法. 之前都跟過JCN食譜做, 但改咗少少, 甜包食譜朱古力改為錄茶牛奶粉, 都幾好味. 又試過一半朱古力同咖啡粉, 再加果仁, 好好味.

仲有佢唔需要預早攞出來, 就算過咗時間少少先攞都OKAY.

參考以下食譜:

甜包
1. 奶160ml
2. Butter (No Salt) 2 tablespoons
3. Salt 1/2 teaspoons
4. 高筋麵粉 2cups
5. 糖 3 tablespoons (我自己落 1 tablespoons)
6. Milk powder 1 tablespon (可以唔加, 加咗香啲)
7. Yeast 1 teaspoon

複式洋房

我都是買了團購的智能面包機豪華版,可否傳個食譜給我啊,麻煩晒各位!謝謝!

複式洋房

回覆:janice_hahahehe 的帖子

我都係啊!

複式洋房

引用:可否+pm+我+recipe.+我剛取機,+現在唔知點

原帖由 EMILY03 於 12-09-11 發表
可否 pm 我 recipe. 我剛取機, 現在唔知點算, 我嗰部連附上的recipe都冇.
我都係無食譜送,而且我未整過面包的

民房

可否email JNC 麺包机食譜, THX
我都有点擔心, 新手整麺包 .......

別墅

有朋友能傳jnc 能用的食譜我?

感謝

複式洋房

大家好, 我也買了JNC 麵包機, 看了你們的討論..請問可否給我JNC Ms Wong的recipe, 可以給我嗎呀?

民房

小弟完全新手, 又係y團賺買左jnc乾果輕便版, 請問方便email recipe給我嗎[email protected]

已睇#730#731#732, 但唔知點解個圖好細, 懞查查睇唔到><

大宅

Hi, finally read all, but I still unsuccessful.I'll try try try again....thx all.

男爵府

回覆:acdpc 的帖子

依家有隻特價會員$18 1kg

大宅

回覆 sasa1034 的帖子

759 D高粉幾錢?

男爵府

回覆 amylam001 的帖子

我跟呢個
水份 160g
salt 3g
糖 25g
高粉 285g (我用曰清粉)
酵母 4g (放麵粉頂部挖個小洞放入)
牛油 25g (切成小件放四角)

LOAF 650, MODE 2, 早10min停机出包, 包色選淺

我係去759買高粉, 加一隻蛋, 你可以自己再加下野如提子乾, 我又試過臨尾30分鐘放兩塊CHEESE上面. 一樣可以

acdpc  唔好意思,post錯左  發表於 13-11-13 19:16
acdpc  :handso

請看電郵,希望有用  發表於 13-11-13 18:49
acdpc  請看電郵:handso  發表於 13-11-13 18:49
acdpc  請看電郵  發表於 13-11-13 18:48
acdpc  請看電郵  發表於 13-11-13 18:48

複式洋房

回覆 acdpc 的帖子

我又係買左唔識, 如果有MS wong 食譜, 可唔可以email 給我. [email protected]
thank you!!!

acdpc  :handso 請看電郵,希望有用  發表於 13-11-13 18:50
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2f.lilypie.com/TeQ9p8.png[/img][/link]
noborder

大宅

回覆 ling_hk 的帖子

人地用機切麻

大宅

回覆:acdpc 的帖子

其實係咪點都會同街買面包唔同?
因為我次次切都好軟身,切得好樣衰…

大宅

回覆 ling_hk 的帖子

我會晚上整,第二朝切,所以係凍晒

大宅

終於成功左少少…
想問下大家,
你地麵包出爐黎會攤幾耐先切?
30分鐘即切定攤到完全冷卻?

首頁
56789...49

尾頁