親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 東莞(塘廈)三正半山酒店

波子媽,

"中旅"未問呀, 你有無中旅電話?

子爵府

畀面勳章

[/quote]

Hi 波子媽,你個囝3歲半,係咪早餐&dinner buffet都可以free呀??因我都想帶埋囝囝去(2歲3個月90cm).但我打電話去洒店問,佢哋話1咪2以下要5折收費喎! ?-( [/quote]

冇錯, 我囝個dinner buffet & breakfast 都免費. 呢d 野, 到時執生啦. 佢地個standard 係超過 1米2 以上小童收半費, 即使剛剛超過 1米2, 你死口都話佢未過, 有得講o既.

大宅

我會下星期三去,請問有冇人試過係香港坐中旅巴士去到東莞的樟木頭,車程要幾耐?
我準備係花園酒店轉的士,中旅話花園酒店係火車站隔離。請問有冇人試過咁去呀?

大宅

DOLEEME,

我係坐中旅車 灣仔上車樟木頭下車, 車程要2個半鍾. 再係 花園酒店行去火車站坐酒店專車 (車程20分鍾).

內裏有專車時間表
http://www.teamnice.com/ServHotel/infobus001.htm
doleeme 寫道:
我會下星期三去,請問有冇人試過係香港坐中旅巴士去到東莞的樟木頭,車程要幾耐?
我準備係花園酒店轉的士,中旅話花園酒店係火車站隔離。請問有冇人試過咁去呀?

大宅

rrma,

唔該哂!我諗呢個係最平的方法,永東由皇崗去都收$70HK,實在太貴同埋好似搶錢咁!

大宅

我覺得比較方便 (我住灣仔), 唔使轉幾次車咁, 可以係車到休息下.

大宅

我住柴灣,都要轉多一轉車,問過由灣仔去皇崗要$45,皇崗坐永東去酒店再要$70。雖然我個仔唔使俾車費,但係兩公婆來回都要$460HK,我昨最壞打算,去到花園再轉的士,當俾個司機收到我$50,來回都係$340HK,最主要係條氣唔順,由香港去到東莞都係$60,冇理由由皇崗去酒店都要$70HK,不過自己又未去過,帶住個兩歲幾

大宅

去完返

洋房

我巳訂了9月30日 去(最快都要這日才有池畔房, 很難訂呀) , 聽你這樣說都有些少擔心, 驚他們將我訂了的房間給了熟客, 請指點下要注意的野.

大宅

應該唔會

洋房

以往跟中旅訂就無問題, 好放心, 但是今次連中旅都話無房, 誤打誤撞下在網上找了一間AGENT訂, 收據都只是一張e-mail, 都幾驚有問題. 我在訂房時巳問了數次是否地下房可由露台下水的房, 他都說是, 希望無錯啦! 謝謝你哪!

別墅

你有無入住証呀?我係中旅即訂即fullpaid即print out一張voucher俾我,寫明包d咩架喎.. 我訂28-30/9,我7月訂,得返一間咋。之前我都問過永東同埋發達行,佢地都話無晒池畔親水房.. 你係邊間agent訂,問清楚好d.. 套房平過池畔親水架.. 重有就係佢地total得4間池畔親水房之喎..

大宅

網頁就話四間,但係親水區在 B 區,共有 A 至 D 座,見佢每座都有四間單位在地下。

洋房

有入住証, 不過是Agent e-mail 給我的副本, 我是先入錢到
銀行, 他們才e-mail 入住証給我的, 入住証上都有註明所訂的房間, 不過同中旅的Voucher 就完全不同哪, 我是幫"3T" 買的, 有沒有聽過. 訂完房都覺得奇怪, 點解中旅無, 而小行反而有.
之不過, 我都很期待這次旅程, 巳買定大水泡及小型艇仔給囝囝玩 (前面D媽咪話租船都要56/hr, 太貴啦), 仲有怎麼要帶呢?

民房

如果你囝囝要另外買早餐自助餐卷的話, 可以於中旅買定先, 因為中旅售$35(好似) for under 120cm kids, 但如果係酒店先買, 就要差唔多$55, (因為有15% services charges).

洋房

要買定啦, 還掂仲要去中旅買直巴飛, 謝謝你提醒啊! :wink:

公爵府

版主

我都係 930 去,經永東買 package :mrgreen:

大宅

Julia,
我1/10去ar, 你玩幾日ar?

公爵府

版主

Ann
兩日一夜...又話 7/8 去既??

大宅

本嚟係, 但最後只得我地1家3口去咋...太遲訂, 已冇親水房lu,只有樓上D房.... :-P

首頁

尾頁

跳至