•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 33oC 70 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 婦女醫護 產後鬼剃頭,點算呀?
go

產後鬼剃頭,點算呀?

大宅

畀面勳章

生完bb 4個半月,由佢三個月就開始甩,甩好多,本身我係超厚!宜家好似剪薄咋,今日抹乾頭先見到無左一撻!個一達好似已經生緊頭髮,但仲係不停甩,有無人可以教我點做呀?very very sad

王國熱話
(裝修黑店)屯門/荔枝角, 姓李的!大家小心!
漱口水應該係刷牙前定後用?
木蝨、臭蟲、床蝨2
装修買燈
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆:產後鬼剃頭,點算呀?

我都試過兩次,去睇中醫啦,最緊要吾好擔心影響心情

大宅

你應即看皮膚科

大宅

我都試過 鬼替頭 中醫話有邪風, 要食中藥, 3-4 個月好返啦
我每 兩星期先睇一次中醫

大宅

引用:生完bb+4個半月,由佢三個月就開始甩,甩好

原帖由 Erikoc 於 13-06-18 發表
生完bb 4個半月,由佢三個月就開始甩,甩好多,本身我係超厚!宜家好似剪薄咋,今日抹乾頭先見到無左一撻! ...
你试下每朝食1个烚蛋蛋白,以前老公试過,好似西医医生叫佢食,之后好番

大宅

睇中醫,放鬆心情,同可試吓洗完頭用生薑卒吓

大宅

引用:生完bb+4個半月,由佢三個月就開始甩,甩好

原帖由 Erikoc 於 13-06-18 發表
生完bb 4個半月,由佢三個月就開始甩,甩好多,本身我係超厚!宜家好似剪薄咋,今日抹乾頭先見到無左一撻! ...
生緊就得啦,如果一直唔出就要睇e生,一般3至6個月就出番。

大宅

畀面勳章

我今日見到額前都有個位稀疏緊,我暈啦!要轉洗頭水嗎?我用緊asience, 有無話邊隻好呀?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

畀面勳章

上個post 張相係朋友介紹,好用嗎?

禁止訪問

大宅

畀面勳章

引用:哇+都幾大「忽」喎呢D叫產後掉髮,通常會持

原帖由 wangfly0819 於 13-06-19 發表
哇 都幾大「忽」喎
呢D叫產後掉髮,通常會持續幾個月先停
產後因為賀爾蒙變化,所以甩髮係好正常既
我今日見到前額都有啲疏啦,聽日中西醫都睇下啦!講真真係好唔開心不過我用食黎忘記啦

大宅

同你情況一樣,生完生返啲啲,新生嘅係白髮。睇咗皮膚科專科,比咗啲噴嘅搽,不過效果一般,醫生話完全復完時間因人而異,不過我用咗2001五號洗髮水脫少啲頭髮,喺卓悅買,宜家個仔一歲大,仲有個窿喺度 希望你可以復完得快過我啦