自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:[強積金大騙局] 壹週刊:強積金擒住搶 $4,000億大騙局

儲錢變跌錢,仲慘過就咁放喺銀行

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

回覆:[強積金大騙局] 壹週刊:強積金擒住搶 $4,000億大騙局

我六年無做野,預計未來六年都唔做,好想拎返出黎呀

伯爵府

BK Milk勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

早早話過強積金係搵笨之作,仲記得當年俾成班疑似打手圍攻……
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

搞到c6無左公積金

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

禁止訪問

畀面勳章

大宅

舊年蝕左成萬,真係唔想再月月拎錢出黎養肥班基金佬

侯爵府

hashtag影視迷勳章

肉赤

老餅會員上科林只求開心!

大宅

打劫呀!

公爵府

hashtag影視迷勳章

不嬲都唔睇好,一開始已當減咗人工算,後求做咗ftm之後都費事理

侯爵府

如果真係可以俾人自遊行,點解唔俾人做定期呢啲穩陣的投資,政府原意係想巿民退休後有保障,保障退休生活,而家咁樣俾人剝下剝下,我諗真正保障到既,係一班基金經理的退休生活吧!我想問幾時再有遊行,我想參加,見到啲statements 就火滾,我上年蝕既錢仲多過我供既錢,點解要迫人投資?呢個唔係"強積金",係"強迫金",
Final 未必"積"到,但"迫"就係事實!

愛是恆久忍耐......

珍珠宮

我前排係時事話政府的MPF係搵笨政策一樣比人圍。

一個政府與金融界合謀的MPF政策,又點會係為民的政策呀!只係想唔到要賺巿民的血汗錢賺到甘盡。

不過,MPF也有供獻,最少養活及養富了一班基金經紀及經理。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

祂對我說:「我的恩典夠你用的,因為我的能力是在人的軟弱上顯得完全。」

水晶宮

遊行

子爵府

唉///// +1...
11萬蝕左1萬....真係想吐血....

在經濟最差時,都賺到1蚊...
經濟好反而蝕成萬蚊...
我都唔知銀行點投資

合理的管理費...一係定額.....一係賺到的錢的某一個%... 蝕錢一毛都沒....
有乜理由不理表現....賺蝕照收

大宅

唔好再講,講起把幾火

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

子爵府

係咪應該團結去遊行去政總?還我血汗錢?

伯爵府

春季勳章

擒日睇新聞, 質議管理費透明度唔夠~
個管事人先話, 如果大家有興趣知, 可以跟進吓...

大佬, 你收咗我幾多管理費, 扣咗幾多$, 邊有打工仔唔想知...
mpf咁多年, 依家好似發現新大陸, 原來大家先知呢d咩 ?!!!

真喺激爆~~

首頁

尾頁

跳至