•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 33oC 64 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 自由講場 女人揸車
go

女人揸車

公爵府

頭先差少少撞車,地點係三號龫線北行,近貨櫃碼頭,入荃灣既路,我睇到你既車牌RM ,個speed 又慢又快,怪怪地,已忌忌地你,點知你突然連cut2 條缐入TW(已過影子缐), 望一望個司機,原來又係女人我自己都係女人,但真係好怕女人揸車。(申報,我日日揸,有時會過海。)呻完!

王國熱話
平售多張美心月餅雙黃白蓮蓉月餅劵
Disney\'s World of English Basic ABCs
DSE (中、英、數、LS、Chem、Phy、普通話、參...
平售雅培1@$70,雅培2@$60

大宅

回覆:女人揸車

女人未算最可怕,D Weekend drivers 仲得人驚。其實driving同打牌一樣,可以見到一個人的性格

男爵府

我都係女人,我遲啲都會日日揸車

子爵府

陪月勳章 畀面勳章

我都係女,我想學揸

公爵府

畀面勳章

我是女,我老公想我學車,我其實好驚!

男爵府

我都係女,有10年牌,都常常揸,但係有時啲男人都揸得好衰

kuromi_kuromi  咪係  發表於 13-4-8 12:23
lily_liu817  agree~  發表於 13-4-8 10:00
leng1999  Agree 100%!!   發表於 13-4-8 09:17

大宅

馬年勳章

我都係女人,我自己都怕怕地揸車
又係好鬼屎

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:頭先差少少撞車,地點係三號龫線北行,近貨

原帖由 wcandtt 於 13-04-08 發表
頭先差少少撞車,地點係三號龫線北行,近貨櫃碼頭,入荃灣既路,我睇到你既車牌RM ,個speed 又慢又快,怪 ...
我都好怕女人渣車。。。(雞手鴨腳果啲)泊位好多都無咩concept..
利申:我係女人,我日日都要渣車的

別墅

引用:我是女,我老公想我學車,我其實好驚! +

原帖由 fullma 於 13-04-08 發表
我都係

男爵府

引用:女人未算最可怕,D+Weekend+drivers+仲得人

原帖由 Jan1234 於 13-04-08 發表
女人未算最可怕,D Weekend drivers 仲得人驚。其實driving同打牌一樣,可以見到一個人的性格

...
我老公都係咁講,同埋佢話中環d c9先最恐怖,話cut 就cut…

男爵府

引用:我是女,我老公想我學車,我其實好驚! +

原帖由 fullma 於 13-04-08 發表
我明知自己無天份,所以我一直都話,我一世都諗住做乘客!我唔想學完害人害己!

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+fullma+於+13-04-08+發表我是

原帖由 Miumiulab 於 13-04-08 發表
我都係
如果買左車,唔學真係唔抵,但叫我揸車,我諗我只可以在屋企同名女學校兩邊來回〜

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+fullma+於+13-04-08+發表我是

原帖由 ilikethis2005 於 13-04-08 發表
我明知自己無天份,所以我一直都話,我一世都諗住做乘客!我唔想學完害人害己!

...
本來以前真係咁諗,不過如果識左就有時會方便d~ 我身邊又好多女性都揸車,老公話學左冇壞喎

男爵府

畀面勳章

引用:我都係女,有10年牌,都常常揸,但係有時啲

原帖由 dingdong252 於 13-04-08 發表
咪係

大宅

玩具勳章 畀面勳章

16歲已揸車

公爵府

環保接龍勳章

我都係女人,但都覺得你係路上見到0的車揸到勁唔對路通常都係女人,得半條路夾硬攝,唔讓人,企黃格,唔知自己想點呀左右燈都打齊晒,,,,,仲有好多,八成係女人

水晶宮

女人............. 到 !

揸 ............... 到 !

車.............. 到 !

子爵府

引用:我都係女,有10年牌,都常常揸,但係有時啲

原帖由 dingdong252 於 13-04-08 發表
啲阿叔先嚇人啊,以為自己好勁。有啲c9開架大benz, 拍車拍20機手都拍唔到。利申: 我駕車14 年棍波車,前機年重會落場玩車,呢一年已經慢慢改反原廠,唔玩lu

大宅

其實D男人揸客貨van的士大旅遊巴都會係禁,我前面cut 雙白線都見過,唔打燈突cut 缐過來又試過,唔駛標明係女人先有問題,可能三號幹線唔熟路⋯⋯我係兩B董事長嘅女司機,屯門公路三號幹線再出龍翔道,車速快無燈又彎多,已經練得一手,出旺角行紅隧(重災區)無問題,但都要打醒十二分精神,小心為上,最緊要有良好駕駛態度!

琥珀宮

引用:女人未算最可怕,D+Weekend+drivers+仲得人

原帖由 Jan1234 於 13-04-08 發表

...
係呀,真係怕咗佢哋!