親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想去布吉日落崖吃晚飯加看日落,有冇人可分享下!
1)餐廳D野食如何?
2)環境如何?多蚊嗎?
Many Thanks!!!

子爵府

回覆 mom06 的帖子

我上兩星期去日落崖, 係先到rawai pier果邊買海鮮, 跟住放低在對面的mook dee點埋菜同講埋煮法, 講佢知幾點返黎食. 拎海鮮去mook dee煮佢地會有加工費, 但好平. mook dee同日落崖相差5-10分鐘車程, 上日落崖睇完日落就返mook dee食. 我地4個人食左咁多野加埋4 drinks 都係1800b. 重要係好好食!
放d相你睇下:

喵喵喵  上星期都係去mook dee加工,好好味好抵,100個讚!  發表於 13-8-28 14:26

男爵府

回覆:高比 的帖子

好正!

睇唔睇日落? 迫人嗎?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

高比,

你幾點到 rawai pier? 我諗緊最遲要幾點book車先ok, 因為我地唔想浪費間villa, 想玩盡d.

if book 5~10點 得唔得?

子爵府

我去果日天氣麻麻, 只見到一條線, 不過唔落雨都算好好彩! 雖然都有大陸團, 但唔太迫!

子爵府

回覆 moonychan 的帖子

我諗我5點半-6點咁上下到, 買完放低即刻去日落崖. 7點左右返去食, 食埋都係8點幾.
你住果度去rawai要幾耐呀? 仲要揀在邊檔買, 又講下價咁, 要預返時間, 唔好miss左個日落呀!

呢個網有sunset時間,
http://www.accuweather.com/en/th/phuket/320075/hourly-weather-forecast/320075?hour=81

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:+本帖最後由+高比+於+13-8-22+15:01+編輯+\\

原帖由 高比 於 13-08-22 發表

回覆 moonychan 的帖子
Thx

珍珠宮

BK Milk勳章

我上網見d人話3點多海鮮,所以預左食完先去睇日落,之後去super cheap行一個圈,你食dinner時多人嗎?

珍珠宮

引用:我上網見d人話3點多海鮮,所以預左食完先去

原帖由 ccyin 於 13-08-22 發表
我上網見d人話3點多海鮮,所以預左食完先去睇日落,之後去super cheap行一個圈,你食dinner時多人嗎?

...
Super cheap 是什麼?我未做好功課

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:moonychan 的帖子

Super cheap係一個大supermarket, 好大但無冷氣,d嘢平過big c, 你多人唔建議你去,因為嗰到好熱同大,好難揾返出口

男爵府

想問下天氣預告有幾準? 下星期日日thunder shower, 可以不用去了。

子爵府

回覆 ccyin 的帖子

我食果時唔係太多人, 成間舖仲有幾張吉檯

子爵府

回覆 ccyin 的帖子

我有去呀, 但唔係乜都平得過big c, 真係可以唔使專登去

ccyin  上次plan左冇去, 今次人少少點都想去一次, 唔C心  發表於 13-8-23 16:15

子爵府

7-8成準啦, 我果時睇forecast係天天都落雨ga! 但去到都有1-2日唔落, 或者係1早1晚落, 唔好擔心啦, 就算落佢都好快停, 停左仲有機會見到日落ga!

男爵府

謝謝!希望啦! 你還去什麼地方?

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:布吉日落崖晚飯,有冇人可分享下!Thx

我們冇在日落崖食。因為時間難控制上到去17:00幾。仲未日落

男爵府

我買左隻游水龍蝦去mook dee煮,用芝士煮,原來佢地的芝士的醬汁味道好似沙律醬咁,有d生果粒係裡面,仲要係好多好多醬放在龍蝦上,奪曬龍蝦既鮮味,唔好味,side左隻龍蝦,所以食龍蝦唔好用芝士煮

子爵府

我頭2日住 centara grand west sand, 玩水上樂園, 跟住幾日有去睇fantasea, weekend market, 同出左一日pp島.

珍珠宮

BK Milk勳章

高比 發表於 13-8-28 14:09

我頭2日住 centara grand west sand, 玩水上樂園, 跟住幾日有去睇fantasea, weekend ma ...

你有冇去咩景點? 我而家睇緊有咩景點好... Island Safari .. 水族館.....

子爵府

ccyin 發表於 13-8-28 14:21
你有冇去咩景點? 我而家睇緊有咩景點好... Island Safari .. 水族館.....

原本我有諗住騎大象, 但出發前同朋友講開, 我fd個客人既爸爸騎象時大象失控, 掉左成個人落地, 即刻call緊急熱線飛返hk醫. 再諗下又係, 始終係動物就有機會失控, 而且我地可以避免, 所以無騎象啦!
以下係我行程比你參考下呀:

Day 1: 上機->落機->拎行李-> PICKUP 租車->去酒店CENTARA GRAND WEST SAND->玩水上樂園->酒店睇日落->酒店食DINNER

Day 2: 早餐->再戰水上樂園->LOTUS 食 DINNER

Day 3: 早餐->散散步->轉住PATONG酒店 (novotel phuket vintage park)->報團->
RAWAI 買海鮮->日落崖->mook dee食DINNER

Day 4: 早餐->酒店游水->LUNCH@NATURAL RESTAURANT->SUPER CHEAP->HONDA SHOP->LEMONGRASS HOUSE->FANTASEA

Day 5: 早餐->MAMI SPA /
DADDY陪佢地游水->LUNCH@Burger King->最強芒果糯米飯@ Patong->
WEEKEND MARKET (去完發覺無野睇, 可以唔去)->酒吧街&巴東海灘

Day 6: 早餐->出島(把鬼蛋島, PP島)->NUMBER SIX 外賣

Day 7: 早餐->巴東Check out -> BIG C買定BBQ食物 -> TWO VILLA ->私家泳池游水->玩住煙花仔食BBQ DINNER

Day 8: 有姐姐準時到VILLA煮早餐->HEA陣影相去機場-
>內陸機飛最谷->CHECK IN 酒店 (Eastin Grand Sathorn)->機械人餐廳DINNER

Day 9: 早餐 -> CENTRAL WORLD -> BIG C -> 鼎泰豐LUNCH -> 酒店KIDS CLUB-> ASIATIQUE

Day 10: 早餐->唐人街->行電單車舖->
DINNER @ CHOCOLATE VILLE

Day 11: 酒店游水-> CHECK OUT去機場 -> LUNCH@AIRPORT -> 返港

首頁

尾頁

跳至