用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

夫婦情感 今日: 23|主題: 31326

go (好長)正常社交? 約一個只係見過2次面既靚女去食LUNCH?

大宅

國民生產總值:2635

其實件事係上幾個月發生但尋晚扲番出黎講, 我男友話: 佢明白我感受,但佢接受唔到
我聽完好唔開心, 事源係咁....

因為我男友每日番工地點都唔一樣, 而個果個場地會有好多唔同公司既人係果到
某一日佢番完工, 打黎同我講佢係番工個場地到見到另一間公司有個女仔(叫佢做B啦), 個個都話佢靚
咁我不以為然, 男友仲話佢公司其中一個同事原來都識B小姐

唔知過左幾多日, 有一日男友無啦啦係番工時間打比我
同我講: 我講樣野你知, 但講左你唔準唔開心
我咪叫佢講囉, 點知佢同我講: 我今日番工(另一個場), 又見到B小姐, 我諗住等陣約一齊食LUNCH
其實佢一早講明, 叫我唔準唔開心, 應該就知道佢咁做我會唔開心啦
無啦啦點解要約一個3唔識7既女仔...佢有咩動機, 我估到

但佢話係因為B小姐之前係某間公司做過, 佢想知道果個公司入面既野, 所以想同B小姐食LUNCH
我就問, 你想知果間公司既野點解你唔去問依家係果個公司做緊既定, 而去問一個"之前"做過既B小姐
佢答我, 因為唔識
咁我問, 咁你算係識B小姐咩, 你叫過佢2次就話約人食LUNCH, 之後呢
我同佢講, 你唔好以為我冇中意過人, 唔好以為無啦啦想識一個女仔係因為只係想知道佢前公司資料咁簡單
我問佢, 如果個女仔唔靚, 咁你仲唔會唔會約
佢都答我, 唔一定

我果時真係唔開心到, 激動到要講分手
因為我真係估唔到我男友係咁既人
係我眼中佢咁做已經算係出軌既第一步
我真係好接受唔到, 最後當日我男友係冇約B小姐
但我一直緊緊於懷, 覺得佢對B小姐有D野
最後我問佢, 叫佢認真答我, 佢對B小姐有冇野, 佢話冇, 我話信佢
咁件事完左

但到今日再傾反, 佢同我講佢其實接受唔到
覺得係正常社交, 第一我唔係顛到唔比佢同任何女性(同學同事朋友,OK架喎)出去食LUNCH
只不過識一個連識都唔叫做識既女仔, 我覺得唔OK囉
但佢認為咁樣唔算係唔識..覺得約B小姐冇問題, 仲話所有朋友一開始都係唔識架啦.....

我真係接受唔到, 聽完唔開心, 收線之後
打左一大大大篇信息比佢同佢講,
一件事, 如果唔做唔係佢既損失但做左會傷害到身邊既人點解要做..等等
我講到明我底線係邊, 我冇話唔比佢做, 但佢做左之後既結果我都話左比佢知
我做既我阻止唔到, 但以後既路唔同希望我會同佢行埋落去
亦都講明係為一棵樹放棄成個森林,佢可以要番個森林但佢會冇左棵樹
佢早上覆我: I SAID I WON`T AGAIN

但個心都係唔舒服'
到底男人點諗, 見過2次就可以唔算係陌生人, 可以走去約人
仲覺得自己冇問題既???

王國熱話
FROZEN 卡通利是封 全部 $30 十包
Osim按摩椅
瑞典 Kidnetic Sand 動力沙特價發售, 有意請 pm
售Frozen 冰雪奇緣髮飾禮盒

子爵府

國民生產總值:11982

回覆:(好長)正常社交

我明白你的憂慮,但我覺得你敏感左少少,未結婚已經限制住佢的社交活動(在你男友角度),結左婚仲有朋友嘅?

其實你男友都算係咁,未約b 小姐前已經向你備定案,而且都坦白同你講因為佢靚女,所以約佢食飯攞料,你就激動到講分手……我係男人都未必接受到。加上未結婚,如果你男友咁易俾人搶走左,你都無謂浪費時間同佢繼續行啦

我老公未同我結婚前,公司成日都有靚女新同事入職,會一齊食飯,我只會撒嬌,叫佢食一次半次好喇,一陣對方誤會就唔好啦,最後我男友會搵埋公司其他同事食,如果佢尊重你,佢自己會自重,你攞分手威脅佢,只會令佢覺得呢段關係有壓力

子爵府

國民生產總值:14756

馬年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實我又覺得可以睇定d..
佢都肯講俾你知,佢約B 小姐囉..
你一吓就大發雷霆, 男人好怕呢d 女人o架..
唔係叫你唔呷醋, 但我覺得你太快已經好大反應.
你可以講話,"你咁樣會唔唔會有少少奇怪,見兩次就約人lunch."
BTW, 點解你覺得佢對B小姐有d野? 你意思佢睇中人?

子爵府

國民生產總值:10558

馬年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

單對單唔得,一大班人OK

大宅

poohbb_hk 發表於 13-7-17 12:45
其實我又覺得可以睇定d..
佢都肯講俾你知,佢約B 小姐囉..
你一吓就大發雷霆, 男人好怕呢d 女人o架..
但係果一刻我真係控制唔到自己唔發顛因為佢本時番工都係自己一個食, 亦都好少話主動識人果D
但無啦啦見個B小姐第二次就話約人食飯真係好奇怪

我有講過, 過見第2次就約人LUNCH
佢咪解釋話 "因為B小姐之前係XX公司做過, 所以想約佢食LUNCH知道多D關於XX公司既野"

大宅

soso1227 發表於 13-7-17 12:46
單對單唔得,一大班人OK

我都有咁同佢講架

男爵府

國民生產總值:8092

回覆:hiden 的帖子

妳男友都算系咁啦,妳咪大量d唔好再提呢件事囉。

男爵府

國民生產總值:9460

回覆:(好長)正常社交? 約一個只係見過2次面既靚女去食LUNCH?

其實我真係覺得係正常社交,因為你bf想去b小姐間舊公司做,都係打聽。佢肯同你講,係尊重一種。
未結婚就管咁嚴,唔係太好〜

大宅

小貓1124 發表於 13-7-17 13:14
其實我真係覺得係正常社交,因為你bf想去b小姐間舊公司做,都係打聽。佢肯同你講,係尊重一種。
未結婚就管 ...
佢唔係想過B小姐舊公司做佢約人既原因係想知B小姐舊公司既野喎(我覺得係借口)
2個人一齊左就唔再係一個人既事, 做咩事之前唔係應該要諗下考慮下對方感受架咩
我只係覺得佢無啦啦咁約一個唔識既人, 好可疑. 亦令我覺得好唔安心
見過2次, 係靚女就要約人.....咁遲D點算....

大宅

國民生產總值:3639

BK Milk勳章

hiden 發表於 13-7-17 12:35
其實件事係上幾個月發生但尋晚扲番出黎講, 我男友話: 佢明白我感受,但佢接受唔到
我聽完好唔開心, 事源係咁 ...

你咁樣管佢咪等於叫佢下次唔好同你講

講真,佢要溝女你根本阻止唔到.
唔通公司叫佢同女同事出trip你又唔俾,同女客戶傾生意又唔俾咩.

要一個男人覺得你好,千祈唔好管住佢(根本無可能廿四小時睇住佢)
做女人要大方,有自信. 咁樣個男人先會自己跟住你.
管得太緊只會適得其反.

poohbb_hk  agree!!  發表於 13-7-17 13:36
又放假!!!

大宅

little_chamo 發表於 13-7-17 13:21
你咁樣管佢咪等於叫佢下次唔好同你講

講真,佢要溝女你根本阻止唔到.
唉..我明白, 但做唔做到又係另一個問題講真我唔係霸道到唔比佢同女同事, 女客出去
佢之前試過, 我冇對方都冇嬲, 因為我知佢係做正經野

但佢無啦啦搵個咁既原因話想約一個唔識既女仔食LUNCH
我就覺得有問題, 唔得囉.....

子爵府

國民生產總值:14756

馬年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hiden 發表於 13-7-17 12:57
但係果一刻我真係控制唔到自己唔發顛因為佢本時番工都係自己一個食, 亦都好少話主動識人果D
但無啦啦見個B ...
算喇..過咗去,唔好再同BF 嘈喇.
下次唔好咁大反應, 我覺得你男友若果有下次,真係唔再敢講你知.
可能你大大方方,佢會受落d.

大宅

國民生產總值:3639

BK Milk勳章

hiden 發表於 13-7-17 13:26
但佢無啦啦搵個咁既原因話想約一個唔識既女仔食LUNCH
我就覺得有問題, 唔得囉.....
如果佢無話俾你知o個女仔係靚女,咁你會ok?
盡量放開啦,咁樣限住佢,你自己都辛苦.
做人唔好為佢而活,你自己要放鬆. 你越唔俾,佢越想試. 呢個道理你無理由唔知.你唔理佢,佢反而覺得無咁刺激.
當然,最後佢可能真係俾人搶咗. but so what? 咁容易受唔到誘惑代表佢根本唔愛你. 早走早著啦.
可以100%信任嘅男人先係你嘅mr. right.
又放假!!!

大宅

國民生產總值:3055

睇你識佢之前佢既社交生態係點先。
但無論如何一對一同個女仔食飯就已經唔好。

大宅

poohbb_hk 發表於 13-7-17 13:36
算喇..過咗去,唔好再同BF 嘈喇.
下次唔好咁大反應, 我覺得你男友若果有下次,真係唔再敢講你知.
可能你大 ...
嗯嗯, 明白
我會放開點, 感謝你

大宅

little_chamo 發表於 13-7-17 13:36
做人唔好為佢而活,你自己 ...

講真, 如果佢一早冇同我講過個女仔係靚女
我反應可能會冇咁大, 因為我會覺得佢係知人靚女先會約人
我亦明白世上有千千萬萬個靚女, 我冇可能都阻止唔到佢識
但佢有咁既行為真係令我好唔開心, 我依家都同佢講明佢可以去識, 但後果自負
如果佢將來都係要咁做, 唔可以怪我, 因為我一早同佢講清楚. 點都好多謝你呀!

大宅

little_chamo 發表於 13-7-17 13:36
做人唔好為佢而活,你自己 ...
我之前有同佢講過感情既野控制唔到依一刻你想去識人, 下次刻識左你會覺得同佢好岩傾
之後會有好感..等等等...

佢仲同我講佢可以控制到, 但其實感情既事
根本就不由自主, 佢話去控制到, WHO KNOWS
但係我角度情感既野根本唔到我地自己去控制
所以係我覺得佢有機會對個女仔有咩情感之前
我STOP左...

大宅

天地乖離 發表於 13-7-17 13:40
睇你識佢之前佢既社交生態係點先。
但無論如何一對一同個女仔食飯就已經唔好。 ...
我知係佢細個十幾歲中意同D女仔玩曖昧但佢過左果段時期, 依家係要想安穩既生活
亦講到明我係佢最後一個(佢自己講架)

係我同佢拍拖咁耐除左有一次佢同女仔講左D唔係好應該講既說話之外
平時之前依家都唔會無啦啦咁走去識女仔
更加好少會自動約朋友出街果D(要慳錢)
所以佢果時咁做我更加起疑心

大宅

國民生產總值:1420

雖然佢有事前話我知, 但我都會唔鍾意同反對lor

珍珠宮

國民生產總值:48628

我覺得咁樣約人食飯問人舊公司野真係好奇怪
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎