婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

邊個牌子"冬蟲夏草"貨真價實?

市面上有好多牌子既"冬蟲夏草"產品, 邊隻好d? (純粹作保健用)

大宅

Re: 邊個牌子"冬蟲夏草"貨真價實?

我都想知ar
   咪.......咪.......咪.......

大宅

會唔會同大學合作果 D 比較靠得住呢?

男爵府

2024年龍年勳章

大肚食唔食得冬蟲夏草

洋房

:-P
mchan 寫道:
市面上有好多牌子既"冬蟲夏草"產品, 邊隻好d? (純粹作保健用)

我覺得食就要食真野生蟲草, 例如: 御X堂, 位X堂, 余X生
而且仲係大牌子

我自己就食緊御X堂

民房

[quote]
sau2005 寫道:
大肚食唔食得冬蟲夏草

複式洋房

但我想知道米雪嗰隻蟲草買得貴嗎?我之前都有衝動想買嚟試下,但覺得貴所以無買到,你喺邊到買架?

民房

御藥堂其實唔算貴啦$429 有時做買2送1, 話晒原條蟲草,你去買1両都好貴拉,又要洗又要浸。係萬寧有得買。

別墅

我覺得"草姬"都幾好, 佢係同浸大合作, 個人覺得好似有信心d咁, 而且佢每粒既份量多過期他牌子.
有時萬x做特價架.
隨緣

複式洋房

我今日食晏時行過萬x睇過,草x就話自己是培植,御x堂就話自己係野生,咁即係邊隻好呀?

大宅

衍生得唔得? 今期萬寧做特價$199!
________________ KiuKiu媽媽

別墅

我記得電視話過堷植同野生都有相同功效, 不過當然野生係珍貴d所以會貴好多啦!!
隨緣

複式洋房

我呢個死cheap精琴日終於落咗萬x買咗2盒御x堂冬蟲夏草,我有見到1隻做出位價的牌子買$199�150粒冬蟲夏草還有靈芝孢子送添,雖然我cheap 但唸深一層始終一分錢一分貨,我食保健食品都係想身體好,太平的話都真係唔知食咗什麼落肚?所以唸落都係對自己好啲買隻好啲嘅,我開始食啦遲啲話俾你地知效果

洋房

iceicecream 寫道:
我呢個死cheap精琴日終於落咗萬x買咗2盒御x堂冬蟲夏草,我有見到1隻做出位價的牌子買$199�150粒冬蟲夏草還有靈芝孢子送添,雖然我cheap 但唸深一層始終一分錢一分貨,我食保健食品都係想身體好,太平的話都真係唔知食咗什麼落肚?所以唸落都係對自己好啲買隻好啲嘅,我開始食啦遲啲話俾你地知效果

支持食野生蟲草

洋房

bbqk 寫道:
我覺得"草姬"都幾好, 佢係同浸大合作, 個人覺得好似有信心d咁, 而且佢每粒既份量多過期他牌子.
有時萬x做特價架.

草姬o個只係培植定野生啊? 今日特價好似都抵wor, 值唔值得試啊?

民房

candydennix 寫道:

草姬o個只係培植定野生啊? 今日特價好似都抵wor, 值唔值得試啊?

草姬係培植蟲草, 佢D廣告唔會將自己係培植蟲草, 但會話D product係實驗室產品.

我覺得培植蟲草唔抵買, 同野生嘅功效唔得比

大宅

BK Milk勳章

野生蟲草係咪功效好d?定同培植一樣功效啊?
有冇人食過2種有咩分別呢?
野生蟲草好似貴好多喔~~~~~
如果功效同培植一樣咁食培植蟲草抵d 喎!

大宅

出讓7盒位元堂野生蟲草膠囊,其中1盒09年到期,另6盒2010到期。因中醫轉變藥方,剛'上貨'才知不合用。有教協單據,$342一盒。有興趣請pm我。
sales講位元堂野生蟲草膠囊於4月1日起每盒零售價加$50。

洋房

bbiibbii 寫道:

野生蟲草係貴過培植蟲草, 但係野生蟲草有21種安基酸wor....培植蟲草好似得蟲草酸jar wor....

我覺得為健康著想都係食野生

民房

我吃過草x, 原來係培植來的, 好彩都係買過一盒。 現在吃朋友介紹御x堂米雪代言個隻, 生完bb身體都要調理下,價錢都好合理話晒都係野生...可以試下, 係Mannings有售。

candydennix 寫道:
[quote]
bbiibbii 寫道:

野生蟲草係貴過培植蟲草, 但係野生蟲草有21種安基酸wor....培植蟲草好似得蟲草酸jar wor....

我覺得為健康著想都係食野生[/quote]

首頁

尾頁

跳至