想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

如題,其實係要測到響就得,定係要測到5分鐘呢?見有啲jm話5分鐘... 但睇婦科o既姑娘又話響就得...

麻煩解答... 試過響後再探到5分鐘, 係會升多0.2℃...

子爵府

引用:如題,其實係要測到響就得,定係要測到5分

原帖由 Miriam21 於 13-04-27 發表
如題,其實係要測到響就得,定係要測到5分鐘呢?見有啲jm話5分鐘... 但睇婦科o既姑娘又話響就得...:questio ...
最少3分鐘

我自己都係量5分鐘

大宅

引用:Quote:原帖由+Miriam21+於+13-04-27+發表如

原帖由 MEKAKI 於 13-04-27 發表
最少3分鐘

我自己都係量5分鐘
明白,唔該晒!

我係新手用量體溫架,之前就探到響就計果個溫度,後見bk jm話應該探到5分鐘,所以先發覺原來響後溫度計仍然升溫,我就D19開始探到5分鐘…

不過今日D1但就36.6…唔係應該跌好多先D1

禁止訪問

回覆:究竟用電子體溫計要測幾耐?

男爵府

引用:如題,其實係要測到響就得,定係要測到5分

原帖由 Miriam21 於 13-04-27 發表
如題,其實係要測到響就得,定係要測到5分鐘呢?見有啲jm話5分鐘... 但睇婦科o既姑娘又話響就得...:questio ...
我喺家計會買,姑娘話"響左" 就ok喎。

電子温度計,電子磅多數連續使用兩次,一定有分別。

如果你第一次探完,再用第二次的話,你係咪會先清潔d針先,當你有郁動再探第二次,體温有所改變亦唔出奇。

子爵府

引用:Quote:原帖由+Miriam21+於+13-04-27+發表如

原帖由 karmankama 於 13-04-28 發表

其實電子都好準 但要小數兩個位果d
我見你個溫度表好似得一個位

你m前已有跌既趨勢。。正常架la

大宅

引用:但係呢,用電子唔準確架,要用水銀溫度計架

原帖由 nekuneku 於 13-04-28 發表
但係呢,用電子唔準確架,要用水銀溫度計架啵^^
係呀?因為諗住電子方便,同埋我唔係好識睇水銀個溫度…

大宅

原帖由 karmankama 於 13-04-28 發表

我婦科個姑娘都係話響左就得…

我每晚臨瞓前用酒精消毒,第二朝醒就探,當響後我冇攞出黎繼續探,但就見到溫度繼續升…

大宅

引用:Quote:原帖由+karmankama+於+13-04-28+發表

原帖由 MEKAKI 於 13-04-28 發表
其實電子都好準 但要小數兩個位果d
我見你個溫度表好似得一個位
係呀,姑娘話一個位都可以,咁我睇下買支兩個位先…

咁我想請問,照我個溫度表睇,我應該係幾時排?我cycle多數25-27… 因為D12升,D13跌,D14升... many thx

首頁

尾頁

跳至