•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 29oC 86 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 自由報料 防脫洗頭水
go

防脫洗頭水

珍珠宮

珍珠宮

回覆:防脫洗頭水

冇人知?

別墅

邊只好用?

大宅

回覆 jasmine623 的帖子

我C6最近用" 咖啡因", 佢本身有甩但做o左甩少o左, 萬0做特價$79/支, 可以試o下

男爵府

引用:買比C6用,要防脫及去屑,有什麼推介,than

原帖由 jasmine623 於 12-11-16 發表
買比C6用,要防脫及去屑,有什麼推介,thank you!
一直用ginger成份既洗頭水...而前用body shop...後尾去泰國勁買boots既ginger....
最近發現呂都唔錯!yahoo有團購..可以一試!

複式洋房

回覆:jasmine623 的帖子

我c6最近試用位元堂防掉發果隻,佢話ok.

大宅

引用:買比C6用,要防脫及去屑,有什麼推介,than

原帖由 jasmine623 於 12-11-16 發表
我用過2支“新髮現“效果十分一般,洗完乾和脫髮程況沒有改善!反而經同事介紹用一隻有機shampoo 好得!洗完好爽但唔會乾,是柔軟的,(但沒有用護髮素),以前每次洗頭會甩好多頭髮,吹頭之後成地都頭髮!

但而家甩少一半,(我用左三個月),我是用家
不是打手,純分享大家咪亂諗

大宅

回覆:red2 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

回覆:防脫洗頭水

我用“呂“籃色, 可以勁去頭皮, 不過都要用2個星期到先好見效, 又掉小了頭髮, 又可去頭油。

island811  等我都試下先~  發表於 13-11-3 09:29

子爵府

創意關懷型 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 馬年勳章

引用:我c6最近試用位元堂防掉發果隻,佢話ok. +

原帖由 fb11fb11 於 13-11-03 發表
我c6最近試用位元堂防掉發果隻,佢話ok.
早排留意到佢地出左我都有買,不過未用.. good to hear it\'s good!

大宅

引用:請pm洗頭水牌子及$$?Thx

大宅

引用:請pm洗頭水牌子及$$?Thx

原帖由 Dnine 於 13-11-03 發表
請pm洗頭水牌子及$$?Thx
$230 400ml

大宅

回覆:red2 的帖子

大宅

hello_kristy 發表於 13-11-3 03:04
一直用ginger成份既洗頭水...而前用body shop...後尾去泰國勁買boots既ginger....
最近發現呂都唔錯!yahoo ...

yahoo團購唔見既?落左架?

子爵府

jasmine623 發表於 12-11-16 09:09

施巴活髮,400ML,藥房$87

都係咖啡因配方,都係made in germany ,比萬寧果隻平一半(價錢相若,但容量多一倍)

如果效果顯著D,買埋萬寧果隻A牌既水劑,$99/200ML,唔係洗頭水,係齋揸,唔過水,早晚一次

子爵府

red2 發表於 13-11-3 14:48
$230 400ml

可唔可以公開講

230都唔平

子爵府

red2 發表於 13-11-3 08:16
我用過2支“新髮現“效果十分一般,洗完乾和脫髮程況沒有改善!反而經同事介紹用一隻有機shampoo 好得!洗完 ...

我發現好既洗頭水都係透明狀,洗完有小小乾,如果覺得好順,應該係加左料

男爵府

引用:Quote:hello_kristy+發表於+13-11-3+03:04+

原帖由 lala999 於 13-11-04 發表
yahoo團購唔見既?落左架?
Beecrazy度仲有..去望下丫!

大宅

marten 發表於 13-11-4 16:43
施巴活髮,400ML,藥房$87

都係咖啡因配方,都係made in germany ,比萬寧果隻平一半(價錢相若,但容量多一倍) ...
萬寧果隻A牌既水劑,$99/200ML? 係咪即係aqueous cream?

子爵府

GalGuy 發表於 13-11-4 18:28
萬寧果隻A牌既水劑,$99/200ML? 係咪即係aqueous cream?

http://www.alpecin.hk/zh/products/liquid.html

alpecin,萬寧獨家

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊