自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我家姐, 都唔知笑死定澳死

1. 我約佢去某商場行街, 咁話係STARBUCKS等, 佢會一句"得"我 "果度有STARBUCKS架咩?" (我心諗, 我梗係有先叫你去果度等啦.....)
2. 我2姐妹陪亞媽去探個生了BB的表姐, 人哋拿D薑醋出來招呼我哋, 我家姐問人哋仲咩拿D牛腩出來, 我哋食咗飯先來....
3. 講起雙飛, 佢會唔知"B6" 係咩, 我講佢知, 佢仲會串我, "你D簡稱都好難明姐....." 你自己孤陋寡聞, 仲要話我?

一時想不起太多, 再UPDATE

大家又講吓笑吓

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆:你哋身邊有無D講嘢9唔搭8的親友

我老公
奶奶問佢:放大假去邊呀?
老公:放三日咋
奶奶:(呆一呆再問)邊個睇呀女呀?
老公:無地方去
奶奶:(望主我無言)
老公:返下大陸囉
奶奶:返大陸做咩?
老公:呀爸(我老豆)湊嘛!

我終於忍唔住喪鬧我老公:講咩鬼呀你,九唔搭八,xxxxxxxxxxxxx
跟住我要解釋一大輪佢講咩鬼
我奶奶成家人喪笑,話係我先明我老公講咩,成日都係咁嫁,豬頭搭魚咀

珍珠宮

伯爵府

BK Milk勳章

引用:我老公奶奶問佢:放大假去邊呀?老公:放三

原帖由 gigi19810326 於 13-08-22 發表
我老公
哩個同我老公差唔多

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

彊醋當牛腩

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我99

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 gigi19810326 於 13-08-22 發表
我老公
真係亂答

別墅

今日做2公,帶公公婆婆去參觀xx館,跟住去照顧佢地食晏,食晏時兩個婆婆對話:
A婆婆:我唔食蝦餃。
B婆婆:嗰碟飯好好食,有蛋白。
A婆婆:車,我都唔鍾意食蝦既。
B婆婆:啲豆角唔辣架。
A婆婆:我鄉下喺惠州路,緊係有耕田啦。
B婆婆:有大眼雞喎。
A婆婆:嘻,我乜都唔識架。
佢地其實仲傾左好耐,睇落好似好好傾,但聽真啲,真係完全九唔搭八。
我地幾個2公睇到狂笑,成班公公婆婆都喺度笑。

侯爵府

我99。

一) 大伯大我老公成十年(我老公大我6年),拍拖時我初次見伯母,伯母問我: "阿x, 你大定我大仔(大伯)大"

二) 上個月99問我: "阿x, 你細佬大定我仔大(我老公)" 我未答側邊嘅阿叔已搶住答,問佢有冇問題,你新抱點大得過你二仔呀,咁問題都問得出,但我99仍然唔明究竟有咩問題,佢仲重複問我幾次。 我99年紀大,冇讀過書的,但我真係冇氣,我同佢講 "奶奶,你仔(我老公)大我六年架!" 跟住奶奶再問咁即你細佬大定我仔(我老公)大呀?

大宅

畀面勳章

回覆:kamkammi 的帖子

呢個真係好好笑

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:我99。+一)+大伯大我老公成十年(我老公大我

原帖由 29XX86 於 13-08-22 發表
我99。

一) 大伯大我老公成十年(我老公大我6年),拍拖時我初次見伯母,伯母問我: "阿x, 你大定我大仔(大 ...
老人家轉數慢,諗唔切

珍珠宮

2024年龍年勳章

有d似..亞氏保加症

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我阿姨,有次一齊食飯,細女訓著左,問我佢幾時醒?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我二妹。
大妹:我地今晚個個都番屋企同daddy,mammy食飯。你今晚番唔番黎
細妹:xx(佢男友)全家今日都好唔開心
大妹:咁你今晚番唔番黎
細妹:xx(佢男友)全家訓晒覺
大妹:咁你自己番黎囉
細妹:佢地唔開心我唔出黎喇
一包講晒咪係唔番囉,絕對溝通唔到

大宅

伯爵府

我老公
你老公真搞野

咁似政府官員
有答你野,. 但答到9唔搭8咁

大宅

回覆:iris5a 的帖子

我同事,佢成日講嘢無sense
我:過兩日去釣魷魚
同事:係咪去泳池釣
我:下!?邊度泳池有魷魚釣呀
同事:咩呀,你無睇電視咩,啲人喺個泳池度釣蝦都有啦
我:哦…嗰個唔係泳池嚟架
同事:下,四方形喎,仲唔係泳池

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:今日做2公,帶公公婆婆去參觀xx館,跟住去

原帖由 kamkammi 於 13-08-22 發表
今日做2公,帶公公婆婆去參觀xx館,跟住去照顧佢地食晏,食晏時兩個婆婆對話:
A婆婆:我唔食蝦餃。
B婆婆 ...
哈哈哈哈!佢地其實係各自自言自語

子爵府

引用:我99。+一)+大伯大我老公成十年(我老公大我

原帖由 29XX86 於 13-08-22 發表
我99。

一) 大伯大我老公成十年(我老公大我6年),拍拖時我初次見伯母,伯母問我: "阿x, 你大定我大仔(大 ...
堅好笑

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至