跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 澳糷H去的local食肆

我都唔知響邊呀,又唔知叫咩名
不過而家知道有間叫「坤記」o既垃圾舖
見到我唔會入去架喇

BABALALA 寫道:
吾係歌間垃圾坤記下??

伯爵府

泰國野您地中2食邊間,曼谷而家掂吾掂?!細細個mami就係同我食呢間,係因為佢令我愛上太國野
不過曼谷我真係超耐無食過la

而家中2食東方歌間,臺山志記以前都幾好,天客隆里面d泰國野都幾好食ga,泰皇最常幫襯,廚屋而家小食

您地食開邊間正呀??

我好中2食泰國野,hehe,歌時mami得閒離幫我揍bb,次次都同老公去食

大宅

bala,
我地食開金記 (喺南灣CTM入面巷仔)。
食開OK﹐都算正中。但正唔正就無乜比較過。。。
好鐘意個curry crabs...個蛋汁好好味。
你有無試過漁頭果間﹖

伯爵府

Re: 澳門人去的local食肆

MegumiSan 寫道:
bala,

你有無試過漁頭果間﹖
無呀,聽人講幾正,都想試下,不過驚佢多人要等呢

別墅

好媽媽勳章

請問依家食翅去邊到正? 以前去開寶石, 但聽人講依家唔掂, 唔知仲有邊度好呢?

伯爵府

吾係呀,寶石都好呀

子爵府

好媽媽勳章

請問沙莉頭 細龜 ,有冇水蟹粥吃 ? thanks

洋房

搵到咁多澳門地道美食ge...
我有好多都好中意食ga,
但係有d都俾我遺忘左lu,
睇番先記得原來仲有間咁ge野!
等我得閒去試下先...

伯爵府

magee009 寫道:
請問沙莉頭 細龜 ,有冇水蟹粥吃 ? thanks
有呀

侯爵府

請問荷蘭園間發達係咪無左,我尋日搵左好耐都搵唔到:-(
唔好點評我

大宅

可能個外觀烏糟到開緊你都唔知。

上兩個禮拜仲有gak.

侯爵府

係咪橫街黎架?我同我老公行左美的路主教街3次都睇唔到!重要拖住兩個細路:-( :-(

[ 本文章最後由 你好嗎 於 07-9-10 22:52 編輯 ]
唔好點評我

大宅

原文章由 你好嗎 於 07-9-10 22:51 發表
係咪橫街黎架?我同我老公行左美的路主教街3次都睇唔到!重要拖住兩個細路:-( :-(

你係HK人嗎﹖
條路唔大唔細啦﹐單程行車。

間鋪係完全啡黑色架﹐出面望唔到入去。不過都有寫住發達lor.

同小朋友去食啊。。。真係好烏糟。。。

複式洋房

原文章由 BABALALA 於 07-4-10 01:49 發表
有呀

babalala
我覺得大三巴行落去藥房對面舖頭食豬扒飽和凍檸賓都好好味,你有沒有去過

[ 本文章最後由 Suneo 於 07-10-12 00:11 編輯 ]

珍珠宮

?-( Would like to ask any shop in HK can buy the 祐記龍鬚糖. ?

THX

伯爵府

原文章由 Macusmama 於 07-10-17 16:49 發表
?-( Would like to ask any shop in HK can buy the 祐記龍鬚糖. ?

THX

乜有ga咩?
但hk ok 有龍soso賣wo
吾知係咪間間有呢

侯爵府

原文章由 Elim_mama 於 07-3-28 00:46 發表
各位澳門媽咪,
復活節我一家過去澳門反
以前有個朋友帶過我去雀仔園街市附近 d 餐廳仔食野
好細間,食葡國野架,d 價錢好平,廿幾蚊有交易
我最記得果個薯蒜湯,好正
但係我自己唔識去,又搵唔番
唔知妳地知唔知邊度會有呢 d ...

雀仔園個度係咪威記呢??-( 佢個燴牛脷都好好味~

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

嚟緊星期日會到澳門玩2日,想請教各位係邊度有好食既水蟹粥,同葡萄餐,只係記得好耐之前係黑沙灣一間食過(好多人),唔知依家呢間仲係咪咁好呢?可唔可以俾詳細既地址,因為諗住拎住份地圖去搵 thanks

民房

感謝

嘩, 你地真係好既啫,有時同太太出去食野真係吾知去邊到食呀!而家有呢張list,从此以后就吾駛煩喇!真係要多謝你地呀.

別墅

氹仔果間國際特區牛扒唔錯...價錢唔貴d野食都ok~~~得閒可以去試下...

首頁

尾頁

跳至