親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 東莞(塘廈)三正半山酒店

想請問適合小朋友去玩嗎?有無兒童遊戲室?如果去市區係唔係好遠呢?酒店食物好唔好食呀!
波子媽 寫道:
嘩.......乜真係咁多問題呀? but...我盡量答啦.

池水好乾淨, 而且唔好睇小佢地個池, 淨係親水區cover o既面積都好大, 好大, 可以申延去到水上樂園果面, 水上樂園好似開到夜晚11點, 但親水區, 你想幾時跳落個池都得啦.
係水上樂園果面, 仲可以租橡皮艇 或 獨木舟玩tim.

由皇崗去車程要幾耐, 呢個唔知, 因為我係羅湖坐火車去樟木頭, 再叫面包車 (RMB30) 入酒店.

係呀, 係中旅買package 唔包交通接送o架, 我諗出面d agent 都差唔幾掛, 你自己check 啦.

複式洋房

波子媽,

你做咗呢個topic嘅顧問呀!

大宅

咁即buy錦倫再加直通巴士由香港去樟木頭就最實惠啦?
雪梨 寫道:
錦倫都東莞(塘廈)三正半山酒店有package。

池畔房package 比起永東平 (package 內容一樣,除左酒店車接送地點),中旅就冇留意。

永東係皇崗 - Hotel
錦倫係樟木頭火車站 - Hotel

池畔房package :永東 HK$1,160 錦倫 HK$920
"夏日家庭樂"package (2 大2小 - 12歲以下) :永東 HK$1,660 錦倫 HK$1,340

直通巴士 (中旅社)
香港至皇崗 : HK$45
香港至樟木頭 : HK$60

男爵府

借問"錦倫"電話? 地址?

民房

我只知錦倫係金鐘MTR Station & 上環信德中心 (搭船去Macau) 果度有shop 咋。電話冇留意喎!

男爵府

畀面勳章

波子媽,

想問吓買池畔親水package,咁使唔使額外收你仔仔錢,因為我打算下星期三兩公婆同亞仔去。

大宅

剛去完, 我個女4.5歲, 玩得好開心, 因有個好大的室外泳池, 又有室內暖水泳池, 按摩池, 都好正.有個兒童遊戲室, 住客免費,有波波池, 彈床, 滑梯等, 我女不知幾鍾意玩ar.
我地去時坐火車由深坤到樟木頭(30mins)轉 Hotel Shuttle 去(25mins),之前在樟木頭"小雨天"食湘菜lunch才入hotel.之後dinner in hotel 中菜聽, d 野幾好食ga,小朋友都啱食嘅, 不過係香港價錢lor, 佢呢間酒店的銷費都是香港價錢的. 西餐就麻麻地, 我老公食咗個下午茶餐加埋15%charge要50幾蚊人仔(餐蛋面+件蛋糕仔(難食)+熱0茶).
所以食中餐比較平同好食d.我地夜晚冇出去樟木頭ar,有細路同唔係地頭就冇去啦, 佢晚上hotel有show睇, 50人仔包杯drink(晚上9:30-12:00).

[quote]
TT168 寫道:
想請問適合小朋友去玩嗎?有無兒童遊戲室?如果去市區係唔係好遠呢?酒店食物好唔好食呀!

男爵府

畀面勳章

AnnLok,

請問你係咪買package,經邊間買呀?坐Hotel Shuttle 去,幾耐一班車呀! 重有,樟木頭小雨天係咪近火車站,好唔好食,價錢如果何? 唔該晒!

子爵府

AnnLok,

我想問你泳池有冇滑水榾, 同其他戲水設施 ?

Thanks.

酒店d buffet breakfast & dinner 好唔好食, 同幾錢呀 ?

AnnLok 寫道:
剛去完, 我個女4.5歲, 玩得好開心, 因有個好大的室外泳池, 又有室內暖水泳池, 按摩池, 都好正.有個兒童遊戲室, 住客免費,有波波池, 彈床, 滑梯等, 我女不知幾鍾意玩ar.
我地去時坐火車由深坤到樟木頭(30mins)轉 Hotel Shuttle 去(25mins),之前在樟木頭"小雨天"食湘菜lunch才入hotel.之後dinner in hotel 中菜聽, d 野幾好食ga,小朋友都啱食嘅, 不過係香港價錢lor, 佢呢間酒店的銷費都是香港價錢的. 西餐就麻麻地, 我老公食咗個下午茶餐加埋15%charge要50幾蚊人仔(餐蛋面+件蛋糕仔(難食)+熱0茶).
所以食中餐比較平同好食d.我地夜晚冇出去樟木頭ar,有細路同唔係地頭就冇去啦, 佢晚上hotel有show睇, 50人仔包杯drink(晚上9:30-12:00).

[quote]
TT168 寫道:

子爵府

畀面勳章

bestwish:

我地係中旅買package, 小朋友唔須要加錢, 我同我妹2個family 去, 我囝囝3歲半, 妹個囝囝7歲都唔使加錢.
酒店個buffet breakfast 都好正, 但因為package 只包buffet breakfast for 2, so..我妹個囝要收半費 RMB70, 而我囝就免費, 早餐錢係餐廳度比O既.

果度環境好好, 我囝 & 妹個囝都玩得好開心O架.

大宅

purplehouse 寫道:
波子媽,

想問吓買池畔親水package,咁使唔使額外收你仔仔錢,因為我打算下星期三兩公婆同亞仔去。

purplehouse,
你買咗package未呀? 本來兩公婆和囡囡想20-21/8買池畔親水package, 今天打電話去訂套票已滿. :-( :-(

複式洋房

AnnLok,

請問酒店裏面有冇健身室? 夜晚個show係睇咩架?

AnnLok 寫道:

[quote]
TT168 寫道:

子爵府

波子媽 ,

多謝你的資料.

波子媽 寫道:
bestwish:

我地係中旅買package, 小朋友唔須要加錢, 我同我妹2個family 去, 我囝囝3歲半, 妹個囝囝7歲都唔使加錢.
酒店個buffet breakfast 都好正, 但因為package 只包buffet breakfast for 2, so..我妹個囝要收半費 RMB70, 而我囝就免費, 早餐錢係餐廳度比O既.

果度環境好好, 我囝 & 妹個囝都玩得好開心O架.

大宅

我不是買Package, 因我老豆D朋友係Hotel熟客所以攞房平DD,園景房633人仔一間(但只包一個早餐!), 我地訂咗5間房,所以有D人冇早餐送就去咗中餐廳飲茶(我個人覺得好食過西餐Buffet!).
至於Shuttle bus, 在樟木頭火車站對出個停車場定時會有, 我坐兩點果班車.或可Check 吓hotel lor.
樟木頭小雨天係幾近火車站的(行10分鐘到),食辣野多,魚頭好好味, 都有D不辣的菜叫, 我個小朋友就食面呀, 菜呀咁.我地11個大人加1個小朋友食了300幾元人仔(我地食了4個魚頭@18人仔咋)和其地菜等.好飽...
而晚上在Hotel食中菜Dinner, 成班人食咗1000人仔(食普通野, 如盬焗雞.燒鵝,菜心, 明爐魚, 蒸魚, 豆豉蒜頭南瓜, 四季豆, .......(有d唔記得),果盆&甜品,不過家人話佢d"留連蘇"好好味喎..(我唔食留連的..)希望幫到你啦.

purplehouse 寫道:
AnnLok,

請問你係咪買package,經邊間買呀?坐Hotel Shuttle 去,幾耐一班車呀! 重有,樟木頭小雨天係咪近火車站,好唔好食,價錢如果何? 唔該晒!
?-(

大宅

我想問你泳池有冇滑水榾, 同其他戲水設施 ?-->
有滑梯, 但好似一個小時開15分鐘(好短時間), 我地班大小細路都"部"唔到佢幾時開, 或可問問d hotel staff la.其他設施有:細細的人造沙灘, 按摩泳池, 有橡皮艇租($50/hr)&水槍咁.
但我個小朋友有水游就好開心ga la.
酒店d buffet breakfast & dinner 好唔好食, 同幾錢呀 ?-->
酒店 breakfast buffet 都OK, 一般大路野, 有粥檔同面檔tim,dinner 我冇食西餐, 幫你唔到la.但有樣野係好鬼搵笨, 早餐buffet度要收我女錢($55人仔)話1米以上要收!我個女啱啱1米同邊係食野ga, 費事同佢坳咪比lor.....我未試過去住酒店要收個咁細嘅細路早餐錢lor.

[quote]
bestwish 寫道:
AnnLok,

Thanks.

酒店d buffet breakfast & dinner 好唔好食, 同幾錢呀 ?

大宅

請問酒店裏面有冇健身室?-->有.
夜晚個show係睇咩架?-->有人唱歌, 跳舞, 雜耍(軟骨功),打功夫,時裝表現, 泰boxing.....
我有個friend話有table dance 喎, 但我又睇唔到喎....不過可能有都唔定, 我見佢d卡啦OK到好多女仔在門外排隊等比人簡咁ga...
不過d 音樂好大聲吓, 我個女不大喜歡, 我看了一會就番房瞓啦.

[quote]
Bibi12 寫道:
AnnLok,

請問酒店裏面有冇健身室? 夜晚個show係睇咩架?

子爵府

AnnLok,

Thank you for your information.

But one more question. 你地坐咩去酒店, 要幾耐 ?

AnnLok 寫道:
我想問你泳池有冇滑水榾, 同其他戲水設施 ?-->
有滑梯, 但好似一個小時開15分鐘(好短時間), 我地班大小細路都"部"唔到佢幾時開, 或可問問d hotel staff la.其他設施有:細細的人造沙灘, 按摩泳池, 有橡皮艇租($50/hr)&水槍咁.
但我個小朋友有水游就好開心ga la.
酒店d buffet breakfast & dinner 好唔好食, 同幾錢呀 ?-->
酒店 breakfast buffet 都OK, 一般大路野, 有粥檔同面檔tim,dinner 我冇食西餐, 幫你唔到la.但有樣野係好鬼搵笨, 早餐buffet度要收我女錢($55人仔)話1米以上要收!我個女啱啱1米同邊係食野ga, 費事同佢坳咪比lor.....我未試過去住酒店要收個咁細嘅細路早餐錢lor.

[quote]
AnnLok,

Thanks.

別墅

請問在東莞(塘廈)三正半山酒店用人民幣或港幣較好/方便。

Thanks.

大宅

人民幣, 在羅湖關口銀行換就可以. 包你安全.
同出面士多差唔多.

大宅

我地去程由深圳坐火車去東莞樟木頭(車程約半小時)$30人仔, 再轉hotel shuttle(車程約半小時), 去酒店的.
而回程我地坐永東大巴由酒店回皇崗(車程約半小時)HK$70.00,好快.

[quote]
AnnLok,

Thank you for your information.

But one more question. 你地坐咩去酒店, 要幾耐 ?

首頁
12345...6

尾頁

跳至