親子王國

標題: 銅鑼灣蔡太 [打印本頁]

作者: ms.chan618    時間: 13-3-28 09:26     標題: 銅鑼灣蔡太

睇羽翹影片分享話銅鑼灣蔡太買矯型胸圍好掂,又唔貴!想去買但聽講會好大聲咁評論你既身材(因我係平胸一族),所以有D驚有冇去過既姊妹分享下,thanks

作者: hoiyan76    時間: 13-3-28 10:47     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

真係幾平下!你去時要有心理準備給她批評,仲要講野好大聲添,好多人聽到!但她度得好準,好fit 下!

作者: idachung    時間: 13-3-28 10:54

WHERE?
作者: tallgirl810    時間: 13-3-28 11:25

請問係邊到

作者: Ling_P    時間: 13-3-28 11:40

作者: mercurycc    時間: 13-3-28 11:58     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

你面皮薄唔好多,分分鐘比人睇晒。

作者: 97193523    時間: 13-3-28 12:00

蔡太我以前去買過兩次, 戴完都冇乜料到. 好似多數都係比黛安芬. 佢會批評下, 有時會叫隔離個客睇下, 我自己接受到o既. 但成都要排長龍.

之後我去過新蒲崗o個間, 個老細好唔掂, 我覺得比人非禮咁! 我呢世都唔會再去!

最後去太子金都, 我覺得呢間揀得最好, 已經幫襯左3年. 我原本都有d肉, 但冇shape 可言. 但戴左佢d bra, 個shape 出返d, 宜家唔戴都會有番個W型, 老公都話好睇左. 同埋鬼鼠肉細左. 但係我唔知佢d bra咩牌子, 因為好多時都冇牌釘o係上面. 一個都要$3xx.
作者: ying523    時間: 13-3-28 12:02

作者: tsuyoshi0925    時間: 13-3-28 13:01

蔡太好多人
之前曾經去排過一次隊,但等左一陣見都無郁過就走左lu,0係舖出面排緊隊都有機會聽到舖入面0既客仔俾佢評頭論足~~~:;pppp:
作者: ilovepuppy    時間: 13-3-28 14:15     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

買左幾年,但係實在太難頂了,又要等好耐好耐,至少一個鐘!又會無神神拉開你條簾叫人睇你!最尾一次有個男人上去送貨,我覺得無私隱無安全感,以後都無再去lu!

而且佢啲野而家都吾係特別平。我已經轉用Satami,十分滿意!

作者: lok1229    時間: 13-3-28 14:21

ilovepuppy 發表於 13-3-28 14:15
買左幾年,但係實在太難頂了,又要等好耐好耐,至少一個鐘!又會無神神拉開你條簾叫人睇你!最尾一次有個男 ...
Satami都包得幾好

作者: 藍眼    時間: 13-3-28 14:22

我都好同意以上D JM所講的,要接受到佢大聲批評,又要比陌生人睇,都算喇,最弊係唔覺得佢好用囉,買咗一次都冇再去過了:;pppp:
作者: me920    時間: 13-3-28 14:32

97193523 發表於 13-3-28 12:00
蔡太我以前去買過兩次, 戴完都冇乜料到. 好似多數都係比黛安芬. 佢會批評下, 有時會叫隔離個客睇下, 我自己 ...

請問太子金都係咪一個阿婆看鋪?

我好似買過girdle, 但佢都係俾satami我,個標價仲要貴過satami。

作者: 97193523    時間: 13-3-28 16:09

me920 發表於 13-3-28 14:32
請問太子金都係咪一個阿婆看鋪?

我好似買過girdle, 但佢都係俾satami我,個標價仲要貴過satami。
係呀~ 有個婆婆o個間. 佢賣得唔平架, 如果要改好似仲要+$10. 不過我覺得佢揀得好好, 真係睇到個胸型好左. 不過宜家個婆婆可能精神冇咁好, 有d求其, 搵佢個女好d~ 我當比多少少錢買佢service 囉
作者: 琋琋媽媽    時間: 13-3-28 16:19     標題: 引用:你面皮薄唔好多,分分鐘比人睇晒。

原帖由 mercurycc 於 13-03-28 發表
你面皮薄唔好多,分分鐘比人睇晒。
我都想試,不過我好大,42g唔知有冇size

作者: mercurycc    時間: 13-3-28 16:26

琋琋媽媽 發表於 13-3-28 16:19
我都想試,不過我好大,42g唔知有冇size
我未去過,係朋友話我知呀 !

作者: Nannymui    時間: 13-3-28 19:11     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我都試過蔡太,次次去真係要等好耐

作者: YolandaTam    時間: 13-3-28 19:47

嘩, 個蔡太有乜資格咁話人!  係人都有缺點架啦, 唔通佢自己符合晒黃金比例?
本來仲諗住去見識吓, 我諗都係咪嘞, 佢咁冇品我一定同佢對罵!

作者: kktimtim    時間: 13-3-29 11:57     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

餵完人奶, 對胸著32A 都唔貼, 請教可以去邊買bar?

作者: MRS.KAREN    時間: 13-3-29 13:10

聽完你地講好兇怖喎,無端端比人拉開"塘"廉,
分分鐘比人睇哂
作者: FennieMan    時間: 13-3-29 14:21     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我唔明點解仲有甘多人去買 ?比錢人賺仲要比人平頭品足,又要比其他人睇埋,攪到一啲尊嚴都冇。又唔係平,點解要甘受氣

作者: WUBWUB    時間: 13-3-29 14:51     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

買左幾個戴!但去試身比人睇哂全相!雖然全部係女!但係我帶完之後!我去試姊妹衫!試衫個人話戴到the 左!因為蔡太話唔可以push up !

作者: moyan    時間: 13-3-29 15:05

kktimtim 發表於 13-3-29 11:57

satami
作者: 洛婷    時間: 13-3-29 15:54     標題: 引用:我唔明點解仲有甘多人去買+?比錢人賺仲要

原帖由 FennieMan 於 13-03-29 發表
我唔明點解仲有甘多人去買 ?比錢人賺仲要比人平頭品足,又要比其他人睇埋,攪到一啲尊嚴都冇。又唔係平, ...
係囉…我真係接受唔到 !!!

作者: jenjenlarry    時間: 13-3-29 16:48

點解吾去專門店?
作者: shirleyberry    時間: 13-3-29 17:06     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我接受到要等成個鐘+批评我,但真係接受唔到佢為賺我錢而求其比個size我!我着開70f, 頭兩次都呢個size我,但到第三次佢竟然比75d我,佢仲堅持話啱嫁喇,點知返到屋企發覺係冇可能啱,後面鬆前面又吱晒肉,浪费我時間同金錢:;pppp:

作者: ysk8688    時間: 13-3-29 18:06

作者: ha-ppyday    時間: 13-3-29 18:08

咁沒私隱,又要比人串,
買野咁受氣!?

作者: nikfan    時間: 13-3-29 19:07

我未買過,但佢咁對我,我一定鬧暴佢
作者: amber-darling    時間: 13-3-29 19:17     標題: 引用:我唔明點解仲有甘多人去買+?比錢人賺仲要

原帖由 FennieMan 於 13-03-29 發表
我唔明點解仲有甘多人去買 ?比錢人賺仲要比人平頭品足,又要比其他人睇埋,攪到一啲尊嚴都冇。又唔係平, ...
X 2 佢只係俾一般brand嘅bra你,其實駛乜同佢買?! 仲要粗暴對待、店員無禮、公開俾人睇全相、俾人批評到體無完膚、仲要勁等,點解仲有咁多人貼$買難受?!?

作者: ying523    時間: 13-3-29 20:02     標題: 引用:蔡太我以前去買過兩次,+戴完都冇乜料到.+好

作者: Corney619    時間: 13-3-29 21:06     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

點解要貼錢買難受:;pppp:

作者: 黃花花    時間: 13-3-29 22:02     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

都幾驚嚇

作者: 維港    時間: 13-3-29 23:47

作者: 97193523    時間: 13-3-30 00:01     標題: 引用:Quote:原帖由+97193523+於+13-03-28+發表蔡

原帖由 ying523 於 13-03-29 發表
可否話我知邊間?我都想去睇下
太子金都2/F 大生。詳情已pm。

作者: 維港    時間: 13-3-30 00:02     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

使鬼搵佢咩?唔識專重人又唔識保護客人私穩,我相信各區都有資深胸圍專家,試過係細舖買brabra,sales lady會隔住衫用手係腋下摸一下,佢就會介紹合適brabra~

作者: moyan    時間: 13-3-30 00:15

ysk8688 發表於 13-3-29 18:06
satami
大概幾錢個?

$2xx to $3xx
作者: archeuk    時間: 13-3-30 00:40

俾錢買難受~
作者: TTPIG    時間: 13-3-30 00:41

聲大以為勁D?
作者: ying523    時間: 13-3-30 01:05     標題: 引用:Quote:原帖由+ying523+於+13-03-29+發表可

作者: mommei1217    時間: 13-3-30 01:28     標題: 回覆:idachung 的帖子

佢係總統商場地庫,聽聞佢遲啲會搬去sogo後面,因為總統會拆。

作者: °*風鈴..||    時間: 13-3-30 01:42

我本身都好平下.
如果去到俾佢鬧一輪可能會黑面:;pppp:不過大前提係我無心機排咁耐...

反而我想問羽翹佢入面提到既nuskin產品係咪真係有用???
作者: S!U彤    時間: 13-3-30 02:30

我之前已經聽過蔡太個名,
e+ ava有介紹搞到我都想去試下
作者: S!U彤    時間: 13-3-30 02:34

mommei1217 發表於 13-3-30 01:28
佢係總統商場地庫,聽聞佢遲啲會搬去sogo後面,因為總統會拆。
好似已經搬左
作者: abby1980    時間: 13-3-30 04:45     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我都去過一次,佢揀比我個bra都ok,我都係平,因為我上去之前已聽說佢係咁,所以死都嗱住條廉所以無咩事。個佢介紹啲底底就勁唔掂,最終掉哂不過我以後都唔會上去!又要等又比人批評又比人睇:;pppp:

作者: HappyBean2012    時間: 13-3-31 08:15     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

知吾知而加搬左去邊?費事一陣吾覺意入左去幫襯

作者: 小睡寶    時間: 13-3-31 10:17     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

如果咁樣比人批評,我寧願買貴爸爸

作者: fatping    時間: 13-3-31 10:46     標題: 回覆:HappyBean2012 的帖子

平就咪去,只會更平,講真佢服務手法係點唔重要,最緊要幫到我,但幫襯佢幾年,真係由A變AAA,我明有d客一定得唔係點會好生意,但我覺得佢係幫d有d胸既客教帶胸圍,而對一d背薄身瘦既客佢係唔識攪,當年佢永遠只係比個超級無敵勁厚墊既胸圍我然後叫我着衫睇睇,着左衫後佢話你睇幾靚幾挺,我頂厚bra周街係,使Q排隊係你度買,我係想搵人同我攪攪,等我除左bra都見得人,最後我去左第2度佢見我d bra,佢都無言

作者: ChrisSun    時間: 13-3-31 13:37     標題: 回覆:97193523 的帖子

請問金都邊間?

作者: sandymungmung    時間: 13-3-31 14:13     標題: 引用:知吾知而加搬左去邊?費事一陣吾覺意入左去

原帖由 HappyBean2012 於 13-03-31 發表
知吾知而加搬左去邊?費事一陣吾覺意入左去幫襯
搬左上樓、放心、唔會唔覺意入左去的、因為好多人排隊、而家好似少左人去啦

作者: 97193523    時間: 13-3-31 15:09     標題: 引用:請問金都邊間?

原帖由 ChrisSun 於 13-03-31 發表
請問金都邊間?
2/F 大生。

作者: barbora    時間: 13-3-31 15:33     標題: 回覆:fatping 的帖子

咁你轉咗牌子有無效果啊?

作者: CHALL    時間: 13-3-31 19:06

當年結婚同幾個姊妹去買girdle 順手買下bra咁
俾佢批評到渣到無之餘 我同姊妹都留意到...

佢會先幫你度一次身 話你呢度厚肉 果度dur
然後叫你即戴佢幫你揀既bra
再同你度多次身 話你即時見效乜乜物物

但我d同姊妹都見到佢係渣緊/放鬆條軟呎先有咁誇張效果囉!!! :;pppp:

我同d姊妹都有買佢介紹既bra, 著完之後唔覺效果有幾神奇
作者: yauyauo    時間: 13-3-31 19:45     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

嘩,乜佢咁唔尊重人架, 仲會叫人睇, 大大聲講,想比人知佢有料到。  莎拉美係貴d, 但係都著到後面d肉b返前面, 而且帶得好睇。

作者: ms.chan618    時間: 13-3-31 22:35     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

睇完你地去過既感受,真係唔夠膽去

作者: ilovepuppy    時間: 13-4-1 01:10     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

全香港吾係得嗰度有bra賣,所以我吾會再去Lu:;pppp::;pppp::;pppp:

作者: prittwai    時間: 13-4-1 02:17

回覆 ms.chan618 的帖子

放瞻去一次, 去過買過你就會再去睇二次了~

作者: hungthai    時間: 13-4-1 02:32

去到覺得佢比的SIZE唔岩, 話唔買得唔得??
作者: Roseparis    時間: 13-4-1 13:45

太有性格呀
作者: greentea0331    時間: 13-4-1 15:43

唔明點解羽小姐有咁嘅號召力,blogger 寫嘢有幾可信? 啲 blogger自己有利益喺裏面,當然唱好,賣肉衣係貼身服務,點可能咁對啲客? 但又咁多人主動去貼錢買難受,真費解...
作者: Ting0427    時間: 13-4-1 22:53

我都去過買BRA...本身我比較細既...佢簡一個A CUP 無牌子既BRA 比我...但個BRA 係離罩既...仲要話唔好旭佢較左條帶....拎去再較要比錢............帶左陣就掉...WASTE MY MONEY.......
作者: kammis    時間: 13-4-1 23:18     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我兩年前因為準備結婚去左蔡太到買,因為的有附乳問題,除左bra, 仲配埋d背心之類。不過我覺得佢配既size太緊,好唔舒服,個胸型著左出黎又唔靚。 至於係咪特別平,我就唔知。因為個時佢幫我配既bra係台灣的,唔係大牌子,二百幾一個。
我著左半年之後,因為夏天,真係頂唔順著bra加埋背心,好熱。
之後去左莎娜美買。我只買4個扣,同背面要包高d既bra款。 so far 都覺得唔錯,D  bra都ok 襟。我一年買5個bra左右。

作者: QB一族    時間: 13-4-2 08:06     標題: 引用:餵完人奶,+對胸著32A+都唔貼,+請教可以去邊

原帖由 kktimtim 於 13-03-29 發表
我都係過來人,好慘著極都唔貼!

作者: ironemily    時間: 13-4-3 09:11

97193523 發表於 13-3-28 12:00
蔡太我以前去買過兩次, 戴完都冇乜料到. 好似多數都係比黛安芬. 佢會批評下, 有時會叫隔離個客睇下, 我自己 ...
can u PM information to me ar ^^ Thanks a lot

作者: che    時間: 13-4-21 04:24

°*風鈴..|| 發表於 13-3-30 01:42
我本身都好平下.
如果去到俾佢鬧一輪可能會黑面不過大前提係我無心機排咁耐...
部機真係掂, 我同 D friend都用緊
作者: CY1978    時間: 13-4-21 09:05     標題: 引用:我兩年前因為準備結婚去左蔡太到買,因為的

作者: chloe_loves_cat    時間: 13-4-21 11:29

我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔, 佢話佢戴左幾個月加埋就結婚減緊肥, 本身34C變到宜家32D, 我都買左幾個試下, 暫時感覺良好, 蔡太我都試過, 好普通, 同埋真係俾佢話架><
作者: sambebe    時間: 13-4-21 13:00     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我都係好難買倒貼嘅bra, 因為我個胸骨有啲凹,以前喺銅鑼灣生果商場買,個女人好好服務,咁我見係法國牌子,又多款,都買咗好多套,價錢絕對唔平,之後覺得洗完會wea, 同埋見倒泰國都有呢個牌子,重平好多,就唔幫襯佢了。而家著CK 同victoria secret非常啱我身型。

作者: 琋琋媽媽    時間: 13-4-21 13:53     標題: 引用:我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔,+佢話佢戴左

原帖由 chloe_loves_cat 於 13-04-21 發表
我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔, 佢話佢戴左幾個月加埋就結婚減緊肥, 本身34C變到宜家32D, 我都買左幾個試下 ...
可以pm我上環個地址嗎?

作者: 琋琋媽媽    時間: 13-4-21 13:54     標題: 引用:我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔,+佢話佢戴左

原帖由 chloe_loves_cat 於 13-04-21 發表
我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔, 佢話佢戴左幾個月加埋就結婚減緊肥, 本身34C變到宜家32D, 我都買左幾個試下 ...
有冇電話?

作者: chloe_loves_cat    時間: 13-4-21 14:06

回覆 琋琋媽媽 的帖子

PMed la~
作者: momojoyse    時間: 13-4-21 15:08     標題: 回覆:chloe_loves_cat 的帖子

她的服務態度超差

作者: Sumyi1110    時間: 13-4-21 15:13     標題: 引用:我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔,+佢話佢戴左

可否Pm地址俾我!thank you

作者: Lukdodo    時間: 13-4-22 18:24

chloe_loves_cat 發表於 13-4-21 11:29
可否比個地址, 我都想睇睇.
作者: tiffytiffy2002    時間: 13-4-22 18:35

我個時結婚, 都有搵過佢, 不過勁差, 佢一味係咁話人點話人點, 之後就係到叫你試, 仲即時幫你釘埋pad, 你都冇時間say no 話唔買
同埋佢d bar係cheap 野, 只係佢係咁講話呢個岩你, 勁逼你買咁
如果你係有諗住買, 先好去, 唔係諗住上去睇下先....基本上, 佢一輪咀咁話完你, 再話你著佢個d就冇哂問題, 你係冇得唔買架
作者: coco987    時間: 13-4-22 18:58     標題: 回覆:chloe_loves_cat 的帖子

可以俾上環地址我嗎? 都想試下. 謝謝!

作者: feimuijai    時間: 13-4-22 19:54     標題: 引用:我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔,+佢話佢戴左

can pm me address ma?

作者: manyu110    時間: 13-4-22 21:51     標題: 引用:我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔,+佢話佢戴左

可以pm埋比我嗎?同埋貴唔貴,咩牌子?thx

作者: chloe_loves_cat    時間: 13-4-22 22:01

manyu110 發表於 13-4-22 21:51
可以pm埋比我嗎?同埋貴唔貴,咩牌子?thx

二百零蚊個啦, 佢個TAG係間鋪個名嚟

作者: minnieyypl    時間: 13-4-23 00:57     標題: 引用:Quote:manyu110+發表於+13-4-22+21:51+可以

原帖由 chloe_loves_cat 於 13-04-22 發表
麻煩你 pm 有關資料比我吖

作者: immc    時間: 13-4-23 01:06     標題: 引用:我朋友介紹左間係上環既鋪頭仔,+佢話佢戴左

可唔可以pm個地址俾我? Thank you!

作者: immc    時間: 13-4-23 01:21     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我都有去蔡太到買,不過佢都只係俾返莎娜美我,所以我又唔覺得特別平,先講態度,佢的確係粗聲粗氣,批評你又盛咁,但我想講佢揀俾我嘅 size好準,好fit
比起我喺莎娜美買仲要岩身! 不過我應該都唔會再去搵返佢喇,依家了解左自己著咩size,我會去返莎娜美買始終有折丫嘛:;pppp:

作者: fish987    時間: 13-4-28 02:53

回覆 chloe_loves_cat 的帖子

可以pm埋比我嗎?thx
作者: lapinou    時間: 13-4-28 03:02     標題: 引用:Quote:manyu110+發表於+13-4-22+21:51+可以

作者: 可愛教主2    時間: 13-4-28 09:40     標題: 回覆:銅鑼灣蔡太

我未去過satami 買,但佢同其他bra舖有詳唔同,satami會比意見嗎?

作者: yinmelody    時間: 13-4-28 09:52

版主示:如欲提供/索取資料請直接pm有關會員,非於版面留下pm me等字。現關閉本文,謝謝!

歡迎光臨 親子王國 (http://www.baby-kingdom.com/) Powered by Discuz! X1.5