親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

你地小朋友會唔會好易暈車浪/船浪/機浪? 有咩防法可預防?

侯爵府

回覆:cherrieloy 的帖子

上機前不要吃得太飽,不要喝奶。會好d.

男爵府

我個仔成日搭車都會暈車浪
我都想知有咩方法

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

水晶宮

焯媽媽 發表於 13-3-7 09:52
上機前不要吃得太飽,不要喝奶。會好d.
我黎緊會帶仔去台灣玩, 坐飛機個幾鐘, 落機後又要搭成個鐘大巴先返到旅店, 係咪坐完飛機同巴士安頓左先比佢食野會好d?

男爵府

引用:Quote:焯媽媽+發表於+13-3-7+09:52+上機前

原帖由 cherrieloy 於 13-03-07 發表
我黎緊會帶仔去台灣玩, 坐飛機個幾鐘, 落機後又要搭成個鐘大巴先返到旅店, 係咪坐完飛機同巴士安頓左先比佢 ...
我個女又係勁易暈車浪,近15分鐘車都會嘔,反而坐機未试過暈浪,你去台灣咁近,唔好比佢係機瞓,等佢上巴士先比佢瞓覺,瞓醒去玩啱晒。

水晶宮

kachun0123 發表於 13-3-7 10:34
我個女又係勁易暈車浪,近15分鐘車都會嘔,反而坐機未试過暈浪,你去台灣咁近,唔好比佢係機瞓,等佢上巴士 ...
希望可以啦, 因為我個仔唔迫得, 叫佢瞓佢偏偏唔瞓, 唔叫佢瞓佢就會無啦啦暈低

子爵府

回覆:你地小朋友會唔會好易暈車浪/船浪/機浪

我個仔搭車無事,搭船同飛機會暈浪,以前唔知,第一次佢8個月同佢去台灣,上機嘔到落機,之後每次出門,配平安藥時叫醫生開埋止暈止嘔藥水,過左海關俾佢食一次,可以舒舒服服咁去玩

男爵府

引用:Quote:kachun0123+發表於+13-3-7+10:34+我

原帖由 cherrieloy 於 13-03-07 發表
希望可以啦, 因為我個仔唔迫得, 叫佢瞓佢偏偏唔瞓, 唔叫佢瞓佢就會無啦啦暈低 ...
上機食個餐,帶部平板比佢玩/睇下戲,一陣就到,佢冇得瞓之餘又可以坐定定,分散注意力又冇咁易暈,一舉幾得

伯爵府

bbmuimui 發表於 13-3-7 10:58
我個仔搭車無事,搭船同飛機會暈浪,以前唔知,第一次佢8個月同佢去台灣,上機嘔到落機,之後每次出門,配 ...

係喎, 可以去配啲藥水俾佢地打底喎

首頁

尾頁

跳至