家事百科

跳至

首頁

尾頁

民房

洗衣機邊隻好?

如題。
1)上置式 / 2)大眼雞

大宅

Re: 洗衣機邊隻好?

如有位我會用"上置式",我都唔明"大眼雞"通常要洗60-90mins!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上置式好d, 機身細d 又唔駛洗咁耐

民房

部洗衣機壞咗,依家要換。
所以咪15/16,唔之邊隻好(牌子?型號?款式?)

大宅

你本身用開邊隻機嫁, 因好多時買洗衣機要就番佢地去水位的設計,如果你用開上置式好似同前置式有唔同嫁, 同埋如果你部洗衣機係裝咗係廚櫃底, 真係要度啱size先好買, 不過依家有d前置式o既洗衣機有飛頂(當然要另外+錢), 同埋你買機有d係唔幫你掉舊機嫁, 要問清楚, 我近排就買咗金章, 不過你如果洗得多可以買惠而蒲, 好似話係洗到7公斤, $3xxx
歐洲機比日本及韓國機襟用d
JC-Baby 寫道:
部洗衣機壞咗,依家要換。
所以咪15/16,唔之邊隻好(牌子?型號?款式?)

大宅

ypychung 寫道:
如有位我會用"上置式",我都唔明"大眼雞"通常要洗60-90mins!

我都認同佢既説話, 之前我都用歐洲機, 下下要洗 90 mins,
又浪費水同電, 有時邊有咁多時間等佢洗咁耐喎, 又貴又唔
化算, 條膠邊一唔小心處理就會變黑, 真係麻鬼煩 !!
依家換左部日本機, 如果你之前用開歐洲機, 咁應該係高
去水位, 依家好多部日本機都有高去水位, 唔駛改去水位架,
洗得又快又慳水, 最長最長都係洗 45mins, 正常模式都
係洗 30mins 咋, 不過你如果要買日本機, 咁就真係要
度準個位先好買, 因為日本機一般比較深, 而且機面唔可以
長期放野, 每次開機洗衫都要搬走 D 野先囉 !!

民房

我之前用大眼雞,嗰膠邊就黑漆漆,總之就Dirty。
所以就轉咗上置式,現在就覺得上置式係清潔上就無問題,但是上置式的頂蓋就很易生綉,本人之洗衣機正是<無法形容,出面見到縲絲&(la)>,係咪自己唔識保養呢?
所以咪15/16

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大眼雞好多都是洗個半中

首頁

尾頁

跳至