自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我爸爸當年有癌症,我得十一歲,日日拎飯去醫院
最尾有三日唔肯拎去,見唔到爸爸最後一面,
好好好好好後悔依家打字都忍唔住

purple_onion    發表於 13-6-19 14:54

大宅

回覆:rainlamrainlam 的帖子

Me too

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+summerpo+於+13-06-17+發表我

複式洋房

引用:Quote:原帖由+luluxchan+於+13-06-17+發表

原帖由 summerpo 於 13-06-17 發表
每個人有旣遺憾都唔同。我好細個已經無咗爸爸。感受唔到你無咗爸爸旣痛。6299如果係安慰我就唔係我同c6婚後 ...
其實呢種痛 係失去至親既痛,唔關失去的人是誰

所以到最後是有找回嗎?

執前面的人既口水尾
過好自已就好了,何必讓別人影響甚至遺憾一生

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+summerpo+於+13-06-17+發表每

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最遺憾既係我媽咪睇唔到我個仔考入大學,又幾好成績﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

回覆:summerpo 的帖子

伯爵府

好媽媽勳章

蘆薈媽媽 發表於 13-6-17 18:27
活左30年人,對我黎講人生有2件最大遺憾1)爸爸未能親眼睇住我出嫁。。。他在生時已經搞緊結婚,奈何有其他 ...
我同你既情況相似, 又係攪緊結婚中爸爸過左身, 冇著過裙褂, 但我又唔係好介意喎, 最緊要而家生活開心就得~~
我人生最想生個囡, 男家幾代都全部生囝, 諗住機會好微, 點知真係比我生到個囡, 我覺得今生無憾啦

珍珠宮

summerpo 發表於 13-6-17 18:51
我結婚唔只無著仲要比人攪到結婚去警局。我旣遺憾係今時今日仲記得好清楚。我諗我會帶住呢個遺憾過世。

...

乜事

珍珠宮

回覆:人生最大遺憾

遺憾搶救了一隻本來巳斷氣嘅狗狗 令它要在醫院捱多兩天 最終還見唔到佢最後一面 我唔會忘記您陪住我4年既光陰
對唔住 係我自私 您明明走了我仍要您收苦

禁止訪問

珍珠宮

summerpo 發表於 13-6-17 21:27
我同我老公結婚個日註完冊就換返自己衫去飲茶。(我唔知點解唔入門先去飲)。咁我換完衫之後上車啦。咁我老 ...

佢亞哥真係

珍珠宮

引用:活左30年人,對我黎講人生有2件最大遺憾1)

原帖由 蘆薈媽媽 於 13-06-17 發表
活左30年人,對我黎講人生有2件最大遺憾1)爸爸未能親眼睇住我出嫁。。。他在生時已經搞緊結婚,奈何有其他 ...
暫時黎講係無讀大學和未有女兒(生左兩個都係仔)

男爵府

蘆薈媽媽 發表於 13-6-17 18:27

我都係好希望可以著裙褂, 真係成日都諗起呢個遺憾!

禁止訪問

引用:咁你夜晚擺酒未無禮服囉!不過,都過去了,

子爵府

回覆:jennynini 的帖子

咁我同你真係好似,我奶奶生左幾個都係仔,我老公好恨生女,我奶奶都想要個女孫!我生左個女,奶奶勁錫女女

禁止訪問

回覆:人生最大遺憾

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

p_o_m_a_n 發表於 13-6-17 19:21
我都有一件事記左10幾年。
以前細個總係嫌老人家煩架嘛~記得有晚我吹完頭,我嫲嫲叫我幫佢吹2吹!我無幫到 ...

唔關你事架, 咪亂將責任拉向自己.
相信你嫲嫲都想你活得開心, 悉懷吧

伯爵府

好媽媽勳章

蘆薈媽媽 發表於 13-6-18 15:33
咁我同你真係好似,我奶奶生左幾個都係仔,我老公好恨生女,我奶奶都想要個女孫!我生左個女,奶奶勁錫女女 ...
咁你都要放開d啦, 過左去既野, 冇謂再諗啦,我只會在乎將來既野.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:p_o_m_a_n+發表於+13-6-17+19:21+我

原帖由 grace0222 於 13-06-18 發表
唔關你事架, 咪亂將責任拉向自己.
相信你嫲嫲都想你活得開心, 悉懷吧 ...
多謝你其實嫲嫲應該唔會放係心!只係我自己放唔低..

首頁

尾頁

跳至