夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

老公唔成熟, 點算???

結咗婚快8年, 老公d思想都重停留係做仔階段, (所以佢成日話自己個樣keep得好, 咁係la, 將佢d問題比埋我諗.) 點算???
佢同個女(6.5 years old) d感情又唔係咁好, 想同佢玩, 但係到最後都係整哭佢, 我覺得佢唔識表達佢自己.

子爵府

好媽媽勳章

Re: 老公唔成熟, 點算???

其實男人好多都係咁...你話你老公同個女玩...個女就會喊...咁點解會咁...你有無同你老公傾過...你又有無同個女傾下...點解爸爸同你玩...你會唔開心...同埋會喊...了解左個女既感受...同你老公傾番...再分享你點同個女溝通...同埋點同個女玩...

[url=http://lilypie.com][img]
該用戶已被刪除

大宅

我老公咪又係咁....同親個仔玩...個仔都嘈喧巴閉~~~(成日唔識就住佢... :evil: )

大宅

自古以黎,男人俾人既感覺係粗心大意,女人就細心溫柔!!
對同小朋友玩,一定會有少少問題,慢慢黎啦,試下成家人一齊玩,等老公睇下應該要點玩先唔會令小朋友唔開心!!

複式洋房

我老公諗野都係好唔成熟…
但呀b見到佢好開心…笑到ga ga聲ga…重好shi佢…
見到我就好小笑…同佢講野佢sin笑…都唔知點解…
不過個仔得3個月…

男爵府

to be honest, nothing you can do except be tolerate and pray

侯爵府

男人不嬲都遲熟,我男朋友今年36歲,重係好鐘意睇漫畫,跟潮流,玩figure,打遊戲機,砌模型...

從來唔進修睇書,睇得最多都係打機的攻略書,唉...

好彩佢做個行都唔洗點進修,靠經驗的,如果唔係真係聽乞米....

所以即使佢大我12年,我都唔會覺得有代溝,因為佢重係細路仔一個
8-)

民房

冇錯, d男人大部份都好唔成熟.
我老公就經常可以嬲咗自己4歲既囝幾日添, 係好認真個嬲隻. 同有時嬲我既態度一様既, 死未!

民房

相處係一門高深嘅學問.

侯爵府

嬲自己個仔,重要係得幾歲,重要嬲幾日,重要咁認真去嬲,又真係攪笑左d

咿唷 寫道:
冇錯, d男人大部份都好唔成熟.
我老公就經常可以嬲咗自己4歲既囝幾日添, 係好認真個嬲隻. 同有時嬲我既態度一様既, 死未!
8-)

民房

二小姐,

你都覺得好笑呢! 我經常叫C6 問吓自己D同事 or 朋友, 自己咁様嬲個4歲囝囝; 有冇問題??? 但佢話唔駛問, 係個仔唔啱!

例子1) 佢同個囝跑步, 個囝自己跌親, 哭訴是爸爸累佢, 佢就話囝囝唔應該怪佢, 仲話以後唔同佢玩, 最後;成晚唔彩佢.
(事後; 我解釋比囝囝知, 怪別人是不對的, 叫他向爸爸應錯,
c6都要嬲佢一晚)

例子真係多的是, 真係很搞笑的. 但除了這些, c6其它的都ok!

民房

我老公都係勁唔成熟呀,佢又係會為左小小野嬲一個幾歲大的小朋友(我家姐個仔),佢話佢d性格同自己好似喎,一見到佢就勁憎佢,我家姐個仔同佢講野,我老公唔彩佢,邊有d咁o既男人呀,咁第時我個仔個性格似佢的話,咁唔駛講野啦

首頁

尾頁

跳至