•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 31oC 68 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 自由報料 淘寶交流 国际转运即係幾錢?
go

国际转运即係幾錢?

伯爵府

大宅

畀面勳章

公式:首重+續重+附加費(住宅+偏遠)+倉租費
1。附加費係到附嘅
2。倉租費係指你件貨去到佢個倉20日之後要收嘅錢,RMB$1/1日
*每件貨係分開計,放咗21日就要係加上1RMB,如此類推
3。續重係每0.5kg計1次嘅,唔夠0.5kg都要當係0.5kg

用唔同嘅轉運商都有唔同嘅收費

圓通新龍:首重 RMB$15/1kg,續重 RMB$3/0.5kg,住宅附加費 HKD$30,偏遠附加費HKD$25

4PX遞四方:首重 RMB$16/1kg,續重 RMB$3/0.5kg,住宅附加費 HKD$25,偏遠附加費HKD$25

順豐速遞:首重 RMB$18/1kg,續重 RMB$3/0.5kg,住宅附加費 HKD$18,偏遠附加費HKD$30

豹老大轉運:首重 RMB$16/1kg,續重 RMB$3/0.5kg,住宅附加費 HKD$20,偏遠附加費HKD$20

明白嗎?

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 馬年勳章

就咁睇順豐都幾平喎

伯爵府

係喇, 我就係見到好似順豐居然差不多最平, 以為睇錯............

男爵府

回覆 kit0315 的帖子

其實佢係咪即係等於集運?(SORRY!我係淘寶新手,其實連集運正確流程都未知)

伯爵府

omax 發表於 13-7-18 01:56
回覆 kit0315 的帖子

其實佢係咪即係等於集運?(SORRY!我係淘寶新手,其實連集運正確流程都未知) ...
應該差不多係官方集運?

男爵府

Obe2009 發表於 13-7-17 23:57
係喇, 我就係見到好似順豐居然差不多最平, 以為睇錯............
用順豐算平, 有 0.5 kg 計, 仲有順豐送上樓, 好多地方都無付加費的。之前買過好多間店用順豐發到屋企都無收。 搵次買 d 細件又貴又唔重的貨試下用呢個官方集運先。
仲有如果係天猫買, 記得用 : 退货保障卡, 使用退货保障卡的天猫商品,免费享受运费保险服务,因退货产生的单程运费由保险公司72小时后赔付,最高25元。
http://vip.tmall.com/member/card_center.