自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:請問上網邊度有得睇成套?+pptv+pps+都無喎

原帖由 kikilwk 於 13-04-05 發表
請問上網邊度有得睇成套? pptv pps 都無喎
快手有

大宅

引用:請問上網邊度有得睇成套?+pptv+pps+都無喎

原帖由 kikilwk 於 13-04-05 發表
請問上網邊度有得睇成套? pptv pps 都無喎
我用千尋,search五指,但我c6話pps都有

大宅

回覆:五指咒鳴曲

我覺得2個仔都有啲醜樣,可能未"整容"

洋房

幾個月前已在樂視网睇完啦,現在TVB做我和仔仔一齊又睇多次,廣東話好睇D,我覺得10至15集比較悶,16至30集非常非常緊張好睇。媽媽、外婆和朱智勳做得最好,五指在韓國好好收视的,朱智勳發揮得好好,又靚仔,前段做到高傲又有脾氣的有錢仔音樂家,但在家是一個温顺的孝顺仔,中段因為被屈成為殺人犯時,報仇真令人肉緊,後段由驗DNA之後更加精彩。编劇寫得好好(但當然中間有少少劇情有些不合理,但我覺得仍然好睇),劇里的钢琴音樂好聽,我是睇完五指後就喜歡了外婆和朱智勳了

男爵府

肥仔咩唔係個老公係外面同個女人生??

男爵府

引用:回覆+gracelam+的帖子 上WIKI睇,個肥仔係

原帖由 siny2 於 13-04-04 發表
回覆 gracelam 的帖子

上WIKI睇,個肥仔係個衰老婆同出面情人既私生子。個老公搵佢番黎懲罰個老婆。成家既 ...
個肥仔係老公,定老婆個私生子??唔係老公同出面既女人生???

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:好怕睇哩類戲,每個角色都好大怨氣(得個孤

原帖由 zona 於 13-04-04 發表
好怕睇哩類戲,每個角色都好大怨氣(得個孤兒仔男主角暫時較陽光),成家人互相計算,負能量爆燈
...
Me too

洋房

回覆 yuyu.c 的帖子

我個人領略到,其實《五指》這劇的主旨是講親情的(可能五指即昰代表一家人),無論之前怎麽鬥爭,最後母子之間都是選擇無條件的原諒,不要找尋誰是誰是,睇完可以領略出這点。我的仔女開始長大了,其實都應該學下無條件的原諒,不要找尋誰錯,兩代之間會和諧,母子關係都會好好。

伯爵府

畀面勳章

引用:有無JM呢排一齊追緊五指咒鳴曲,睇到我好肉

有無JM呢排一齊追緊五指咒鳴曲,睇到我好肉緊!!!成家都好陰謀論!!
係咩國家既戲?同咩劇種?

洋房

有無JM呢排一齊追緊五指咒鳴曲,睇到我好肉緊!!!成家都好陰謀論!!

無氣同你講 發表於 13-4-14 13:41
係咩國家既戲?同咩劇種?
是講親情的韓劇,TVB J2台做緊。

禁止訪問

引用:幾個月前已在樂視网睇完啦,現在TVB做我和

侯爵府

引用:回覆+gracelam+的帖子 上WIKI睇,個肥仔係

回覆 gracelam 的帖子

上WIKI睇,個肥仔係個衰老婆同出面情人既私生子。個老公搵佢番黎懲罰個老婆。成家既 ...
請問個肥仔係咪指大仔?

洋房

回覆 sandwich 的帖子

是大仔,柳志浩 (朱智勳)

禁止訪問

引用:回覆+sandwich+的帖子 是大仔,柳志浩+(朱

侯爵府

引用:回覆+sandwich+的帖子 是大仔,柳志浩+(朱

原帖由 愛韓劇 於 13-04-14 發表
回覆 sandwich 的帖子

是大仔,柳志浩 (朱智勳)
thx.但唔係個老公個私生子咩?係個亞媽的私生子,點解會咁唔妥佢??唔好意思咁多問題,因時間太夜,我睇D唔睇D......thx

大宅

台劇定日劇

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:台劇定日劇 +

原帖由 baby_lctlct 於 13-04-14 發表
台劇定日劇
韓劇

我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

洋房

回覆 ilove3334 的帖子

我都覺得好似,多美都似細個

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+愛韓劇+於+13-04-14+發表回覆

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

引用:有無JM呢排一齊追緊五指咒鳴曲,睇到我好肉

我都追緊,真係好好睇

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁

尾頁

跳至