•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 29oC 78 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 產前產後 公立產檢: 贊玉定東區好啲?
go

公立產檢: 贊玉定東區好啲?

大宅

侯爵府

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 馬年勳章

回覆:公立產檢: 贊玉定東區好啲?

贊育,因為贊育係在瑪麗生。

大宅

引用:贊育,因為贊育係在瑪麗生。

原帖由 Freesia_cat 於 13-06-19 發表
贊育,因為贊育係在瑪麗生。
係咪即係瑪麗好過東區呀?

侯爵府

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 馬年勳章

引用:Quote:原帖由+Freesia_cat+於+13-06-19+發

原帖由 bbnboot 於 13-06-19 發表
係咪即係瑪麗好過東區呀?
最好的兒科等都在瑪麗。

別墅

回覆:bbnboot 的帖子

但係贊育要住址證明。
不過我唔知包含咩地區

大宅

引用:但係贊育要住址證明。不過我唔知包含咩地區

原帖由 carmen.km.lo 於 13-06-19 發表
但係贊育要住址證明。
不過我唔知包含咩地區
Kee, 我媽住嗰區,我又仲有keep 住啲野寄嗰度,所以搞掂左

大宅

引用:但係贊育要住址證明。不過我唔知包含咩地區

原帖由 carmen.km.lo 於 13-06-19 發表
但係贊育要住址證明。
不過我唔知包含咩地區
Kee, 我媽住嗰區,我又仲有keep 住啲野寄嗰度,所以搞掂左

別墅

yay! 咁就去贊育啦!
我覺得d 姑娘都幾好。同埋個環景唔似醫院,輕鬆d

男爵府

回覆:公立產檢: 贊玉定東區好啲?

我覺得贊育啲女醫生同姑娘都好好,照結構時好有心機,每照一個位置都會係咩黎

大宅

引用:yay!++咁就去贊育啦!我覺得d+姑娘都幾好。

yay! 咁就去贊育啦!
我覺得d 姑娘都幾好。同埋個環景唔似醫院,輕鬆d
Thx! 我原先約東區架,但朋友都叫我去贊玉話好啲,所以我今日取消左東區約贊玉。我而家6wk,佢叫我10wk去第一次產檢,我怕到時無早期唐氏做....

大宅

引用:我覺得贊育啲女醫生同姑娘都好好,照結構時

原帖由 natural19985 於 13-06-19 發表
我覺得贊育啲女醫生同姑娘都好好,照結構時好有心機,每照一個位置都會係咩黎

...
聽倒你咁講真係安心晒!

別墅

BK Milk勳章

佢第一次產檢夠時間的話會順手做埋唐氏,唔夠時間會同你再約㗎

hoho369  請問贊玉照結構註盡嗎??因我下月照。
如果照得都好細心,咁我吾去私家照lu..慳d錢比BB.  發表於 14-5-23 12:11
pomanlife    發表於 13-6-19 12:35

大宅

引用:佢第一次產檢夠時間的話會順手做埋唐氏,唔

原帖由 小Yuki 於 13-06-19 發表
佢第一次產檢夠時間的話會順手做埋唐氏,唔夠時間會同你再約㗎
但我到時先10週多啲,係咪應該未做得oscar 住?

寶石宮

換片達人勳章 未來孩子勳章 便便特搜勳章 探索開創型 hashtag影視迷勳章 馬年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bbnboot 發表於 13-6-19 11:37
Thx! 我原先約東區架,但朋友都叫我去贊玉話好啲,所以我今日取消左東區約贊玉。我而家6wk,佢叫我10wk去第 ...
贊育okga, 可以join埋助產士小姐就更good la~ 比d貼士你, 你第一次去產檢時可以報晒參觀產房, 陪產班, 餵奶班, 母乳餵哺班等, d班好full架, 早d報有著數

我兩胎都係瑪麗生架, 同埋兩個都係嗰度照結構, 都無出去私家照, 瑪麗產房幾好, 一對夫婦一個產房, 爸爸仲可以揀自己剪臍帶添.產前房 & 產房姑娘好好, 唯獨產後房既姑娘就差d~ 同埋產後房比東區細. 上年龍年話好多人生b, 到我入產房時, 產房係得1間開左, 我推埋入去先開2間. 依家少左雙非, 瑪麗可能更少人喇.

寶石宮

換片達人勳章 未來孩子勳章 便便特搜勳章 探索開創型 hashtag影視迷勳章 馬年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bbnboot 發表於 13-6-19 12:27
但我到時先10週多啲,係咪應該未做得oscar 住?
可能會再約你11-13週既時間返去做

寶石宮

bbnboot 發表於 13-6-19 11:38
聽倒你咁講真係安心晒!
贊育照結構好細心架, 連個腦嗰d乜乜數據都計埋, 個醫生係度講大過1又點, 細過1又點

寶石宮

natural19985 發表於 13-6-19 11:27

...
有男e生架, 個dr li 係巧高級既男醫生

男爵府

回覆:pomanlife 的帖子

因為幫我照結構果幾次都係女醫生,未接觸過男醫生,所以我先註明女醫生好有耐性

寶石宮

natural19985 發表於 13-6-19 14:13
因為幫我照結構果幾次都係女醫生,未接觸過男醫生,所以我先註明女醫生好有耐性

...
我係嗰次生左2個照結構都係女醫生, 產檢有男醫生, 生亞仔之前, 係產前房照多次u/s嗰個係dr li.

dr li 勁, 4年前健康院叫我去醫院駁機check下, 嗰日好full, 我入院d姑娘都有d ee哦哦, 咁都安排我瞓低聽肚, 聽完咁啱係dr li巡房, 個姑娘話我未生得之類, 個dr li睇返部機資料, 跟住就話留低, 嗰d姑娘即刻收晒聲, 第日晨早仲叫我入房做u/s. 嗰時我39週, 健康院話唔follow我, 叫我自己去qm. 反而我隔離床個媽媽見紅, 但佢他醫生話佢未生得, 叫佢返屋企等.

別墅

BK Milk勳章

回覆:小Yuki 的帖子

有得照,至於好唔好真係睇彩數,
幫我照果個係實習,搞好耐都唔得,有個高級的睇住佢,
睇得出佢好緊張,仲十問九唔應,問佢照緊咩位置好似聽唔到,
後來有個位佢照唔到,高級的接手,仲好似重新照咁,好好咁答我地

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊