用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

家事百科 今日: 10|主題: 29363

go 清拆地板+鋪地磚要幾錢?

別墅

國民生產總值:753

係咁嘅,買樓時打算唔換地板,用返原有正方果種柚木地板,係就係老土d,不過買完樓都想留返個錢旁身。
之但係到驗樓時先發現d地板已經好殘舊,同埋有個位置無咗成行地板(睇樓時賣家用地毯遮住),衣家就好苦惱換唔換埋地板好?
現時租果度已同業主傾好退租日期,新樓由收樓日到必須入伙日有20日,其中十日要做油漆,各位認為夠時間鋪地嗎?另外,想請教拆走原有地板同鋪膠板(膠板應該比較平)大約要幾多錢?我果度實用<350呎。

王國熱話
求生日會場地 -九龍區
有冇人開個冒險樂園生日會?
有無frozen cup cake 介紹?
Anna 公主 birthday cake

男爵府

國民生產總值:5028

你可以直接鋪膠地板 快 靚 正

大宅

國民生產總值:4628

除非拆地板跟手鋪新地板,就可能夠時間.

子爵府

國民生產總值:10497

未來孩子勳章 便便特搜勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:清拆地板+鋪地磚要幾錢?

如果整咁少野一定好平

別墅

回覆:天使之心02 的帖子

之前上網睇過咁樣唔得架,木板會熱脹冷縮,直接鋪好牙煙,我唔想兩年後又要整過

別墅

回覆:kee222 的帖子

我嘅想法就係咁,十日應該夠拆地板再鋪啦?

別墅

回覆:KateCheung 的帖子

平即係大約幾錢?油漆已經要用萬幾,仲要換座廁買少量家私等等,銀彈有限

大宅

國民生產總值:3400

回覆:love_b 的帖子

最好梗係拆舊地板,徹底D。否則,可考慮無縫纖維地板。直接鋪上面,一日可完工。中價貨2萬左右

大宅

國民生產總值:1320

借黎問問有關地板問題,我層樓原係木地板,廚房漏水搞到個廳地板濕左後泡起(大約有5,6個方格),想重舖但又無咩錢(因為cf話起地板可能會影响地腳線同牆都要做過)如果我想淨係買少少木地板去舖反泡起的地方,可行嗎?有無專家可以解答?我已經煩死了

大宅

國民生產總值:3400

回覆:cherrie221 的帖子

去砵蘭街D木地板鋪問下,問多幾間

大宅

國民生產總值:3561

想慳$自己拆走原有地板, 用鐵筆+鎚仔, 好易起。
搵師傅鋪地約$4000-5000, 唔包料

男爵府

國民生產總值:5669

好媽媽勳章

有無師傅介紹呀?
2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

別墅

已經決定咗搵師傅鋪膠地板,先磨平原有地板直接鋪膠地板,師傅報$4000不包料。今日出旺角睇過,靚d嘅木紋膠地板約$20塊,料錢預$4000。

別墅

引用:想慳$自己拆走原有地板,+用鐵筆+鎚仔,+好易

原帖由 kit7266 於 12-10-10 發表
想慳$自己拆走原有地板, 用鐵筆+鎚仔, 好易起。
搵師傅鋪地約$4000-5000, 唔包料 ...
都有考慮呢個方法,不過自己拆起後要搵師傅整平地台、清走地板頭費都唔平,同埋鋪磚手工貴d,又要預地腳線,仲有料錢都差一截

洋房

國民生產總值:39

唔包料$5000~$6000 啦,,,料錢就真係風儉由人
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎