•   三號強風信號現正生效 - 資料由天文台提供 27oC 86 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 自由講場 念珠菌,男士勿入
go

念珠菌,男士勿入

別墅

岩岩睇左醫生,話好嚴重,我好驚,第一次係咁,可能呢排壓力大,又成日著legging, 點算好?會幾時先好翻?食啲咩有用?各位jm救救我!

王國熱話
預產10月4變左911
產後15日脚腫仲未消
想問威爾斯而家係咪冇笑氣呀?

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

放松,放假。
不知所謂的乙陸!!!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:岩岩睇左醫生,話好嚴重,我好驚,第一次係

原帖由 小偉b 於 12-09-26 發表
岩岩睇左醫生,話好嚴重,我好驚,第一次係咁,可能呢排壓力大,又成日著legging, 點算好?會幾時先好翻? ...
醫生應該有開薬你塞?準時塞薬,著裙,訓覺唔著內褲,暫時唔好有性生活。唔好擔心,女性好易有,塞薬就0K

wcpcelia  agree  發表於 12-9-27 10:06
My Two Princess

子爵府

引用:岩岩睇左醫生,話好嚴重,我好驚,第一次係

岩岩睇左醫生,話好嚴重,我好驚,第一次係咁,可能呢排壓力大,又成日著legging, 點算好?會幾時先好翻? ...
唔好著legging住,著d通爽嘅褲,保持清潔,記住塞藥,我果時懷疑office張櫈會焗到好熱,特登走去買竹蓆墊住黎坐(日x城幾十蚊一格一格果種),放心,好快會好架喇

禁止訪問

回覆:念珠菌,男士勿入

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:準時食藥、塗藥、塞藥、飲水、用護墊及勤換

原帖由 catlai0314 於 12-09-26 發表
準時食藥、塗藥、塞藥、飲水、用護墊及勤換。暫時停夜間運動。
夜間運動

foine    發表於 12-9-27 11:17

琥珀宮

飲勁多水

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

飲多d水,記得塞藥同業藥膏,訓多d好快好!呢排著裙呀記住

子爵府

醫生果時教我塞藥要塞入d,等d藥溶嘅時候可以由入面殺菌殺出黎(希望你明我講咩啦!)

別墅

好多謝你地!我真係好驚,又怕羞唔敢話比媽咪知,放工自己拿拿林睇醫生先知

琥珀宮

引用:好多謝你地!我真係好驚,又怕羞唔敢話比媽

好多謝你地!我真係好驚,又怕羞唔敢話比媽咪知,放工自己拿拿林睇醫生先知

...
唔使驚喎

別墅

回覆:yipsiumee 的帖子

我都要塞,好緊張!

大宅

要戒甜食因為好飬菌,同埋可以問下醫生吃益生菌會不會有幫助,希望你快點好番

翡翠宮

小偉b 發表於 12-9-26 19:54

...
其實女性好易有,啲UNDER最好用60度熱水洗,先殺到菌。

一定要塞完啲藥,若有藥膏,係消退後持續搽多十日,好多人好快復發係因為清得唔徹底,唔好著LEGGING同TIGHT PANTS。   

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

小偉b 發表於 12-9-26 19:54

...

唔洗驚
我上個月先黎咗一次勁ge
啲濃多到成個妹妹都係
個醫生話最好啲底底洗完比啲太陽晒下或者用燙斗燙下
唔好著緊身褲
如果佢有比消毒藥水就定時用黎洗
晚晚塞藥
好快會好返

我多得99,搞到咁......

hoiching930    發表於 12-9-27 14:14
哈爾濱  WHY  發表於 12-9-27 00:37
gracechanbb  佢野你?  發表於 12-9-27 00:15

侯爵府

如果出街要去廁所,用廁紙墊一墊先坐落去,唔好用廁所提供嘅紙巾呀

pmk_1001  Oh no i hv made so many mistakes.....  發表於 12-9-27 17:39
991129  呢點同意  發表於 12-9-27 10:02

子爵府

引用:如果出街要去廁所,用廁紙墊一墊先坐落去,

原帖由 蝴蝶皇后 於 12-09-26 發表
如果出街要去廁所,用廁紙墊一墊先坐落去,唔好用廁所提供嘅紙巾呀
我唔敢坐落去,坐無影櫈咁樣去咋

子爵府

引用:Quote:小偉b+發表於+12-9-26+19:54+好多謝

原帖由 kay4884 於 12-09-26 發表
唔洗驚
我上個月先黎咗一次勁ge
啲濃多到成個妹妹都係
同99有關

幸福肥師奶

別墅

回覆:kay4884 的帖子

壓力太大?take care!!!!

別墅

回覆:wonderlulu 的帖子

有藥膏,但請問係咪查出邊架?