用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

婆媳關係 今日: 62|主題: 19424

go 自從有左bb之後,做媽媽好希望孩子可以有個乾淨衛生的環境成長啦,老爺奶奶隻狗走左,諗住會好啲,點知我發現左我老爺可以幾日唔沖涼,去廁所唔洗手囉,係唔係我太執著呢

複式洋房

國民生產總值:153

如題

王國熱話
親親親 ~ 吹水區 ~ 搖搖搖, 搖到奈河橋之0...
^0^相聚一刻談天室#Part16^0^
向新一年進發齒Lai~~part 188(member only)一個都...
分享佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一...

大宅

國民生產總值:2778

回覆:Masakishan 的帖子

唔係,錯在不同的生活習慣!

男爵府

國民生產總值:6389

無計,你無得執著,亦唔好投訴對方,你寄人籬下,一係搬走

男爵府

國民生產總值:9076

唔會,單獨相處時我會開口叫佢洗手先接觸bb,
污糟好易令bb皮膚敏感或濕疹~

複式洋房

回覆:自從有左bb之後,做媽媽好希望孩子可以有個乾淨衛生的環境成長啦,老爺奶奶隻狗走左,諗住會好啲,點知我發現左我老爺可以幾日唔沖涼,去廁所唔洗手囉,係唔係我太

其實呢〜 未有bb之前佢地隻狗點污穢,老爺點唔衛生,我都唔會理,但有左之後,一諗起個女有可能俾佢隻手掂,我就

複式洋房

回覆:自從有左bb之後,做媽媽好希望孩子可以有個乾淨衛生的環境成長啦,老爺奶奶隻狗走左,諗住會好啲,點知我發現左我老爺可以幾日唔沖涼,去廁所唔洗手囉,係唔係我太

冇錯,寄人籬下始終要忍,但係我一講佢又唔洗手,個女俾佢掂,唔沖涼,拎住條好污穢的jj去掂我個女,我好驚呀〜 為了呢件事,同老公嘈唔少〜

男爵府

叫你老公同佢爸講

男爵府

你地做乜唔搬出去住?

侯爵府

國民生產總值:22218

馬年勳章 BK Milk勳章

如果有D野係改變唔到, 唯有盡量ADJUST自己心態..

除左去廁所唔洗手有問題..
其他包括隻狗都唔係太大問題..
問心我地呢一代, 我地既爸爸媽媽, 好多落後國家可能佢地環境仲差...
但一樣冇問題...BB一樣咁樣大..

明白媽媽都係好緊張自己既小朋友..
可以試下同佢地傾下,
美其名話佢地知, 而家手足口病好西利, 老人家抵抗力又差,
去完廁所洗手好D..
亦可以咁樣同你C6講..
等你C6同佢地開口..

如果你一開始係以個小朋友衛生為大前題而去話佢2老,
或係C6面前投訴..
你係C6同9962心目中會扣晒分..

有時有D野可能人地都係明知既..
不過就好在乎你點去表達...
個一刻真係人地感受先係最真..

701003  agree  發表於 13-5-5 09:47
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
老公是我平庸的色彩.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

複式洋房

我已經同老公奶奶話老爺唔洗手好多次喇,但係佢地一個話唔通殺左佢?一個就話佢係咁㗎啦〜 再咪係答我,佢唔會掂我個女〜 真係

複式洋房

如果搬得出去住緊係想出去住啦〜 咁緊係錢問題先唔搬出去住啦,如果寄人籬下冇計的話,咁你們就俾我起呢到呻下吧〜

珍珠宮

國民生產總值:39555

馬年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去完厠所唔洗手
愛 我 就 別 傷 害 我

翡翠宮

國民生產總值:79177

未來孩子勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

幾日唔沖涼???

複式洋房

國民生產總值:419

冇計,一係死忍,一係叫你c6出馬,我而家都為99啲污糟嘢而煩梗。。。。佢可以夠膽死用隻手攞啲餸,親手餵啲貓貓狗狗,然後唔洗手,掂落條煮好嘅魚到,大大聲地口水花濺甘話"我幫你地拆好晒啲魚啦,冇骨架啦食啦"。。。嘩,大佬,搵你食囉~~

大宅

國民生產總值:1025

我6299都係去完厠所、整完嘢、買完餸、去完街返嚟除完鞋等等……之後冇洗手!就摸我個仔臉、手!(我仔仲有食手指習慣&皮膚敏感)我冇話過佢地!不過我即刻當著佢哋面前、用濕毛巾同仔由頭到腳抹1-2次!62還説:有毒架!我就當聽唔到!總之摸一次我就抹一次,而家我係度佢地都冇掂我個仔!(我好似做咗守衛噤)
C6 :佢地係噤架啦!唔會改!
我爸爸説:你仔做咗抹手布!

複式洋房

國民生產總值:202

點解沙士、豬流感、禽流感之後,啲人仲會咁?我太奶奶都係好唔衛生,有次見佢用厠所水過碗先拎去廚房洗真係作嘔,諗返過去食過佢煮嘅都好驚,而家佢年紀大會同我哋出街食先安心啲。講返原來奶奶一路都知又阻佢唔到,但唔敢同我哋講

伯爵府

國民生產總值:16763

唔係,生活方式唔同,我都超憎污糟的人。

大宅

國民生產總值:3171

引用:點解沙士、豬流感、禽流感之後,啲人仲會咁

原帖由 Dohma 於 13-05-05 發表
點解沙士、豬流感、禽流感之後,啲人仲會咁?我太奶奶都係好唔衛生,有次見佢用厠所水過碗先拎去廚房洗真係 ...
太嘔心!

大宅

國民生產總值:1521

買支酒精洗手液,話個個抱之前都要用law

大宅

國民生產總值:2046

我6299污糟過你屋企10倍,我頂唔順又唔想吵而家搬返外家住
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎