親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 東莞(塘廈)三正半山酒店

好似好吸引, 我個女好鍾意住酒店同游水, 都不失係一個幾好嘅地方.

子爵府

AnnLok,

我想問你泳池有冇滑水榾, 同其他戲水設施 ?

Thanks.

酒店d buffet breakfast & dinner 好唔好食, 同幾錢呀 ?

AnnLok 寫道:
剛去完, 我個女4.5歲, 玩得好開心, 因有個好大的室外泳池, 又有室內暖水泳池, 按摩池, 都好正.有個兒童遊戲室, 住客免費,有波波池, 彈床, 滑梯等, 我女不知幾鍾意玩ar.
我地去時坐火車由深坤到樟木頭(30mins)轉 Hotel Shuttle 去(25mins),之前在樟木頭"小雨天"食湘菜lunch才入hotel.之後dinner in hotel 中菜聽, d 野幾好食ga,小朋友都啱食嘅, 不過係香港價錢lor, 佢呢間酒店的銷費都是香港價錢的. 西餐就麻麻地, 我老公食咗個下午茶餐加埋15%charge要50幾蚊人仔(餐蛋面+件蛋糕仔(難食)+熱0茶).
所以食中餐比較平同好食d.我地夜晚冇出去樟木頭ar,有細路同唔係地頭就冇去啦, 佢晚上hotel有show睇, 50人仔包杯drink(晚上9:30-12:00).

[quote]
TT168 寫道:
想請問適合小朋友去玩嗎?有無兒童遊戲室?如果去市區係唔係好遠呢?酒店食物好唔好食呀!

子爵府

波子媽 ,

多謝你的資料.

波子媽 寫道:
bestwish:

我地係中旅買package, 小朋友唔須要加錢, 我同我妹2個family 去, 我囝囝3歲半, 妹個囝囝7歲都唔使加錢.
酒店個buffet breakfast 都好正, 但因為package 只包buffet breakfast for 2, so..我妹個囝要收半費 RMB70, 而我囝就免費, 早餐錢係餐廳度比O既.

果度環境好好, 我囝 & 妹個囝都玩得好開心O架.

子爵府

AnnLok,

Thank you for your information.

But one more question. 你地坐咩去酒店, 要幾耐 ?

AnnLok 寫道:
我想問你泳池有冇滑水榾, 同其他戲水設施 ?-->
有滑梯, 但好似一個小時開15分鐘(好短時間), 我地班大小細路都"部"唔到佢幾時開, 或可問問d hotel staff la.其他設施有:細細的人造沙灘, 按摩泳池, 有橡皮艇租($50/hr)&水槍咁.
但我個小朋友有水游就好開心ga la.
酒店d buffet breakfast & dinner 好唔好食, 同幾錢呀 ?-->
酒店 breakfast buffet 都OK, 一般大路野, 有粥檔同面檔tim,dinner 我冇食西餐, 幫你唔到la.但有樣野係好鬼搵笨, 早餐buffet度要收我女錢($55人仔)話1米以上要收!我個女啱啱1米同邊係食野ga, 費事同佢坳咪比lor.....我未試過去住酒店要收個咁細嘅細路早餐錢lor.

[quote]
bestwish 寫道:
AnnLok,

Thanks.

酒店d buffet breakfast & dinner 好唔好食, 同幾錢呀 ?

子爵府

#sausau#

大約人民幣100-110, 係咪係皇岡開車? 咁搭的士都ok.
本想book相熟大陸車, 剛問過$170一程. 如7人車$200 皇岡開車.

#sausau# 寫道:
如果你3-4人搭車, 最好搭的士, 又快, 又安全,
大約人民幣100-110 左右. 約40-50分鐘,
起碼唔駛轉車, 記得係火車站自己排隊等車果種.
唔好搭白牌車

子爵府

包車或坐的士啦, 方便快捷, 唔係貴好多je.

rrma 寫道:
中旅車由香港 (wanchai) 去樟木頭, 話要3個鍾, 係真唔係真呀????

子爵府

人地話如果坐車由深圳去塘廈應該一個鐘內可以到播.

由深圳去要1小時45分一定到.

子爵府

T: 139-02937550 東哥 (私家車, 7人車)
T: 6559 3393, 130-68433393 葉生 (豪華7人車)

以上係我公司用開. 應該冇問題. 我自已去大陸玩都係book佢地.

daisymak 寫道:
可否知相熟大陸車tel. no. tks!

子爵府

所以我話坐的士或者自已叫車怏好多. (兩個人以上一定平d tim)

如果經樟木頭去好似遊左好大個圈.

AnnLok 寫道:
我回程時由酒店坐永東巴士正去皇崗, 只是半小時就到啦,車費HK$70/人.

[quote]
bestwish 寫道:

人地話如果坐車由深圳去塘廈應該一個鐘內可以到播.

[quote]
由深圳去要1小時45分一定到.
[/quote][/quote]

子爵府

冇相身份證, 係唔可以同passport分開ka. 一定要一齊用ka.

所以小朋友上大陸, 係要帶回鄉咭, 冇相身份證同埋passport呀. 三樣就OK ka la.

你又真係幾大頭蝦, 好彩custom比你過咋. 你都好好彩.

AnnLok 寫道:
呀, 重有如帶小朋友番國內玩, 除身份証同回鄉咭外, 如身分證係冇相嘅話, 就記住帶埋護照/回港証啦, 上次我就中招啦, 好彩香港海關都比我過, 不過要佢比封信我keep住, 回程時比番佢地lor, 咁就浪費咗d 時間lor.
不過可能好多媽咪都知ga la, 係我咁大頭蝦je~~

子爵府

坐的士啦.

[quote]
funfun 寫道:
請問由酒店到東莞(太平)要幾耐?如一家十人有老有少,應該搭甚

子爵府

如果租唔相熟嘅車, 梗係危險啦, 分分鍾個司機都係同黨.

funann 寫道:
之前有mami講過, 皇崗有大巴直接到酒店, 我覺得坐這個比較安全, 由其有老有嫩。

我地上次上去, 係皇崗坐出租七人車, 有老有嫩, 點知係高速公路遇到截車黨, 好驚險!!

子爵府

funfun,

你地幾多人去呀 ?

funfun 寫道:
Thank you bestwish,

請問知唔知車程要幾耐?

分開幾部車又難照顧,請問有冇大車到? 唔該!

子爵府

funfun,

" 如經由皇崗去, 係皇崗有一架"永東巴士", 可以直接去到酒店落車 (人民幣 70), 唔使轉黎轉去tim."

永東巴士 T: 3412 6738

車程35分鐘.

永東package 都好似幾抵. see below.
http://www.eebus.com/upload_doc/eternal_free_1/detail/塘廈三正半山酒店(27.7).pdf

我想 9-Sep 去呀.

funfun 寫道:

我地一共有十個人,最好坐大巴,但問過酒店冇大車去太平,請問有冇人知如果返皇崗有冇大巴返東莞(太平)呢?

唔該哂!

子爵府

funfun,

呢個真係唔清楚播.

如果你去東莞, 就唔會返皇崗, 冇理由返轉頭.

funfun 寫道:

請問如果再由酒店到東莞(太平)有冇大巴? 或者如果走時番皇崗有冇大車去東莞(太平)?

唔該哂!

首頁

尾頁

跳至