興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

想capture有用的電腦畫面儲存用, 同埋點用print screen 個制?

唔該晒各位 ! THX

複式洋房

Print Screen: press once print screen, and then open "aint" and paste it there (Ctrl + v) then you will see the screen that you captured already and just save it.

You can use software that capture your own desktop either capture as a picture or video what you do. Just search it in some search engines.

trainny  THX  發表於 13-7-4 23:24

禁止訪問

洋房

按print screen 鍵, 再去小畫家按貼上, 儲存就可以了,
又或者可以方便D, 用'剪取工具' (附屬應用程式->剪取工具)

trainny  THX  發表於 13-7-4 23:25

子爵府

好媽媽勳章

多謝各位的詳細教學,我整到喇

王國會長

王國會長

引用:想capture有用的電腦畫面儲存用,+同埋點用p

原帖由 trainny 於 13-07-04 發表
想capture有用的電腦畫面儲存用, 同埋點用print screen 個制?

唔該晒各位 ! THX
download screenhunter free, 好好用

trainny  我係講桌面電腦,可以嗎? thx  發表於 13-7-4 23:26

複式洋房

王國會長

王國會長

screenhunter 就是給desktop pc 用

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

如果你只想 captrue 一個 application,係 Alt+Print Screen,
像小算盤這麼的 application 只是小小的 Screen,好好用的,唔洗 crop
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

子爵府

好媽媽勳章

SORRY, 我電腦唔叻,唔係好明你點整,? 可否詳細少少講呢? 謝謝

複式洋房

畀面勳章

Download printkey2000

trainny  Thanks  發表於 13-7-6 18:53

子爵府

好媽媽勳章

vickylau1980 發表於 13-7-6 15:20
Download printkey2000

Thank you

首頁

尾頁

跳至